Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

deszczowymaj 21:21, 14 maj 2020

Sylwuś ogród pięknieje z dnia na dzień

współczuję strat.. ehhh dzisiaj chyba mamy ostatni taki niepewny dzień?... powinno już być cieplutko

Teraz już wiem czemu mój buczek taki klapnięty..oglądałam go z wszystkich stron..i myślę sobie O co mu chodzi ?,sucho nie ma, co jest? a to niska temperatura tak na niego wpłynęła ..

Sylwuś masz może jaśminowca wonnego ?można go ciąć ?

kupiłam sobie w biedrze ..po 3.99 taka okazja ..trza było brać
ale nie wiedziałam ,że to taki wielkolud rośnie
Mgduska 21:31, 14 maj 2020

Mi również przykro z powodu strat, to niebywałe, żeby aż tak... Ale tego co przetrwało jest więcej, prawda? Życzę Waszemu ogrodowi szybkiego powrotu do formy

Mgduska 21:31, 14 maj 2020

Asia - jaśminowca ciąć można, ale najlepiej po kwitnieniu. Ja swojemu wycięłam połowę pędów - bo szykowałam go do przesadzenia, więc przy okazji chciałam odmłodzić - i widzę, że na tych, które zostały, jest wyjątkowo dużo pączków. To bardzo żywotny gatunek
deszczowymaj 21:36, 14 maj 2020

Mgduska napisał(a)
Asia - jaśminowca ciąć można, ale najlepiej po kwitnieniu. Ja swojemu wycięłam połowę pędów - bo szykowałam go do przesadzenia, więc przy okazji chciałam odmłodzić - i widzę, że na tych, które zostały, jest wyjątkowo dużo pączków. To bardzo żywotny gatunek

O dzięki to bardzo dobra wiadomość nie chce 3 metrowego krzakulca
kasiek 21:42, 14 maj 2020

Sylwcia czytam i czytam - Ty to normalnie powinnaś dostać medal za wytrwałość, tyle tych uroków zbierasz...
Za to foty cudowne! Świetnie Hakuro robisz w pompony, świetny pomost, chłopaki na medal a Ty nosek do góry! A i te sarenki bossskie!
sylwia_slomc... 21:51, 14 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Sylwuś ogród pięknieje z dnia na dzień

współczuję strat.. ehhh dzisiaj chyba mamy ostatni taki niepewny dzień?... powinno już być cieplutko

Teraz już wiem czemu mój buczek taki klapnięty..oglądałam go z wszystkich stron..i myślę sobie O co mu chodzi ?,sucho nie ma, co jest? a to niska temperatura tak na niego wpłynęła ..

Sylwuś masz może jaśminowca wonnego ?można go ciąć ?

kupiłam sobie w biedrze ..po 3.99 taka okazja ..trza było brać
ale nie wiedziałam ,że to taki wielkolud rośnie

Asiu buki młode przyrosty maja takie obwisłe potem jak drewnieją to je podnoszą w pion, jeśli listków nie ma czarnych lub w czarnobrązowe plamy to nic mu nie jest.
Mam jasminowca, a nawet dwa bo mi się mój wysiał i rośnie, tnę co sezon, ja tnę wczesną wiosną wycinając gałęzie przekwitłe z poprzedniego roku, zostawiam mu dwuletnie bo na nich mam najwięcej pączków. Pewnie lepszym wyjściem było by przycinanie zaraz po kwitnieniu bo nie ma ryzyka, że wytniesz niewłaściwe, ale wtedy to ja mam już a dużo roboty w ogrodzie i brak czasu na to więc tnę wiosną w lutym marcu.
tydzień temu cyknięte

Po lewej na pierwszym planie siewka już duża, w głębi na prawo od krzaka róży krzew mateczny, u mnie dopiero będą kwitły o ile nie zmroziło pączków( nie sprawdziłam)
sylwia_slomc... 21:53, 14 maj 2020

Mgduska napisał(a)
Mi również przykro z powodu strat, to niebywałe, żeby aż tak... Ale tego co przetrwało jest więcej, prawda? Życzę Waszemu ogrodowi szybkiego powrotu do formy

Dziś jeszcze jest więcej, nie wiadomo jak będzie jutro
deszczowymaj 21:58, 14 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Asiu buki młode przyrosty maja takie obwisłe potem jak drewnieją to je podnoszą w pion, jeśli listków nie ma czarnych lub w czarnobrązowe plamy to nic mu nie jest.

Aaaaa i wszystko jasne czyli nic mu nie jest boszeee jaka ja goopia hehe
sylwia_slomc... 21:58, 14 maj 2020

kasiek napisał(a)
Sylwcia czytam i czytam - Ty to normalnie powinnaś dostać medal za wytrwałość, tyle tych uroków zbierasz...
Za to foty cudowne! Świetnie Hakuro robisz w pompony, świetny pomost, chłopaki na medal a Ty nosek do góry! A i te sarenki bossskie!

No coś ostatnio zbieram z sarenkami miałam farta
Hakuro miałam kupione nisko przy ziemi szczepione i zamieniało się w krzaczory to sobie wymyśliłam tak i podoba mi się
sylwia_slomc... 21:59, 14 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

Aaaaa i wszystko jasne czyli nic mu nie jest boszeee jaka ja goopia hehe

Nie potrzebna taka samokrytyka Asiu, uczymy się całe życie, ja też kiedyś nie wiedziałam