Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Kasiapod 19:31, 11 sie 2022

Sylwia dzisiaj rano oglądając Maja w ogrodzie na HGTV, nareszcie trafiłam na Twój ogród Mimo że był wtedy początkujący to już pięknie wyglądał. Oglądając miałam wrażenie jakbym znała go od dawna A teraz aktualnie, no cóż po prostu cudnie wszystko u ciebie rośnie Mogłaby Maja teraz do Ciebie przyjechać Pozdrawiam
Alija 20:12, 11 sie 2022

Sylwia, też mi się dzisiaj rano przytrafiła super niespodzianka, Twój ogród na dobry dzień.
Nie mogłam uwierzyć, że to tylko trzy lata temu i przez ten czas tak wszystko urosło.

U mnie dwie magnolie też kwitną drugi raz.
malgol 21:57, 11 sie 2022

Magara napisał(a)
Sylwia, kwitnące hosty przyuważyłam
Czy to normalne? U mnie też kwitną jeszcze niektóre, a w kapowniku mam zapisane, że hosty kwitną koniec czerwca/początek lipca

Właśnie, u mnie też niektóre zaczynają.

Sylwia , zaChwycilam się Twoimi rabatami. To zdecydowanie móje kolory
Ale hortki już rumiencow nabieraja, nie za wcześnie? U mnie linki jeszcze zielonkawe
Urszulla 22:50, 11 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Słabo idzie bo nie mamy czasu za dużo na te roboty remontowe, wykorzystujemy soboty, w tygodniu rzadko bo i w ogrodzie sporo do zrobienia, a chwast nas normalnie goni
liliowce świetnie wygladają w hostach, w piuropuszniku, z czosnkami, piwoniami, a jak kolor dobry wybierzesz to i z astrami i z rudbekiami i z jeżówkami też

Pomysł na liliowce z czosnkami spodobał się mi, nawet bardzo
Agatorek 23:29, 11 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Franz Kafka

Ach, dalia… . Nie mój etap jeszcze .

Hortensje cudowne !
sylwia_slomc... 23:54, 11 sie 2022

Kasiapod napisał(a)
Sylwia dzisiaj rano oglądając Maja w ogrodzie na HGTV, nareszcie trafiłam na Twój ogród Mimo że był wtedy początkujący to już pięknie wyglądał. Oglądając miałam wrażenie jakbym znała go od dawna A teraz aktualnie, no cóż po prostu cudnie wszystko u ciebie rośnie Mogłaby Maja teraz do Ciebie przyjechać Pozdrawiam

O kurcze, ciekawe ile razy jeszcze powtórzą nasz odcinek już z 6 naliczyłam ...
Z tego co wiem to Maja w tym sezonie nie nagrywa nowych ogrodów, jak będzie za rok nie wiadomo
sylwia_slomc... 23:58, 11 sie 2022

Alija napisał(a)
Sylwia, też mi się dzisiaj rano przytrafiła super niespodzianka, Twój ogród na dobry dzień.
Nie mogłam uwierzyć, że to tylko trzy lata temu i przez ten czas tak wszystko urosło.

U mnie dwie magnolie też kwitną drugi raz.

Trzy lata to już jak emisja była, nagrania w ogrodzie cztery lata temu w maju się zaczęły...ale przeleciało....
Cztery lata to bardzo dużo dla roślin, zwłaszcza jeśli były maleńkie sadzoneTeraz większość drzew już wyższa od nas
sylwia_slomc... 00:01, 12 sie 2022

malgol napisał(a)

Właśnie, u mnie też niektóre zaczynają.

Sylwia , zaChwycilam się Twoimi rabatami. To zdecydowanie móje kolory
Ale hortki już rumiencow nabieraja, nie za wcześnie? U mnie linki jeszcze zielonkawe

Miło mi U nas jesień się pcha już do ogrodu. Susza jest dla roślin zabójcza, liście z drzew lecą, chryzantemy i astry będą kwitły.... a ja dopiero wczoraj znalazłam czas by przyciąć forsycje
Po czterech latach od nagrań musiałam się przez rośliny przeciskać by dostać się do forsycji.
sylwia_slomc... 00:03, 12 sie 2022

Urszulla napisał(a)

Pomysł na liliowce z czosnkami spodobał się mi, nawet bardzo

Fajnie razem wyglądają i świetnie się uzupełniają
sylwia_slomc... 00:05, 12 sie 2022

Agatorek napisał(a)

Ach, dalia… . Nie mój etap jeszcze .

Hortensje cudowne !

Twoje za kilka lat też będą takie wielkie
Z daliami jest trochę zachodu, ale sadzić umiesz wykopywać też, poza tym nic z nimi nie robię. Ja moich nie czyszczę z przekwitłych kwiatów