Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

kasiek 08:27, 30 maj 2021

Ależ ten klon piekny, i jaki już duży - długo u Ciebie rośne? Kurczaki słodkie, dużo radości z nimi
Ogród masz bardzo bujny, piekny i zielony, tylko ślimaków współczuje.
sylwia_slomc... 10:12, 30 maj 2021

AniazUroczyska napisał(a)

Ale ładna! Jaka to odmiana?

Aniu kupiona na samym początku ogrodu, nie wiem niestety jak Jej na imię bo zapomniałam, a nie zapisałam Ale mocno pachnąca. Żeby wiedzieć jakie się azalie czy rodki chce mieć w ogrodzie trzeba pojechać do Pisarzowic na święto kwitnącej azalii i przejść się po prywatnym ogrodzie właścicieli( tylko w tych dniach otwarty) wtedy zobaczysz docelową wielkość( może zaskoczyć), pokrój i poczujesz zapach
sylwia_slomc... 10:12, 30 maj 2021

Magleska napisał(a)
Ale kurczaczki podrosły
słodziaki

Już piórka puszczają na ciele
sylwia_slomc... 10:14, 30 maj 2021

kasiek napisał(a)
Ależ ten klon piekny, i jaki już duży - długo u Ciebie rośne? Kurczaki słodkie, dużo radości z nimi
Ogród masz bardzo bujny, piekny i zielony, tylko ślimaków współczuje.

Kasiu byłby większy gdyby mu nie przymarzały w zimie gałązki, ale daje radę u mnie rośnie 4 lata maleńki był kupiony.
Roocika 10:17, 30 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tamtego zwalczyłam ten jest nowy dopiero co z pola sąsiadki przyszedł
a do tego chyba są dwa, bo w zupełnie innym miejscu ogrodu też się jabłonka chwieje i liliowce obok niej zeżarte
Walczę bo nie po to walczyłam z powodziami i ratowałam żeby mi teraz taki dziad zjadał

Sylwia, ja to zawsze coś napiszę, nie tak jak trzeba...
Oczywiście, że musisz walczyć, też bym walczyła jak by do mnie dotarły.
Buziak
Dorota123 10:28, 30 maj 2021

Dorotko na wyrost te pochwały Z warzywnikiem od czasów powodzi to mam stale problemy, bo naniosło drutowców, larw połyśnicy marchwianki( nigdy wcześniej nie miałam, a już drugi rok z nią walczę), że o ślimakach nie wspomnę, zostawiło mułu co w skorupę się zamienia, a z nim nasion chwastu wszelakiego. I te warzywa z roku na rok marniejsze, a teraz jeszcze ślimaki wszystko zjadają

Dziś skończyłam plewienie rabaty przy altanie( jeszcze jutro tylko część różaną musze ogarnąć z podagrycznika) i niestety ale jako kolejne padły ich ofiarą astry gdyby nie to, że mam ich praktycznie całą rabatę to nic by nie zostało, jedzą jak leci
Przykra sprawa, ogrodnikowi często wiatr wieje w oczy.
Sylwio jak walczysz z podagrycznikiem, wiem, że to nierówna walka. Moja koleżanka ciągle go wyrywa i ciągle ma go więcej.
sylwia_slomc... 10:31, 30 maj 2021

Roocika napisał(a)

Sylwia, ja to zawsze coś napiszę, nie tak jak trzeba...
Oczywiście, że musisz walczyć, też bym walczyła jak by do mnie dotarły.
Buziak

Zjada korzenie doszczętnie, zostawia sam pień i to potrafi zjeść spore drzewko
sylwia_slomc... 10:35, 30 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Przykra sprawa, ogrodnikowi często wiatr wieje w oczy.
Sylwio jak walczysz z podagrycznikiem, wiem, że to nierówna walka. Moja koleżanka ciągle go wyrywa i ciągle ma go więcej.

Dorotko wyrywam. Próbowałam pędzelkowania Pumą i Roundapem w żelu dwa lata temu, nic nie dało Niestety mam jak Twoja koleżanka coraz więcej, a do tego w łące się pojawił też. Niech mnie nikt już nie przekonuje, że Anglicy sadza go dobrowolnie jako rośliny okrywowe, zwyczajnie nie wierzę. Rośnie im tak bo sobie nie radzą jak i my tylko te miejsca pewnie dla niego zostawiają i tak ma udawać
Martka 10:49, 30 maj 2021

Podagrycznik ja też mam wciąż, od lat, w tym samym zakątku, gleba już była kilka razy przekopana, oczyszczona, czy on z powietrza się odradza? Niestety, nawet próbowałam przykrywać grubą warstwą pokosu, nadal miał się w najlepsze i odradzał, jak tylko dostawał słońce.
Alija 11:13, 30 maj 2021

klon shirosavanum autmn moon

Klon przecudnej urody!
A podagrycznik też mam, "walka z wiatrakami". Jako roślina okrywowa może być, pod warunkiem, że już nic tam nie chcesz sadzić, hi, hi.
Jak tam Klarcia?
Miłej niedzieli.