Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 17:11, 11 kwi 2021

Mala_Mi napisał(a)
raz wapno raz popiół.- zapamiętać.. bo masz cudne

I kurnik wypasiony O drobiu nie wspomnę

Nie siedzę na forum to o nie widziałam dopiero dziś .

Od paru lat tak robię i rosną pięknie i kwiatów masa
Monia81 18:08, 11 kwi 2021

Sylwuś mieszkańcy woliery superowi, nawet nie wybieram, który mieszkaniec najfajniejszy bo wszyscy mi się podobają warzywniczek pasuje do całości powoli wracam i będę na bieżąco buziaczki
Urszulla 20:27, 11 kwi 2021

Czekam na liriope na fotkach
Ale masz powera z pracą, a ja sobie leżę i.....odpoczywam
sylwia_slomc... 20:30, 11 kwi 2021

Mam nadzieję, że nie zapomnę, miałam jakieś, ale chyba nie znajdę w tej ilości zdjęć co mam
kasiek 21:16, 11 kwi 2021

Waclaw napisał(a)

Sylwia,
wyjazd do tego ogrodu corocznie organizuje jedno z biur turystycznych. W drugiej połowie dnia zwiedzanie Amsterdamu. Wycieczka tania. Ma jeden minus: bardzo męcząca.
Na miejsce jedzie się autobusem przez całą noc. Wraca z Amsterdamu przez całą noc.
Pozostaje samochód z noclegiem w pobliżu. Dotychczas się nie zdecydowałem ale kto wie? Kto wie?

Ja byłam właśnie na takiej wyciecze i muszę potwierdzić że choć jest cudna to.... niezwykle męcząca i raczej dla ludzi o w miarę dobrym zdrowiu.
Cała noc na siedząco bardzo obciąża stawy i kręgosłup, ja leciałam na przeciwbólowych a w drodze powrotnej dostałam wiśniówke ... oooo to pomogło, nie pamiętam nawet jak spędziłam te droge

Ale widoki zapierające dech, warte przemęczenia.
Zgadzam się jednak z Sylwcią, to nie dla niej taka wersja. Ale życie bywa zaskakujące więc kto wie?

edi75 09:24, 12 kwi 2021

Witaj Sylwia...Już siałaś warzywa?
sylwia_slomc... 10:00, 12 kwi 2021

kasiek napisał(a)

Ja byłam właśnie na takiej wyciecze i muszę potwierdzić że choć jest cudna to.... niezwykle męcząca i raczej dla ludzi o w miarę dobrym zdrowiu.
Cała noc na siedząco bardzo obciąża stawy i kręgosłup, ja leciałam na przeciwbólowych a w drodze powrotnej dostałam wiśniówke ... oooo to pomogło, nie pamiętam nawet jak spędziłam te droge

Ale widoki zapierające dech, warte przemęczenia.
Zgadzam się jednak z Sylwcią, to nie dla niej taka wersja. Ale życie bywa zaskakujące więc kto wie?

No nie dla mnieale pomarzyć można
sylwia_slomc... 10:04, 12 kwi 2021

edi75 napisał(a)
Witaj Sylwia...Już siałaś warzywa?

Witaj
wysiałam w sobotę pietruszkę, marchewkę, buraczki, rzodkiewkę w grunt( w z inspektu to już w tym tygodniu do konsumpcji powinna być), rzodkiew, groszek cukrowy...., mam posadzone kapustne i selery pod włókninę. Dziś planuję pod klosze zapikować sałatkę i sypnąć w grunt kolejna na późniejszy plon, oraz koper w grunt posiać bo mam w inspekcie na wczesny, ale zawsze w grunt sypie w sezonie ze dwa razy na świeży i do kiszenia ogórków.

Generalnie mam dużo planów na dzisiaj, ale na razie ugrzęzłam w garach z gotowaniem
kasia1 10:13, 12 kwi 2021

Sylwia, kiedy Ty na to wszystko czas znajdujesz Podziwiam, u mnie same zaległości, warzywniak nietknięty ...
sylwia_slomc... 10:19, 12 kwi 2021

Kurze foty

i po lewej zaloty

a po prawej kłótnia