Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:33, 10 mar 2022

Rumianka napisał(a)
Jestem pod ogromnym wrażaniem dłuugiej listy. No tak, ale i ogród masz ogromniasty więc masz zawsze pole do popisu z wielkim powodzeniem zresztą Ci to wychodzi...

Staram się żeby grało z resztą, a że mam ogród bałaganiarski bo sadzony intuicyjnie kolorystycznie to się jakoś wpasuje i te roślinki
sylwia_slomc... 19:33, 10 mar 2022

Waclaw napisał(a)

Imponujące zamówienie. Będzie radość sadzenia i morze kwiecia w przyszłości

Na to liczę Wacławie
Martka 21:03, 10 mar 2022

Sylwia, piękna lista, nie znam trójsklepki, musiałam sprawdzić, egzotycznie wygląda

A propos tego o czym pisała Mgduska, przyłączam się do tego myślenia, wygrywamy zachowując siłę i dobrą, nie poddając się psychicznie, nie popadając w zwątpienie, tylko silni możemy pomóc innym, którzy w potrzebie. Tylko silni wygrywamy wojnę psychologiczną, nie uginamy się lękami przed tym, który chce zasiać strach.

Prezent kwiatkowy rozczulił mnie... Sylwia, ślę uściski i ciepła życzę 
Magara 23:30, 10 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nigdzie ostatnio nie jeżdżę, innych przyjemności nie było bo pandemia to sobie takie ogrodowe przyjemności zafundowałam.

Dokładnie takie same "głosy" słyszę we własnej głowie
Urszulla 08:11, 11 mar 2022

Dziś Emuś ma wysmarować beton folią w płynie pod wylewkę, w sobotę może rozłożymy styrodur i folię plus trzeba zazbroić, to może w kolejną uda się wylewkę zrobić....wszystko zależy od naszych mocy przerobowych i od pogodyJak wylewka zwiąże i wyschnie będziemy mogli podmurować ścianę, zamurować drzwi i poprzenosić graty by zrywać deski w drugim pokoju..... zejdzie jeszcze, chyba, że Emuś zdecyduje najpierw robić od razu ściany i regipsy....

Na brak pracy ogrodowej nie narzekasz nigdy, a teraz remont przyśpiesza. Trzymam kciuki
Mgduska 08:43, 11 mar 2022

Irenko bo do koszyka fajnie się wrzuca, ale jak przyjdzie do płacenia to już mocno po kieszeni trzepie

Wszystko byłoby fajnie, gdyby jeszcze to, co zamawiamy, rzeczywiście wyglądało jak na zdjęciach, najlepiej od razu Zdarzyła mi się taka piękna funkia i parę roślinek, które od razu było widać. Gorzej jak za kilkanaście złotych dostajesz mini-pici doniczkę, w której są dwa listki. Czekam teraz na zamówienie z firmy, w której jeszcze nie kupowałam, a która chwali się większymi sadzonkami, bardzo na to liczę. Jeśli tak będzie, będę się chwalić. Jeśli nie, to już raczej dam sobie spokój z takimi zakupami i wybiorę się wiosną na objazd szkółek
sylwia_slomc... 10:42, 11 mar 2022

Martka napisał(a)
Sylwia, piękna lista, nie znam trójsklepki, musiałam sprawdzić, egzotycznie wygląda

A propos tego o czym pisała Mgduska, przyłączam się do tego myślenia, wygrywamy zachowując siłę i dobrą, nie poddając się psychicznie, nie popadając w zwątpienie, tylko silni możemy pomóc innym, którzy w potrzebie. Tylko silni wygrywamy wojnę psychologiczną, nie uginamy się lękami przed tym, który chce zasiać strach.

Prezent kwiatkowy rozczulił mnie... Sylwia, ślę uściski i ciepła życzę 

Dzięki Martuś) wczoraj byłam przejazdem w Krakowie, serce się kraje na kawałki widząc te matki z malutkimi dziećmi
A wolontariuszom kończą się urlopy, jak nie będzie nowych osób chętnych do pomocy to wszystko stanie. Hotel Forum, hotel Cracovia puste stoją, nie mogłoby się miasto dogadać z właścicielami i wpuścić te kobiety?. Miałyby miejsce, łóżko,łazienkę i zaplecze kuchenne...
sylwia_slomc... 10:42, 11 mar 2022

Magara napisał(a)

Dokładnie takie same "głosy" słyszę we własnej głowie
Cieszę się, że nie jestem jedyną
sylwia_slomc... 10:43, 11 mar 2022

Urszulla napisał(a)

Na brak pracy ogrodowej nie narzekasz nigdy, a teraz remont przyśpiesza. Trzymam kciuki

Dzięki Ula za kibicowanie
sylwia_slomc... 10:45, 11 mar 2022

Mgduska napisał(a)

Wszystko byłoby fajnie, gdyby jeszcze to, co zamawiamy, rzeczywiście wyglądało jak na zdjęciach, najlepiej od razu Zdarzyła mi się taka piękna funkia i parę roślinek, które od razu było widać. Gorzej jak za kilkanaście złotych dostajesz mini-pici doniczkę, w której są dwa listki. Czekam teraz na zamówienie z firmy, w której jeszcze nie kupowałam, a która chwali się większymi sadzonkami, bardzo na to liczę. Jeśli tak będzie, będę się chwalić. Jeśli nie, to już raczej dam sobie spokój z takimi zakupami i wybiorę się wiosną na objazd szkółek

W ubiegłym sezonie sporo kupowałam w necie i bywało różnie, ale reklamować nie musiałam nigdzie