Obejrze sobie, dziekuje
Tego sie obawialam, brak slonka, tak mysle. Moje do dzisiaj mialy go wystarczajaco, ale teraz pada snieg i najblizsze dni beda tez zachmurzone i szare...Kurczaki...Narazie moim nic zlego sie nie dzieje, ale jednak troche sie takiego obrotu sprawy pogodowej, obawiam.
Pokaz mi ten swoj co brazowieje.
Kiedys, pare lat temu, przed wielkimi mrozami wiosna, obronilam swoj ogrod zamrazajac go...I obronilam. Ludzie w okolicach potracili cale uprawy, ogrody. Sadownicy znad Bodenskiego, ten kto zdazyl, tez ten sposob wykorzystal. Ten, lub ocieplanie plantacji dymem...
Do szklarni wsadzilam znicze w metalowym pojemniku, ten sposob uzytkuje juz od wielu lat, sprawdza sie...
Tak tylko o tym wspominam...
Oby nie.
Boki/ skrzydla kartonow, mozna przysypac ziemia i docisnac kamieniami, na gore tez kamien...
Wiaderka, gary, roznej masci pojemniki...Kurcze, nie wiem czy moj snieg sie utrzyma do jutra
Sylwia moja Jeżówka kupiona pod wpływem twoich zakupów w A ….n w kapersie były 4 maciupkie korzonki i żadna nie odbiła.
Widziałam że twoje ładnie ruszyły.
Gdyby nie padało to by dało radę, pudło rozmoknie cegła wpadnie do środka i połamie...
Otrzepywałam dziś iglaste porozkraczane na amen pod tym ciężarem A powiązane miałam drucikiem to potrafiło pozrywać na niektórych. Dość gruby ten drucik i w otulinie dawałam, a mimo to...
Ja już wiem, że by odzyskać tujowe kule muszę je wiązać od nowa, a dwa lata temu przed zimą powiązałam obręczami z drutu i niestety nie utrzymał tym razem Mam nadzieję, ze nie połamało, cyprysom powyginało gałęzie do samej ziemi