Dlatego forum się ożywiło - pamietasz u mnie? Twoja wizja jest najważniejsza bo Ty masz być zachwycona Wszyscy chcą dobrze ale to nie ogród dla wszystkich tylko dla Ciebie. Słuchaj głosu serca i za nim idź. Trzymam kciuki
Wiem Madzia, starałam się dzisiaj przyjrzeć obiektywnie i stwierdzam, że mnie się podoba to co widzę, tylko chyba nie umiem zrobić dobrych zdjęć by oddać nastrój jaki jest w tym miejscu
Tak zrobiłam i dzisiaj szalałam i przed domkiem i w środku, już się wyłania to co chciałam i o co mi chodziło
Żeby nie było wszystkie opinie biorę sobie do serca i staram pod innym kontem spojrzeć.....
Ale mści się chyba na mnie to co i w spoglądaniu na ogrody, Wszyscy rozbierają na poszczególne roślinki i detale, a ja patrzę obrazami czy mi się podoba to co widzę czy wywołuje szybsze bicie mego serca czy do mnie gada i jak się czuję w danym miejscu, musi mieć klimat
Sylwia nie nadazam za Toba, wiec czytam po lebkach i na wyrywki. O patelniach czytalam, nie widzialam obrazkow ale nie wyrzucaj. Mozna w nich rojniki posadzic, poidelka porobic, ozdoby inne tez, na scianie powiesic i napisac jakis ladny ogrodow cytacik... ach cale mnostwo pomyslow
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Znam Twój ogród od wielu lat i nie namawiam do zmiany jego stylu.
Bardziej mi chodzi o to, żeby nie iść w kierunku negatywnego stereotypu wiejskiego obejścia, co to po nim się walają dziurawe garnki, wiadra i zniszczone resztki narzędzi. Tego stereotypu uniknęłaś planując i wykonując warzywnik. Jest cudownie wiejski, z klimatem, kolorowy i pachnący.
Nadmiar klamotów może spotęgować uczucie bałaganu.
W domu jest sielsko, zwiewne firaneczki, zasłonki w róże- anielskie to jest w odbiorze. To nie jest zgrzebna, kurna chata. Dobrze byłoby, żeby otoczenie domku współgrało z tą delikatnością.
Mnie się bardzo podoba sugestia Ewy/ Andy, żeby ten domek zatopić w kwiatach (malwy, dalie, słoneczniki).
A z czego wynika aranżacyjny pośpiech?
Aguś sprawdziłam czy dałoby się firaneczki dać do góry i powiem Ci o ile firanaka wyglada lepiej o tyle białe szprosy do firan czy jak się to nazywa rąbią kolejną linię poziomą w oknie i z zewnątrz źle to wygląda. Zostało więc tak jak było bo białe chowa się za drewnianym śzprosem i nie widać
zasłonki podwiązane i od razu lepiej
potem pocykałam jeszcze z różnych miejsc, ale nie wiem czy poczujecie to co ja
Kamyk dowieziony, ale jeszcze musze dokupić bo brakuje na wysokość
a potem doszedł kolejny element, nie pamiętam komu tam się wczoraj wianków chciało, ale przypomniał mi, że mam jeden wiklinowy