Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Juzia 20:59, 24 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Czasem gonię własny ogon( gdybym go miała)
Teraz mam np. taką sytuację, że Święta na karku. Chałupę pasuje odgruzować, ciasta i wędliny upiec( babci osobno bo bez cukru i soli, Synowi osobno bo bezglutenowy, nam osobno), a tu pogoda się robi w ogrodzie robota woła ( drze się na całe gardło ze wszystkich sił)kompostownik do skończenia i skrzynie, sprzątanie rabat wreszcie jak skończymy z kompostem będę mogła uskuteczniać, wycinka traw, przycinka wszystkiego, róże, wrzosy, po kolei bo zaraz po Świętach w warzywniku trzeba siać....
Nie wiem jak to pogodzę...

A czemu osobno? Bez cukru, soli i bezglutenowe da się połączyć.
My do tego zestawu jeszcze bezmięsnie, bezjajecznie i bezmlecznie Da się zrobić i zupę i drugie danie i deser. Nawet wszystkożerni goście nie narzekają za bardzo

Mnie robota w ogrodzie też woła i ja się boję o czas.... a mam jakieś 10 razy mniej niż ty
Pocieszyłam cię?
sylwia_slomc... 22:34, 24 mar 2021

Waclaw napisał(a)

Wyjedź z mężem w góry na wczasy.

Wacław to nie takie proste jak się opiekujesz starszą osobą, której trzeba pilnować leków i ścisłej diety, a do tego ja w grupie wysokiego ryzyka, a pandemia się rozpędza
sylwia_slomc... 22:35, 24 mar 2021

antracyt napisał(a)
To by była całkiem dobra rada gdyby nie pandemia...

No właśnieAle nie tylko to....
sylwia_slomc... 22:36, 24 mar 2021

Juzia napisał(a)

W kuchni to jeszcze...
Ja się rozstawiam w salonie

Widać maneli masz więcej niż ja
sylwia_slomc... 22:39, 24 mar 2021

Juzia napisał(a)

A czemu osobno? Bez cukru, soli i bezglutenowe da się połączyć.
My do tego zestawu jeszcze bezmięsnie, bezjajecznie i bezmlecznie Da się zrobić i zupę i drugie danie i deser. Nawet wszystkożerni goście nie narzekają za bardzo

Mnie robota w ogrodzie też woła i ja się boję o czas.... a mam jakieś 10 razy mniej niż ty
Pocieszyłam cię?

Pocieszyłaś Tylko Ten bezglutenowy nie będzie jadł bez soli i cukru
Moi na jaja i mięcho to tylko czekają, a ja mleczna
Urszulla 02:49, 25 mar 2021

Wszyscy obecnie wszystkim straszą a Ty ćmą U mnie jeszcze zimno, ale w przyszłym tygodniu ma być 22st a ćma lubi 25-30 więc się obudzi.....tak jak piszesz.

Masz dużo pracy na wszystkich frontach....ja też wpadam w dołek jak ilość obowiązków mnie przerasta i wszystko się spiętrza. Robię wtedy listę na kartce i skreślam co zrobione.,,,właściwie to piszę non stop Jakoś ten sposób wypróbowałam w skrajnych czasach niemocy. I stosuję go cały czas. Zdenerwowanie nie pomaga wręcz utrudnia w takich sytuacjach działanie.....a kartki działają motywacyjnie a może u mnie tylko????
Milka 06:11, 25 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Melduję, że u mnie dziś wieczorem przez podwórko przeleciała pierwsza ćma bukszpanowa! Czyli już zaczynają latać

Ale mnie pocieszyłaś. Moje buksy i tak, same kupki nieszczęścia.

Normalnie pantera, ta twoja kotka. Gronostaj sliczny.

Masz tych frontów do obrobienia, podziwiam, bo ze wszystkim się wyrabiasz, jakim cudem, nie wiem.
antracyt 06:42, 25 mar 2021

Muszę jeszcze raz bukszpany przejrzeć i w końcu lepinox zamówić.
sylwia_slomc... 09:38, 25 mar 2021

Urszulla napisał(a)
Wszyscy obecnie wszystkim straszą a Ty ćmą U mnie jeszcze zimno, ale w przyszłym tygodniu ma być 22st a ćma lubi 25-30 więc się obudzi.....tak jak piszesz.

Masz dużo pracy na wszystkich frontach....ja też wpadam w dołek jak ilość obowiązków mnie przerasta i wszystko się spiętrza. Robię wtedy listę na kartce i skreślam co zrobione.,,,właściwie to piszę non stop Jakoś ten sposób wypróbowałam w skrajnych czasach niemocy. I stosuję go cały czas. Zdenerwowanie nie pomaga wręcz utrudnia w takich sytuacjach działanie.....a kartki działają motywacyjnie a może u mnie tylko????
Nie tylko u Ciebie, też czasem spisuję. Ula tym razem kartki nie pomogą bo to o czas chodzi, za mało czasu na za dużo do zrobieniaA najbardziej blokuje pogoda. Dziś miał być piękny słoneczny dzień....gdzie to słońce się pytam? Szaro, buro i ponuro za oknem, wiosnę wciąż mało widać...
sylwia_slomc... 09:43, 25 mar 2021

Milka napisał(a)

Ale mnie pocieszyłaś. Moje buksy i tak, same kupki nieszczęścia.

Normalnie pantera, ta twoja kotka. Gronostaj sliczny.

Masz tych frontów do obrobienia, podziwiam, bo ze wszystkim się wyrabiasz, jakim cudem, nie wiem.

w tym sezonie nie wyrabiam bo pogoda stale pod górkę nam robi. W zeszłym roku na tą porę byłam prawie gotowa z ogrodem, a teraz stale zimno, mokro, wieje....
Dużo zrobione, ale innej roboty...