Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:06, 24 sty 2019

Basilikum napisał(a)

ja bym tu z tym truciem polemizowala, jako rolnik. Nie uwazam sie za truciciela

Sylwia ona raczej kotna nie jest ta sarna. Czyli jak jest, to na pewno tego nie widac, bo male zaczyna sie od grudnia rozwijac a na swiat przychodzi w maju, wiec dopiero kolo maja moze cos widac. Upasiona jest. Moju owce jak sie najedza, to wszystkie wygladaja jak w ciazy i to z blizniakami a barana na oczy nie widzialy

A widzisz tego nie wiedziałam To znaczy, że się nieźle napasły
kasiek 20:28, 24 sty 2019

No fakt - sporo tych rzeczy ale przecież będziesz je dopasowywać
Zdzieranie kilku warst to masakra, myslę że lepiej potraktować je drucianką by były chropowale i ładnie przemalować - podoba mi się pomysł na ludowo. Może weżniesz za wzór te łyzki i w takie kolory machniesz meble?
Ja zawsze obieram sobie element z kolorami przewodnimi i za nim podążam. Wiadro brązowe też przemaluj na żywy kolor. Jest robota - ala taka fajna - nie będziesz się zima nudzić
sylwia_slomc... 20:38, 24 sty 2019

kasiek napisał(a)
No fakt - sporo tych rzeczy ale przecież będziesz je dopasowywać
Zdzieranie kilku warst to masakra, myslę że lepiej potraktować je drucianką by były chropowale i ładnie przemalować - podoba mi się pomysł na ludowo. Może weżniesz za wzór te łyzki i w takie kolory machniesz meble?
Ja zawsze obieram sobie element z kolorami przewodnimi i za nim podążam. Wiadro brązowe też przemaluj na żywy kolor. Jest robota - ala taka fajna - nie będziesz się zima nudzić

Musze czekac, aż sie ociepli by malować
Białego nie chcę zmieniać na inny kolor, ewentualnie dodrapać się do drewna spod tej farby i zachować kolor naturalny czyli impregnacja bezbarwnym....chyba by bardziej do stolika i krzeseł pasowało....
Chyba będę drapać ten biały, wiadro może machnę sprayem na zielono...

Zobaczę jeszcze w jakich kolorach narzutę uda mi sie kupić i chodniczki, bo poszewki mam haftowane
sylwia_slomc... 20:58, 24 sty 2019

Zbierałam z myślka o przyszłym domu i teraz jak znalazł będa tak myślę
Mam makatki

Pierwsze trzy pewnie powieszę na ścianie
Basilikum 21:01, 24 sty 2019

suer te Twoje zbiory
jak napisalas o patchworku to pomyslalam, ze kazda szuflada bedzie na inny kolor
sylwia_slomc... 21:01, 24 sty 2019

poszewki na podusie

Obrusiki

sylwia_slomc... 21:05, 24 sty 2019

Na półeczki drabinowe

serweta

chusta

coś się z tego wybierze
sylwia_slomc... 21:12, 24 sty 2019

Basilikum napisał(a)
suer te Twoje zbiory
jak napisalas o patchworku to pomyslalam, ze kazda szuflada bedzie na inny kolor

Jest to jakiś pomysł i nawet całkiem fajny
Muszę tylko upolować ten patchworek i pasujące zasłonki i chodniczki bo tego mi brak
Mgduska 21:42, 24 sty 2019

Z takich okrągłych dzierganych można zrobić fajną firankę, widziałam gdzieś w necie taką - różne rozmiary, takie jak te Twoje były pozszywane w jedną całość. Wiem, że to może dla niektórych profanacja, ale wyglądało to naprawdę pięknie i oryginalnie - no i całą kolekcję można naraz wyeksponować - np w pięknej, białej altanie...
Basilikum 21:43, 24 sty 2019

u nas w takim meblowym takie mebelki stoja wlasnie ale nie pamietam jak sie nazywaja, by Ci fotke wrzucic