Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Basieksp 21:34, 21 mar 2021

Obraz bardzo ładny to, że masz talent widać po tym jak dobierasz różne dodatki i ozdoby w ogrodzie, wystarczy spojrzeć jak wolierę ładnie udekorowałaś Pozdrawiam
Waclaw 22:14, 21 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Chrabąszcza będziesz miała w trawniku, a kruszczyca tylko w kompoście

U mnie w kompoście i te i te. a dodatkowo jeszcze opuchlaki. Te niszczę.
Milka 06:47, 22 mar 2021

Niezła historia w wolierze.
Miałam dawno temu podobną. Do późna plewiłam, więc jak ciemnawo to rodzina się nie martwiła, jak mnie w domu jeszcze nie ma. Były stare drzwi w domku letnim, nie zamykały się, polazłam tam po coś i france się zatrzasnęły i nijak otworzyć. Telefonu nie miałam. Siedziałam z 3 godziny, po czym musiałam rozwalić te drzwi czymś tam, już nie pamiętam, ale chyba siekierą
zawitka 08:58, 22 mar 2021

O brązowej trawie napisałam u siebie zajrzyj .
sylwia_slomc... 10:22, 22 mar 2021

Roocika napisał(a)
Sylwia, ale miałaś historię Pewnie nie było Ci na początku do śmiechu...
Ptaki super, jest co oglądać.
Warto robić kompost jak widać [/quote na samym początku byłam tak zaskoczona sytuacją w jakiej się znalazłam, że nie mogłam w nią uwierzyć
Potem miałam nerwy bo czas dla ogrodu przesiedziałam zamknięta. A potem to już było wspomnienie
Kompost warto robić. My w sezonie go nie przerzucamy, pracuje sam i życie w nim. Od gruntu nic go nie oddziela więc różne owady same przechodzą, boki ma niepełne, napowietrza się stale, jedynie jak susza to polewam od czasu do czasu wodą. Dodajé gnojówkę z pokrzyw, starter i jak zrobię to też bokaschi w którym są Emy
sylwia_slomc... 10:34, 22 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Jakbyś miała kiedyś chęć, to mam prośbę, żebyś zrobiła zdjęcie jakiejś jednej swojej pracy, która u Ciebie wisi .
Zaczęłam przeglądać Twój pierwszy wątek, ale trochę mi się pewnie zejdzie .
Zaczęłaś „ogrodowanie” w 2015 roku, szok, jak to wszystko Wam porosło i ile się narobiliście. Nie do uwierzenia .

Zobaczysz, u Ciebie też śmignie
Pierwsza tempera na płótnie reszta akwarele.wszystko co najładniejsze było sprzedałam, z niektórymi żal było się rozstać

Powyższe samodzielne, niższa na podstawie książki, niejako kopia ilustracji
sylwia_slomc... 10:37, 22 mar 2021

Rumianka napisał(a)
Ptasiami zachwyciłam się kolejny raz, ale malunkiem jeszcze bardziej...masz zdolne łapki, nie tylko do ogrodu, ale do przeniesienia wyobraźni na obraz, to już wyczyn...gratuluję

Żadna to sztuka to moje malowanie.... trochę odrealnione jak ilustracje do książki dla dzieci bardziej, ale syn chciał na prezent urodzinowy dla siebie to rady nie było
sylwia_slomc... 10:38, 22 mar 2021

Basieksp napisał(a)
Obraz bardzo ładny to, że masz talent widać po tym jak dobierasz różne dodatki i ozdoby w ogrodzie, wystarczy spojrzeć jak wolierę ładnie udekorowałaś Pozdrawiam

Dziękuję Basiu
sylwia_slomc... 10:41, 22 mar 2021

Waclaw napisał(a)

U mnie w kompoście i te i te. a dodatkowo jeszcze opuchlaki. Te niszczę.

Naprawdę? Ale czemu? Może jak darń jest dodawana to się trafiają.... może z resztkami korzeni w roślinach....gdybam sobie, bo mnie zastanowiło. Ja na tej tabeli co mi gdzieś w czeluści neta zginęła miałam takie zestawienie, że raczej trudno pomylić. Wielkość inna, kształt i długość tych odnóży przednich.....
Ale znalazłam też w kompoście sporo drewniaków i niestety drutowce( te z powodzią przypłynęły, powybierałam ile widziałam
sylwia_slomc... 10:43, 22 mar 2021

Milka napisał(a)
Niezła historia w wolierze.
Miałam dawno temu podobną. Do późna plewiłam, więc jak ciemnawo to rodzina się nie martwiła, jak mnie w domu jeszcze nie ma. Były stare drzwi w domku letnim, nie zamykały się, polazłam tam po coś i france się zatrzasnęły i nijak otworzyć. Telefonu nie miałam. Siedziałam z 3 godziny, po czym musiałam rozwalić te drzwi czymś tam, już nie pamiętam, ale chyba siekierą

Też już brałam pod uwagę opcje wyrwania jednej deski, ale żal mi było bo dopiero co drzwi zrobione( no i nie wiem czy bym miała tyle siły....)