Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:37, 20 lut 2019

a potem przypomniało mi się jak Ewa pisała, że sztucznych czosnków nie, a ja mam przecież suszone kolby kukurydzy i bardzo mi zagrały

sylwia_slomc... 21:40, 20 lut 2019

wianek troche jednak obniżyłam, za wysoko był

później poszłam do karmników i z góry przytargałam to co tam miałam po ogrodzie porozkładane

kanka mokra bo wodę musiałam z niej wylac nie udźwignełabym inaczej
anpi 21:40, 20 lut 2019

Według mnie...nabiera charakteru!
sylwia_slomc... 21:42, 20 lut 2019

Basilikum napisał(a)
Sylwia nie nadazam za Toba, wiec czytam po lebkach i na wyrywki. O patelniach czytalam, nie widzialam obrazkow ale nie wyrzucaj. Mozna w nich rojniki posadzic, poidelka porobic, ozdoby inne tez, na scianie powiesic i napisac jakis ladny ogrodow cytacik... ach cale mnostwo pomyslow

Nie wyrzucam co to to nie takie patelnie cygańskie teraz trudno dostac w sklepach nie ma , a na ognisku nawet można położyć i cos podgrzać jakby co ...nim Agusia się za nie weźmie bo potem będą do podziwiania
Basilikum 21:44, 20 lut 2019

fajnie te patelnie wygladaja przy domku, napisz na nich cos

musisz miec firanki? ja ostatnio wywalam i mam coraz mniej, lubie patrzec na ogro przez szyby
Katkak 21:47, 20 lut 2019

Słomcia kocham Twoj ogród i domek cholernie mi się podoba. Te podwiązanw zaslonki sama słodycz. Nad drzwiami widzę rzeźbę. Glosowałam za ciemnym dołem drzwi, ale tak też mi się podoba. Ta oparta od niechcenia miotła - bomba. Tak samo donice i wiadereczka. Ale jak Kasia mówi nam się może podobać, a nie musi. Bo musi podobać się Wam i koniec. Nie przejmuj się i rób po swojemu. Co nie znaczy, że czasem swoich trzech groszy nie dodam. Ale nie oczekuję, że sobie to do serca będziesz brała. To Twoja bajka ciociu Sywlio, jakby moje dziecię powiedziało
Katkak 21:49, 20 lut 2019

Kukurydza miodzio
karlos 21:50, 20 lut 2019

Pasuje do całości co prawda firanki to nie moja bajka, bo w domu nie mam ani jednej (a okna ponad 3m) ale to Twoja chatka
sylwia_slomc... 21:50, 20 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Znam Twój ogród od wielu lat i nie namawiam do zmiany jego stylu.
Bardziej mi chodzi o to, żeby nie iść w kierunku negatywnego stereotypu wiejskiego obejścia, co to po nim się walają dziurawe garnki, wiadra i zniszczone resztki narzędzi. Tego stereotypu uniknęłaś planując i wykonując warzywnik. Jest cudownie wiejski, z klimatem, kolorowy i pachnący.

Nadmiar klamotów może spotęgować uczucie bałaganu.
W domu jest sielsko, zwiewne firaneczki, zasłonki w róże- anielskie to jest w odbiorze. To nie jest zgrzebna, kurna chata. Dobrze byłoby, żeby otoczenie domku współgrało z tą delikatnością.
Mnie się bardzo podoba sugestia Ewy/ Andy, żeby ten domek zatopić w kwiatach (malwy, dalie, słoneczniki).
A z czego wynika aranżacyjny pośpiech?

Aranżacyjny pośpiech wynika z krótkiego terminu do kolejnych nagrań
Nie będzie angielskiego obejścia, ani wnętrza, wnętrze będzie romantycznie i wiejsko, a z zewnątrz bardziej wiejsko.

W garnkach i wiaderkach będa sadzone rośliny, ale to dopiero wiosną, bo teraz luty i mi zmarzną
Ta część między skrzyniami i warzywnikiem czyli tu gdzie stoi domek to jagodnik i rabaty bylinowej nie będzie ze względów praktycznych, za to będzie kolejna widoczna z okienka w sadzie pod jabłoniamiNo i rów zakwitnie też mam nadzieję

Widzisz gusta są różne Mnie pociągaja takie klimaty jak na moich inspiracjach z takim wiejskim bałaganikiem, swojsko i wspomnienia z dzieciństwa z wyjazdów do dziadków budzą

Cały ogród mam bałaganiarski trochę i chyba taki lubię najbardziej
sylwia_slomc... 21:52, 20 lut 2019

anpi napisał(a)
Według mnie...nabiera charakteru!

Bo Ty kobieto podobne klimaty lubisz I rozumiesz co mnie w nich pociąga