Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:16, 20 lut 2019

roma2 napisał(a)
Myśmy Cię z Pszczółką nie trzepnęły, tylko przypomniały delikatnie, że masz tyle naturalnego dobra, że sztucznego nie trzeba. Ta sztuczność zawsze "wyłazi" .

I całe szczęśćie, że Was mam, bo teraz jest o niebo lepiej
anpi 22:16, 20 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bo Ty kobieto podobne klimaty lubisz I rozumiesz co mnie w nich pociąga

No właśnie...,choć też czasami jestem nierozumiana,to gromadząc takie różne ,dla innych zbędne rzeczy czuję się szczęśliwa. Ty pewnie też!
Ja z wielkim sentymentem wspominam dom babci...te wszystkie wyszywane na niebiesko makatki, stosy poduszek i poduszeczek,chodniczki-dywaniki robione z kolorowych szmatek, firaneczki,obrusy ,obrusiki ,serwetki haftowane,wyszywane itd.Drewniany stojący wieszak na ubrania ,okrągły stół,kilim w łabędzie na ścianie przy łóżku...to obrazy które na zawsze zostaną w głowie...a czasami ich namiastki,rzeczy podobne próbuje przygarniać...dlaczego nic nie zostawiłam sobie po dziadkach...kiedyś nie myślałam, że to może być ważne...
sylwia_slomc... 22:16, 20 lut 2019

Rumianka napisał(a)
Firaneczki są takie delikatniusie jak mgiełka...Jestem typową babą i uwielbiam wszelkiego rodzaju falbaneczki, firaneczki i inne duperelki. Domek nabiera charakteru i jest w nim coraz bardziej domowo...Słuchaj tego co Ci w duszy gra a końcowy efekt będzie z pewnością powalający i tego Ci życzę...

Dzięki Elisko
Rumianka 22:19, 20 lut 2019

Teraz już wiem czemu te sarenki, które fotografowałaś ostatnio, tak krążyły w pobliżu Twojego ogrodu...a one nie mogły doczekać się kiedy trafią na makatkę w Twoim domeczku...
sylwia_slomc... 22:19, 20 lut 2019

anpi napisał(a)

No właśnie...,choć też czasami jestem nierozumiana,to gromadząc takie różne ,dla innych zbędne rzeczy czuję się szczęśliwa. Ty pewnie też!
Ja z wielkim sentymentem wspominam dom babci...te wszystkie wyszywane na niebiesko makatki, stosy poduszek i poduszeczek,chodniczki-dywaniki robione z kolorowych szmatek, firaneczki,obrusy ,obrusiki ,serwetki haftowane,wyszywane itd.Drewniany stojący wieszak na ubrania ,okrągły stół,kilim w łabędzie na ścianie przy łóżku...to obrazy które na zawsze zostaną w głowie...a czasami ich namiastki,rzeczy podobne próbuje przygarniać...dlaczego nic nie zostawiłam sobie po dziadkach...kiedyś nie myślałam, że to może być ważne...

Ja mam kilka pamiątek jak np. ten zegar, który wujek wyrzucić chciał, a ja go całe dzieciństwo obserwowałam, bo mnie intrygował i teraz choć nie działa i wskazówki mu brak to wisi i za dekorację robi, zawsze mi dziadziusia przypomina
sylwia_slomc... 22:20, 20 lut 2019

Rumianka napisał(a)
Teraz już wiem czemu te sarenki, które fotografowałaś ostatnio, tak krążyły w pobliżu Twojego ogrodu...a one nie mogły doczekać się kiedy trafią na makatkę w Twoim domeczku...

Że też na to nie wpadłam
Rumianka 22:29, 20 lut 2019

Bardzo sobie cenię takie stare przedmioty, które służyły naszym przodkom, a jeszcze mogą i nam służyć wiele lat przypominając klimaty tamtego okresu i nasze dzieciństwo lub gościny u Babci, czyli sentymentalną podróż w czasie...
sylwia_slomc... 22:59, 20 lut 2019

To tak jak ja
Urszulla 23:57, 20 lut 2019

Kukurydza świetnie wygląda, od razu kojarzy mi się czosnek i cebula wiązana

Teraz jak te dodatki gromadzisz w domku to można wyobrażać sobie wewnętrzne klimaty. Też widzę łóżko i stosy poduszek.

A zydelek przed domkiem będzie? Albo jakiś duży dzban z któregovwychodzą wiosenne kwiatki? I jeszcze wiszące kubeczki mi się nasunęły na myśl.
mira 00:46, 21 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Odpisałam No robię tylko nie wiem czy pokazywać, bo chyba moje gusta odbiegają z deka od ogółu

No gdyby były tylko gusta takie jak ma "ogół " to by było strasznie nudno .

Mam nadzieję,że bratki będą wnet - może nawet sprawdzę w piątek na giełdzie
fajnie by było gdybyś mogła je mieć na czas nagrań - wiem, że je lubisz choć one tak popularne nadto nie są chyba - ja w każdym razie czekam na nie .