Karola to są prace z przed 8 lat i starsze, wtedy jeszcze tego wielkiego terenu do obrobienia nie miałam
Wtedy miałam tylko ogród na balkonie i pod domem gdzie mieszkamy
Zdjęcia mam tylko z balkoniku w tamtych czasach
wtedy miałam czas też na takie prace
a moi chłopcy byli tacy mali...
A dziś mam dwóch dorosłych facetów i siwe włosy
Zazdroszczę Ci, że masz takich zaangażowanych pomocników. Moi domownicy uważają mój ogródek, jako moją fanaberię.
Piękne akwarelki malujesz, napisz jeszcze, że śpiewasz, to dobijesz nas wszystkich
Godzina spędzona w śród ptactwa, pozwoliła Ci w spokoju poobserwować ich z innej strony.
Te dwubarwne listki, przy irysach, to jasnota, czy cyklameny ?
Nie śpiewam bo głos mam kiepski Tańczyłam za młodu...jeszcze nim Emusia poznałamWięc ze słuchem i poczuciem rytmu raczej ok, chyba
Tak można było zobaczyć ich inne oblicze
Wczoraj kolejne jajo było Mam teraz tak przez dwa dni po jajku i jeden dzień przerwy, znowu dwa dni po jaju i dzień przerwy...
Te listki kolorowe to gajowiec fajny jako okrywowo zadarniający do leśnych zakątków, bo rozłazi się i nasiewa. Ja 8 lat temu posadziłam kępkę w cieniu w podwórku i teraz z nim na rabatach walczę bo za dużo go
Woliera na razie ma tylko bezbarwnym drewnochronem pociągnięte deski na podłodze, z zewnątrz będzie zapuszczona tym czym chatka i kompostownik też, natomiast nad skrzyniami w warzywniku myślę, bo nie wiem czy nie wolałabym z zewnątrz drewnochronu dać w kolorze jasny palisander bo on jednak porządnie zabezpiecza drewno przed wilgocią, a tu chodzi o zalania powodziowe....
Obrazów było o wiele więcej, ale tylko tym z którymi ciężko mi się było rozstać robiłam zdjęcia, mam nadzieję wiszą u ludzi na ścianach i zdobią w ładnej ramie