Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:23, 30 maj 2021

Martka napisał(a)
Podagrycznik ja też mam wciąż, od lat, w tym samym zakątku, gleba już była kilka razy przekopana, oczyszczona, czy on z powietrza się odradza? Niestety, nawet próbowałam przykrywać grubą warstwą pokosu, nadal miał się w najlepsze i odradzał, jak tylko dostawał słońce.

Mnie się rozrósł w różance, masakra do usuwania
sylwia_slomc... 11:25, 30 maj 2021

Alija napisał(a)

Klon przecudnej urody!
A podagrycznik też mam, "walka z wiatrakami". Jako roślina okrywowa może być, pod warunkiem, że już nic tam nie chcesz sadzić, hi, hi.
Jak tam Klarcia?
Miłej niedzieli.

Klarcia jak idzie jeść to już zadna inna kura nie ma prawa podejść nawet Taka zachłanna kura. Ale jak ją biorę w ręce to nawet nie zagdacze, spokojna inne kury się bronią. Obecnie Karolinka i Kiki - kwoczą, razem z Koko mam trzy kwoczki teraz
Urszulla 12:19, 30 maj 2021

Ostatnio podagrycznik pod ogrodzeniem zlałam rundup z wodą 1:1 z małej butelki poo wodzie, w korku zrobiłam otwór. Spaliłam ale co dalej będzie to zobaczę. Inne w rabacie też po liściach potraktowałam uważając na to co obok. Jak myślisz odrośnie? Im więcej wyrywałam tym szybciej się rozchodził.
sylwia_slomc... 12:34, 30 maj 2021

Urszulla napisał(a)
Ostatnio podagrycznik pod ogrodzeniem zlałam rundup z wodą 1:1 z małej butelki poo wodzie, w korku zrobiłam otwór. Spaliłam ale co dalej będzie to zobaczę. Inne w rabacie też po liściach potraktowałam uważając na to co obok. Jak myślisz odrośnie? Im więcej wyrywałam tym szybciej się rozchodził.

Ula ja już nie rozcieńczonym smarowałam i nic nie dało, liście więdły pojawiał się od nowa od korzenia. Może gdyby kilkanaście razy tak zrobił to by dało rade, ale ja takiej ciężkiej chemii staram się unikać, wystarczy, ze wszystkie pola wokół zlane
Kamcia 14:02, 30 maj 2021

Ja też walcze z podgarycznikiem. W tym roku mi się porozrastal przy porzeczkach i borówce. Randapem go tam nie poleje. Ale wkurza mnie niesamowicie. Wyrywam i wyrywam a jego jakby coraz więcej.
On mi od sąsiadki przechodzi. Ona ma bardzo liberalny stosunek do dbania o ogrod a ja potem na tym cierpię. Pokrzywy też do mnie przechodzą.
sylwia_slomc... 19:13, 30 maj 2021

Kamcia napisał(a)
Ja też walcze z podgarycznikiem. W tym roku mi się porozrastal przy porzeczkach i borówce. Randapem go tam nie poleje. Ale wkurza mnie niesamowicie. Wyrywam i wyrywam a jego jakby coraz więcej.
On mi od sąsiadki przechodzi. Ona ma bardzo liberalny stosunek do dbania o ogrod a ja potem na tym cierpię. Pokrzywy też do mnie przechodzą.

To ma taki stosunek jak mój sąsiad ze swoim krzaczowiskiem i ugorem, w ciągu 10 lat tylko raz przyjechał z drogi popatrzył i tyle Go widzieli, a ja walczę z Jego perzem, nawłocią, podagrycznikiem, orzechem i czarnym bzem
sylwia_slomc... 20:08, 30 maj 2021

Ostatnie z lepszego aparatu, kolejne już będą gorszym sprzętem

sylwia_slomc... 20:16, 30 maj 2021

sylwia_slomc... 20:21, 30 maj 2021

Alija 20:27, 30 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ostatnie z lepszego aparatu, kolejne już będą gorszym sprzętem

Orliki piękne, inne widoczki też, ale ja się wpraszam na posiedzenie na tej urokliwej ławeczce, cudo i jakie widoki z niej, gunera, klonik i tyle wspaniałych roślin.