Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Alija 23:33, 12 lut 2021

Świetne zdjęcia ptaszków. U mnie kosy wcinają jabłka z wielkim apetytem, płatki też.
Wasza budowla coraz ładniejsza, fajne ozdoby, będzie super!
Magara 00:03, 13 lut 2021

Po Twoich wpisach - powiesiłam jabłka, ale nie cieszą się powodzeniem, nie wiem czemu
Mam przy karmnikach wszelkie możliwe sikorki, kowaliki, zięby (zauważyłam, że uczą się od sikorek jak złapać ziarenko i uciekać), mazurki, dzwońce (egoistyczne strasznie, siądzie, nie skubie, a podlecieć innym nie pozwala), a pod karmnikami sójki i kosy Jabłka wiszą - jakby ich nie było
Alija 00:27, 13 lut 2021

Ja kładę jabłka na ziemi i cieszą się dużym powodzeniem u kosów. Niestety w tym roku nie mam kowalików, nie wiem dlaczego, a bardzo je lubię.
mirkaka 05:00, 13 lut 2021

Sylwia, a w kurniku oprócz kur będą jeszcze jakieś inne ptaszki? Bo piszesz że szykujesz im budki ? I wolierę robicie? Nie doczytałam wcześniej o tym
Milka 07:14, 13 lut 2021

Wszystko mi się podoba, okna rewelacyjnie wyglądają. Rudziki u mnie jakoś zimą też są i kosy latają, co one jedzą, nie wiem.
sylwia_slomc... 09:44, 13 lut 2021

Alija napisał(a)
Świetne zdjęcia ptaszków. U mnie kosy wcinają jabłka z wielkim apetytem, płatki też.
Wasza budowla coraz ładniejsza, fajne ozdoby, będzie super!

Dla dzikiego ptactwa i innej zwierzyny bardzo trudny teraz czas, walczą o przetrwanie. Pokarm pod śniegiem głęboko, nawet bażanty stołują się w karmnikach i jak w swoim nie znajdą przychodzą pod innymi grzebać za tym co spadło. Od dwóch tygodni i dla nich po ziemi płatki sypię, dla zająca zostawiam jabłko na ziemi bo też przychodzi i szuka.
sylwia_slomc... 09:46, 13 lut 2021

Magara napisał(a)
Po Twoich wpisach - powiesiłam jabłka, ale nie cieszą się powodzeniem, nie wiem czemu
Mam przy karmnikach wszelkie możliwe sikorki, kowaliki, zięby (zauważyłam, że uczą się od sikorek jak złapać ziarenko i uciekać), mazurki, dzwońce (egoistyczne strasznie, siądzie, nie skubie, a podlecieć innym nie pozwala), a pod karmnikami sójki i kosy Jabłka wiszą - jakby ich nie było
Połóż jedno na ziemi. Jabłka muszą być tak nabite na drzewie by z sąsiednich grubszych gałązek dały radę do nich sięgnąć
sylwia_slomc... 09:47, 13 lut 2021

Alija napisał(a)
Ja kładę jabłka na ziemi i cieszą się dużym powodzeniem u kosów. Niestety w tym roku nie mam kowalików, nie wiem dlaczego, a bardzo je lubię.

U nas kowalików nie było jeszcze, może kiedyś przylecą....jak drzewa podrosną
sylwia_slomc... 09:48, 13 lut 2021

mirkaka napisał(a)
Sylwia, a w kurniku oprócz kur będą jeszcze jakieś inne ptaszki? Bo piszesz że szykujesz im budki ? I wolierę robicie? Nie doczytałam wcześniej o tym

Będzie różnorodne towarzystwo
sylwia_slomc... 09:50, 13 lut 2021

Milka napisał(a)
Wszystko mi się podoba, okna rewelacyjnie wyglądają. Rudziki u mnie jakoś zimą też są i kosy latają, co one jedzą, nie wiem.
Rudzik tak mi się wydaje zbiera z ziemi orzeszki zgubione przez sikorki, takie okruszyny co wypadną z karmnika. Tylko raz go widziałam pod karmnikami ze słonecznikiem.