Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:15, 22 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Przepiękne
Naprawdę super

Dziękuję
Juzia 21:15, 22 mar 2021

A czemu ty się wcześniej nie chwaliłaś???
Zacne te pejzaże
sylwia_slomc... 21:21, 22 mar 2021

Juzia napisał(a)
A czemu ty się wcześniej nie chwaliłaś???
Zacne te pejzaże

Chwaliłam się parę lat temu, a potem miałam przerwę od pędzla i chyba nie wyszło mi to na dobre bo teraz trudniej pędzel trzymać
Martka 21:37, 22 mar 2021

Sylwia, widzę, że bratki wiosnę czarują, ptactwo w wolierze już szaleje, jaja się pojawiły i plany nawet z papugami! Pięknie mają urządzone wnętrza, ach... kobieto szczęśliwa, jaki piękny żywot wśród natury wiedziesz zapisuję się na kolejne relacje z ptaszarni A moja ulubiona donica u Ciebie to niebieska kanka z bratkiem, PRZECUDNA! Pozdrawiam!
sylwia_slomc... 21:44, 22 mar 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, widzę, że bratki wiosnę czarują, ptactwo w wolierze już szaleje, jaja się pojawiły i plany nawet z papugami! Pięknie mają urządzone wnętrza, ach... kobieto szczęśliwa, jaki piękny żywot wśród natury wiedziesz zapisuję się na kolejne relacje z ptaszarni A moja ulubiona donica u Ciebie to niebieska kanka z bratkiem, PRZECUDNA! Pozdrawiam!

Kanka ma kilka dziur na dole i tak sobie czekała, czekała, aż doczekała zastosowania Witaj już oficjalna Forumowiczko
basia3012 22:10, 22 mar 2021

Sylwio, piękne obrazy. Nie wiedziałam, że taka artystka z Ciebie. Lekką rękę masz do malowania. Wszystkie obrazy są piękne ale naj, naj najbardziej podoba mi się obraz trzeci, szósty i ostatni. Cudne.
sylwia_slomc... 22:45, 22 mar 2021

basia3012 napisał(a)
Sylwio, piękne obrazy. Nie wiedziałam, że taka artystka z Ciebie. Lekką rękę masz do malowania. Wszystkie obrazy są piękne ale naj, naj najbardziej podoba mi się obraz trzeci, szósty i ostatni. Cudne.

Bardzo mi miło DziękujęNie czuję się artystką
Waclaw 09:18, 23 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Myśmy się dzisiaj dokopali do kolejnych pędraków identycznych jak w sobotę, bardzo głęboko w kompoście ulokowanych. Myślę, że to kruszczyca jednak
Znalazłam to zestawienie fotograficzne pędraków
https://www.google.com/search?q=kruszczyca+z%C5%82otawka+larwa&rlz=1C1AVFC_enPL791PL795&sxsrf=ALeKk03kAW-J0iClXb7pldz7yg3sLJDVWg:1616438271125&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=hcZwQpMITwEojM%252C9RoLv-0x3RzPiM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQ5ZHzv7S2tuOgVkTLJqdtxiRG-fg&sa=X&ved=2ahUKEwjh-83nxcTvAhXllYsKHVcsC38Q9QF6BAgOEAE#imgrc=iFZiZuFt2-LRvM

Dziękuję Sylwia. jak zwykle jesteś nieoceniona.
Potwierdzam: w moim kompostowniku są pędraki zarówno kruszczycy złotawki jak i chrabąszcza majowego. Trochę to dziwne jeśli chodzi o chrabąszcza bo literatura podaje, że żywi się żywymi korzonkami a w kompostowniku ich nie ma. Hm. Sprawdzę jeszcze raz gdy będę pobierał kompost. Ale to jeszcze nie w tym roku.
popcorn 09:33, 23 mar 2021

Sylwia szacunek! Kieyd Ty masz na wszystko czas???
sylwia_slomc... 10:07, 23 mar 2021

Waclaw napisał(a)

Dziękuję Sylwia. jak zwykle jesteś nieoceniona.
Potwierdzam: w moim kompostowniku są pędraki zarówno kruszczycy złotawki jak i chrabąszcza majowego. Trochę to dziwne jeśli chodzi o chrabąszcza bo literatura podaje, że żywi się żywymi korzonkami a w kompostowniku ich nie ma. Hm. Sprawdzę jeszcze raz gdy będę pobierał kompost. Ale to jeszcze nie w tym roku.

Faktycznie dziwne....powinny być pod trawnikiem nie w kompostowniku....