Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

hankaandrus_44 11:31, 09 paź 2021

Aniu, czarna d...omówka jest do czasu. A ogród, jaki by nie był, zawsze jest do otrzepania skrzydeł, co to trochę uwiędły. Jest tylko nadzieja, że te kacze też w końcu uśwerkną. Co prawda, to nie gęsi i na wyraj nie odlatują, ale im lotki przycinają, żeby przez płot sąsiadom nie latały.
Twoje małe kaczorki, może już będą w stanie spokojnie na swój ogród/ Twój w domyśle/ i zapracować, i na nartkach mieć czas pofruwać.

Pracusiowi wolnego weekendu życzyć wypada, ale jeżeli robotą zawalona jesteś, to chociaż trochę oddechu na świeżym powietrzu złap, bo inaczej, nie tylko czarna domówka, ale i czarna deprecha Ciebie dopadnie. Słońce i witamina D wskazana od rana. I wizyta młodych pisklaków.
Receptę stosować jak najczęściej. A witaminę D codziennie. Ty przecież wiesz.

Pozdrawiam. Uściski dla Was.
sylwia_slomc... 21:59, 09 paź 2021

Milka napisał(a)
Sylwia piękna jesień, jeszcze ciut z lata i już ciut kolorów jesiennych, gęsto u ciebie, palca nie wciśniesz

Gęsto Irenko bo sadzone były mikro sadzonki i wtedy odległości wydawały się olbrzymie, a teraz rośliny już je wypełniły. Pewnie ze dwa trzy lata potrwa taki stan gdy drzewa są wysokości krzewów, potem chcę wyprowadzić drzewa ponad nimi by miały ciut oddechu
sylwia_slomc... 22:04, 09 paź 2021

Mala_Mi napisał(a)
Kwiaty potrzebują słońca..... od razu inaczej rosną... moje krzaki są do wyciepania, bo albo krzaki albo kwiaty. na razie rośnie sobie wszystko jak chce ..a ja siedzę w czarnej d.. i chyba sie tu już rozgościłam na dobre.

Aniu dla nas ten rok to wręcz udręka....co począć trzeba przeczekać, przetrwać aż się los odmieni...
Kwiaty teraz, krzaki przyszłościowo. Sadziłam takie by było dużo kwiatów na krzakach wiosną i latem, dużo kolorów jesienią. Więc mam nadzieje nawet gdy dla bylin światła zabraknie, kolory i zapachy były....czy się to sprawdzi zobaczymy. Ja celowo rabaty bylinowe robiłam osobno od drzew i krzewów. Mało mam ich w rabatach, bardziej robią za tło dla bylin bokami, ale wiadomo drzewa rosną, a moje duże urosną bo takie sadziłam, też celowo, dla ptaków by miały gdzie gniazdować i żyć. I dzisiaj trzeci raz w tym tygodniu przyleciała sójkaOkropnie się drze, ale kolory ma fajne
sylwia_slomc... 22:06, 09 paź 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, czarna d...omówka jest do czasu. A ogród, jaki by nie był, zawsze jest do otrzepania skrzydeł, co to trochę uwiędły. Jest tylko nadzieja, że te kacze też w końcu uśwerkną. Co prawda, to nie gęsi i na wyraj nie odlatują, ale im lotki przycinają, żeby przez płot sąsiadom nie latały.
Twoje małe kaczorki, może już będą w stanie spokojnie na swój ogród/ Twój w domyśle/ i zapracować, i na nartkach mieć czas pofruwać.

Pracusiowi wolnego weekendu życzyć wypada, ale jeżeli robotą zawalona jesteś, to chociaż trochę oddechu na świeżym powietrzu złap, bo inaczej, nie tylko czarna domówka, ale i czarna deprecha Ciebie dopadnie. Słońce i witamina D wskazana od rana. I wizyta młodych pisklaków.
Receptę stosować jak najczęściej. A witaminę D codziennie. Ty przecież wiesz.

Pozdrawiam. Uściski dla Was.

Hania jak zwykle w punkt
Roocika 22:11, 09 paź 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia ale u Ciebie kolorów masa

No szkoda, że za zimno na leżenie na leżaczku...
sylwia_slomc... 22:20, 09 paź 2021

Roocika napisał(a)

Sylwia ale u Ciebie kolorów masa

No szkoda, że za zimno na leżenie na leżaczku...

Dziś to lepiej nie siadać bo od razu ziąb człowieka przenikał. A ja umyśliłam sobie oczka na zimę posprzątać i tak udało mi się trzy najmniejsze wyczyścić z roślin, zostało mi duże koło pergoli bo w tym zamulonym chwast w tygodniu powyrywałam. Skosiłam jeszcze trawniki w podwórku i pograbiłam liście. Ale i kolorów do łąki dodałam jak zwykle ostatnio - różowego Choć wcale różu nie lubię, a w roślinach od dwóch lat mi się nawet podoba...
Jesień już w łące jest niezła, za rok dwa jak się astry rozrosną będzie super
sylwia_slomc... 22:29, 09 paź 2021

Spóźnialski teraz zakwitł jak już wszystkie przekwitły

sylwia_slomc... 22:32, 09 paź 2021

sylwia_slomc... 22:37, 09 paź 2021

pierwsza dalia w łące kwitnie, długo się przed ślimakami broniły i teraz opóźnienie mają mega

sylwia_slomc... 22:40, 09 paź 2021