Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Milka 14:46, 11 lut 2019

Jak coś się robi, to jednak dużo rzeczy przy okazji trzeba przemyśleć, a to plac do gry, a to ścieżki, a to brud, znam to, dlatego ja długo myślę
mikina34 15:13, 11 lut 2019

Domek się pięknie prezentuje, to świeże drewno aż bije po oczach, a pewnie pachnie nieziemsko i koniecznie jakaś wykładzina gumowa na podłogę, bo szkoda żeby się zaraz utaplała w błocie zanim trawa urośnie.

U mnie są dwa klony ginnala i każdy inny, a wsadzone w tyn samym czasie i z tego samego źródła, aaa i rosną zaraz obok siebie, ot taki suprajs
sylwia_slomc... 18:07, 11 lut 2019

abiko napisał(a)
I czerwone wiaderka ci tam będą pasowały, jeszcze tylko malw wystających zza rogu brakuje

Agus dostałam od Anitki wczoraj cuda, ogromną firane na szydełku robioną w kolorze kremowy i talerze malowane w kwiaty do powieszenia na scianie i wymysliłam, że firana właśnie na ścianie za łóżkiem zawiśnie, a na niej te talerze
Od mamy dostałam obrus też robiony na szydełku i też go chyba powieszę na ścianię, innej oczywiście pod warunkiem, że mi ścian starczy i będzie to dobrze wyglądało
sylwia_slomc... 18:08, 11 lut 2019

mirkaka napisał(a)
Sylwia,
nie spodziewałam się że tak szybko plany i marzenia zaczniecie realizować.
Domek śliczny,teraz tylko poczekać aż się wokoło zazieleni
A kiedy masz nagranie z Mają?
Kiedy będzie emisja Waszego ogrodu ?

Mireczko jeszcze maja być nagrania początkiem marca, a emisja na HGTV 31 marzec tak nam wstępnie podali termin
sylwia_slomc... 18:10, 11 lut 2019

Poppy napisał(a)
Sylwio, fajny ten domek. Kupiliscie gotowy?
A szyby ma szklane czy z tworzywa? My tez musimy jakis kupic, i ciagle nei wiemy jaki, mniejszy, wiekszy itd, a stara szopa stoi juz tylko na slowo honoru

Domek gotowy do złożenia z elementów. Szyby są z pleksi, dzisiaj już wszystkie zamontowane i folie pościągane.
Zostało zrobic podłogę, pomalować i uprzątnąć teren po budowie, czyli coś zadziałać by było mniej błota
sylwia_slomc... 18:13, 11 lut 2019

Milka napisał(a)
Jak coś się robi, to jednak dużo rzeczy przy okazji trzeba przemyśleć, a to plac do gry, a to ścieżki, a to brud, znam to, dlatego ja długo myślę

Rok temu jeszcze domku w snach nie było, a potem tak się sprawy potoczyły, że jest
Chłopcy juz boisko mają ciut zmniejszone, a jeszcze jest znak zapytania czy bramki znowu będą dwie, nie mogę im zabrac wszystkiego, w zamian planujemy zrobić miejsce do pluskania....no zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
sylwia_slomc... 18:14, 11 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Domek się pięknie prezentuje, to świeże drewno aż bije po oczach, a pewnie pachnie nieziemsko i koniecznie jakaś wykładzina gumowa na podłogę, bo szkoda żeby się zaraz utaplała w błocie zanim trawa urośnie.

U mnie są dwa klony ginnala i każdy inny, a wsadzone w tyn samym czasie i z tego samego źródła, aaa i rosną zaraz obok siebie, ot taki suprajs

Jutro się muszę rozejrzeć za farbami i gumolitem zorientować w cenach itd. Może coś przy okazji upoluję
roma2 19:14, 11 lut 2019

Umknęło mi na jaki kolor pomalowany będzie domeczek.
sylwia_slomc... 19:47, 11 lut 2019

roma2 napisał(a)
Umknęło mi na jaki kolor pomalowany będzie domeczek.

Z zewnątrz sosna z czymś ciemniejszym, a w środku chyba bezbarwnym, ale wykładzinę ciut ciemniejszą chyba
sylwia_slomc... 20:10, 11 lut 2019

Wczoraj miałam Gości Ogrodowiskowych i takie cudne elementy do dekoracji domku dostałam
Dziękuję bardzo

to tylko część kompletu, który zawiśnie na ścianie

i cudna firana robiona na szydełku, ale fotki nie ma jak zrobic więc zobaczycie dopiero jak zawiśnie
Wazonki oczywiście nie na ściane tylko na stoliczek