Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Gosialuk 17:50, 19 cze 2020

Wojtek też wkręcony w ogród na maxa.
Razem działacie, a silna męska pomoc w ogrodzie potrzebna.
Masz śliczne piwonie, ta biała pusta i ta różowa twoja ulubiona, to moje faworytki.
Mój żylistek w tym roku nie zakwitnie, mróz uszkodził pąki.
Naparstnice zjawiskowe w takiej ilości. Czekam z utęsknieniem na taki pokaz u mnie.
Wszystko bujne, aż przyjemnie popatrzeć, a chwasty to niekończąca się opowieść.
daszum 17:50, 19 cze 2020

Sylwia, dzięki za informację o kimono i żylistku.
Mirka 17:53, 19 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Oj trawa na już do koszenia znowu...nie nadążamy za deszczem, ale wolimy kosić i plewić i żeby rosło niż podlewać i w miejscu stoi

Dokładnie też tak wolę
W weekend posialiśmy trawkę i już jest zielono tak szybko wykiełkowała . Posiałam mieszankę trawy i koniczynką.Ciekawa jestem efektu
Sylwia Naparstnice masz piękne u mnie tylko kilka się uchwało może się rozsieje
Dorota123 18:22, 19 cze 2020

Możliwe, wiem, że mi Aga mówiła, że mam jeszcze Ascot, Pilgrim i Queen of Sweden. Straszny mam kłopot z zapamiętywaniem róż
Ascot jest czerwono buraczkowa.
Pilgrim- kremowo cytrynowa.

Queen of Sweden - różowa.
Dorota123 18:27, 19 cze 2020

O możePewnie maki będę miała wszędzie tylko nie w łące za jakiś czas tak jak teraz z naparstnicami Byłam u Agatki przed momentem, pięknie u Niej wszystko kwitnie może Byś zrobiła sesję zdjęciową z Jej ogrodu?
No i z tymi zdjęciami u Agatki mam trochę problem, bo ja do końca nie wiem, czy ona chce żeby jej robić. Byłam kilka razy z własnej inicjatywy, ale ona zawsze twierdziła, że nie ma nic ciekawego. Ostatnim razem powiedziałam, że jak będzie chciała, żeby jej zrobić zdjęcia to niech po mnie przyjedzie, albo da znać. Cisza na ten temat, na inne rozmawiamy często.
Dorota123 18:32, 19 cze 2020

Tylko napomknełam wczoraj Emusiowi, że w L peonie drzewiaste są i dzisiaj wrócił z pracy z dwiema
Rety gdzie by mój poszedł za kwiatkami, nawet jakby złote były, to i tak uważa, że jest ich za dużo. Ogród pięknie Wam dorośleje.
abiko 19:01, 19 cze 2020

Ślicznie u Ciebie, piwonie piękne..Dorotka Ci dobrze różę napisała to Charles Austin, ta sama którą mam u siebie i też ma piękną ilość pąków Cudo pachnące.
kasiek 21:55, 19 cze 2020

Nadrabiam - uff ale zaległości, ale warto - kwiecia masz zatrzęsienie- łubiny i naparstnice tworzą zjawiskowy duet! Piwonie wspaniałe, w ogóle bardzo kolorowo teraz u Ciebie
sylwia_slomc... 22:23, 19 cze 2020

antracyt napisał(a)
Widziałam u mnie w L te piwonie i powtarzam sobie: "nie, nie, nie i tak wszystko w przechowalniku upychasz" a Wy ciągle kusicie, na ktory wątek nie wejdę tam one
Fajnego masz współogrodnika

Chyba je posadzę na żyrafie.....
sylwia_slomc... 22:25, 19 cze 2020

Gosialuk napisał(a)
Wojtek też wkręcony w ogród na maxa.
Razem działacie, a silna męska pomoc w ogrodzie potrzebna.
Masz śliczne piwonie, ta biała pusta i ta różowa twoja ulubiona, to moje faworytki.
Mój żylistek w tym roku nie zakwitnie, mróz uszkodził pąki.
Naparstnice zjawiskowe w takiej ilości. Czekam z utęsknieniem na taki pokaz u mnie.
Wszystko bujne, aż przyjemnie popatrzeć, a chwasty to niekończąca się opowieść.

Tak szczęście mam, że ogrodniczkujemy razem, a ile tematów wspólnychDoczekasz się i u siebie GosiuZa chwastami nie nadążam