Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 18:46, 28 cze 2020

Kasya napisał(a)
Przepięknie bujne roze i powojnik

Kocham róże tylko te ich kolce, zawsze wychodzę z boju cała podrapana
kerii 19:14, 28 cze 2020

Piękne masz róże, moje sarny zjadły

Sylwia zdradź jak siejesz naparstnice, ja od dwóch lat sypie i sypie te nasionka i jakieś smętne sztuki rosną. Nie wiem czy za gęsto mam na tych rabatach, czy coś je zjada?
Już się zastanawiam czy w tym roku nie posiać do doniczek i potem sadzić w rabaty.
sylwia_slomc... 19:20, 28 cze 2020

Ja mam wzruszoną ziemię i po prostu posypane nasiona na to, nie zasypuję ziemią nasion, przy podlewaniu one same się płytko zamulają to wystarczy, chętnie wschodzą w piasku, drobnym żwirku i trocinachI najlepiej siać teraz w lipcu, tak się same wysiewają
Rumianka 19:25, 28 cze 2020

Całe bogactwo kolorowych różności przepełnia Twój niesamowicie piękny ogród...
Spacer po nim, to wielka niekończąca się przyjemność... Możesz być niezwykle dumna, ze swojego nietuzinkowego dzieła, a ja jestem również dumna, że maleńka cząsteczka moich roślinek znalazła miejsce w tym wyjątkowym miejscu...Pozdrawiam z upalnego Wybrzeża... U nas sucho, nie spadła nawet kropla deszczu...
Monia81 19:57, 28 cze 2020

Masz Sylwuś tych róż multum, ta młoda pani rewelacyjna, jakby tak kwitła i kwitła to byłby szał, chociaż wszystkie inne też cudne, pięknie... 2 tygodnie odpuściłam forum, bo co innego na głowie było i teraz doczytałam o zalaniu, myśleliśmy z eMusiem o Was jak te burze zapowiadali, niestety w tej chwili na pogodę nie ma mocnych, u nas codziennie przechodzą jakieś burze z piorunami, czasami to strach się bać... a duszno tak, że nie wychodzę a jak chłodniej się zrobi to komary zaczęły roszady... pozdrawiamy
sylwia_slomc... 21:12, 28 cze 2020

Rumianka napisał(a)
Całe bogactwo kolorowych różności przepełnia Twój niesamowicie piękny ogród...
Spacer po nim, to wielka niekończąca się przyjemność... Możesz być niezwykle dumna, ze swojego nietuzinkowego dzieła, a ja jestem również dumna, że maleńka cząsteczka moich roślinek znalazła miejsce w tym wyjątkowym miejscu...Pozdrawiam z upalnego Wybrzeża... U nas sucho, nie spadła nawet kropla deszczu...

To jest nie do wiary, że gdzieś w Polsce nie padało, u nas na południu straszne powodzie pozabierały ludziom dobytek całego życia Ta nasza powódź to pikuś na razie w stosunku co tu się dzieje.....a wcale nie ma być lepiej
sylwia_slomc... 21:16, 28 cze 2020

Monia81 napisał(a)
Masz Sylwuś tych róż multum, ta młoda pani rewelacyjna, jakby tak kwitła i kwitła to byłby szał, chociaż wszystkie inne też cudne, pięknie... 2 tygodnie odpuściłam forum, bo co innego na głowie było i teraz doczytałam o zalaniu, myśleliśmy z eMusiem o Was jak te burze zapowiadali, niestety w tej chwili na pogodę nie ma mocnych, u nas codziennie przechodzą jakieś burze z piorunami, czasami to strach się bać... a duszno tak, że nie wychodzę a jak chłodniej się zrobi to komary zaczęły roszady... pozdrawiamy

Monia to oktropnie trudny sezon dla ogrodników, ale i dla zwykłych ludzi bardzo trudny rok, wirus, kwarantanny, obawa o zdrowie, życie, a teraz powodzie, burze, gradobicia, a na świecie nie lepiej I na lepiej na razie widoków nie ma
Wszystko wskazuje na to , ze w lasku po Pani Młodej będzie następczyni kwitnienia, Francuzeczka - ślicznotka i cudownie pachnąca
Juzia 22:57, 28 cze 2020

Sylwia, a penstemony się wysiewają???

Ta różana podróba piwonii jest boska!!!

sylwia_slomc... 01:38, 29 cze 2020

Juzia u mnie sie penstemony sieją, ale nie w takich ilościach jak naparstnice, co roku jest siewka lub dwie nowe w ogrodzie, czasem ciut więcej Nie wiem czy Ci chodzi o Ascot czy o Leonardo
anabuko1 07:00, 29 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwio, co to za bujna, piękna biała róża ??