Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Basieksp 09:06, 24 mar 2021

Szkoda tego zwierzaczka, nie dziwię się, że byłaś zła u nas w tamtym roku obce koty zrobiły sobie polowanie, kotka się okociła u sąsiada w takiej szopce, i obcy kocur nie był z tego zadowolony, gonił ją, nie wiem czy to on ale znalazłam u nas na działce kawałek małego kociaka pierwszy raz miałam taki przypadek
sylwia_slomc... 10:09, 24 mar 2021

jolanka napisał(a)
Szkoda zwierzaczka Koty jo jednak na swobodzie spory problem dla ptaków i mniejszej zwierzyny, natura łowcy niestety

A tyle nornic i kretów w ogrodzie .....ech
Ta nasza kotka dziwna jest, ma instynkt dużych kotów w sobie.... dwa razy przyniosła zająca większego od siebie, raz kawałek bażanta, rok temu jaszczurkę, teraz gronostaja.... a miska pełna stoi. Nie robi tego z głodu, a instynkty na szkodnikach mogłaby realizować to nie
sylwia_slomc... 10:11, 24 mar 2021

Urszulla napisał(a)
A co to za zwierz złowiony przez kota?

Talent malarski i zmysł artystyczny pozwoliły Ci piękny ogród zaprojektować. Jak myślę o początkach to widzę przed oczami zające drewniane. Zastanawiałam się wtedy co będzie dalej..... teraz wiadomo
Nie żebym nie szanowała Twojego talentu malarskiego wręcz przeciwnie najlepiej go wykorzystałaś w tworzeniu ogrodu i woliery. Jestem jakąś życiową realistką

Ula masz rację, przerzuciłam swoje zapędy artystyczne na ogród i realizuję w naturze, i chyba tak mi teraz lepiej w duszy gra.....lubię tworzyć....cokolwiek
Ubiła gronostaja
sylwia_slomc... 10:15, 24 mar 2021

AgaCzek napisał(a)
Śliczny gronostaj - ale poradzenie sobie z takim stworkiem świadczy rownież o świetnej formie kici- tudzież chyba żbika w ciele kici. Taka natura tych kociastych

Jej matka (wspaniała kotka) obcego psa bez względu na rozmiar nie wpuściła w pobliże podwórka nawet, tak 200 metrów odległość od ogrodzenia była obowiązkowa Nieraz się uśmialiśmy jak bokser, terier czy inny spory pies łukiem omijały nasz dom byle się na nią nie natknąć. Tamta jak gepard polowała, dosłownie tak to wyglądało. Nie syczała, nie fuczała, nie uciekała. To Ona rzucała się w pogoń za tymi psami, a one z piskiem wiały jak najdalej
sylwia_slomc... 10:20, 24 mar 2021

Basieksp napisał(a)
Szkoda tego zwierzaczka, nie dziwię się, że byłaś zła u nas w tamtym roku obce koty zrobiły sobie polowanie, kotka się okociła u sąsiada w takiej szopce, i obcy kocur nie był z tego zadowolony, gonił ją, nie wiem czy to on ale znalazłam u nas na działce kawałek małego kociaka pierwszy raz miałam taki przypadek

Kocury często mordują młode innych samców, bo kotka zaraz jest w drugiej rui po stracie młodych i ich celem jest by mieć z nią własne potomstwo, swoje geny przekazać....Świat zwierząt nie jest taki idealny jakby się wydawać mogło. W nim wygrywa najsilniejszy, najsprytniejszy, najbardziej pomysłowy, zawsze...
Czyli przetrwają najlepsze geny w kolejnych pokoleniach. Człowiek jako jedyny chyba odszedł od tego prawa natury i ratujemy najsłabsze hmmm "osobniki" Co nie jest dobre dla genów przyszłych pokoleń. Ale sama wiem jak walczyłam o swoje dzieci. Nie można matce powiedzieć odpuść, bo tak lepiej dla populacji, gdy Jej serce krwawi
Basieksp 10:26, 24 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kocury często mordują młode innych samców, bo kotka zaraz jest w drugiej rui po stracie młodych i ich celem jest by mieć z nią własne potomstwo, swoje geny przekazać....Świat zwierząt nie jest taki idealny jakby się wydawać mogło. W nim wygrywa najsilniejszy, najsprytniejszy, najbardziej pomysłowy, zawsze...
Czyli przetrwają najlepsze geny w kolejnych pokoleniach. Człowiek jako jedyny chyba odszedł od tego prawa natury i ratujemy najsłabsze hmmm "osobniki" Co nie jest dobre dla genów przyszłych pokoleń. Ale sama wiem jak walczyłam o swoje dzieci. Nie można matce powiedzieć odpuść, bo tak lepiej dla populacji, gdy Jej serce krwawi

Tak sobie myślałam, że to ten kocur, ale nie byłam pewna czy koty tak robią dziękuję za odpowiedź
sylwia_slomc... 13:20, 24 mar 2021

Basieksp napisał(a)

Tak sobie myślałam, że to ten kocur, ale nie byłam pewna czy koty tak robią dziękuję za odpowiedź

No niestety robią
No nie poradzę....
Waclaw 15:28, 24 mar 2021

Okropnie mi żal
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/217/2178852/original.JPG[/img]
nawet futerka jeszcze na wiosenne nie zmienił

Szkoda go, bardzo, jednak na instynkt nic nie poradzisz
Juzia 15:35, 24 mar 2021

Chwaliłam się parę lat temu, a potem miałam przerwę od pędzla i chyba nie wyszło mi to na dobre bo teraz trudniej pędzel trzymać

Parę lat temu? To albo mnie tu nie było, albo skleroza

Ja jak robię przerwę, to później nie mogę się zebrać żeby zacząć.
Może jakbym miała pracownię, gdzie nie muszę wszystkiego rozstawiać i później chować na nowo, to by nie było takiego problemu
Juzia 15:35, 24 mar 2021

popcorn napisał(a)
Sylwia szacunek! Kieyd Ty masz na wszystko czas???

Też się cały czas nad tym zastanawiam