Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:55, 25 sty 2019

sierotka napisał(a)
Pewnie ,ze trafiłam Sylwuś zdjęcie z Mają cudne ,świetna kobietka tez kocham Jej głos i wszystko Zacni goście Danusia i ta Twoja dolina z rozmachem niewyobrażalne ile wlozyliscie pracy .Super życzę byś w te wszystkie wyszperane skarby tchnela nowego ducha .Powodzonka Sylwia
Dodałam wątek

PS na jednym wdechu przeleciałam te strony ufffff ha ha

Dziękuję
Plus jest taki, że teraz idzie przebrnąć przez strony wątku od deski do deski, tam już było to niemożliwe
sylwia_slomc... 11:58, 25 sty 2019

abiko napisał(a)

Ja stolik bym przemalowała, ale to ja Wstawisz, zobaczysz i zdecydujesz. Zawsze można pomalować jakby co
Drabina z półkami jak dla nie powinna być całością. Chyba bym jej nie malowała, ale odnowiła.

Ja to się wogóle zastanawiam czy nie zrobić tak, że powstawiam jak jest poprzymierzam i dopiero te przeróbki ewentualnie robić, a na razie wyczyścić podpicować co nie co, sprawdzić czy kornika nie ma( bo by chałupke zjadł).
No stołki to musze odnowić na git, ale kolor drewna też moge potem zmienić. Wtedy będzie widać co nie pasuje i trzeba poprawić co Ty na to?
sylwia_slomc... 11:59, 25 sty 2019

mikina34 napisał(a)
O jeny, ale zbiór meble bym zeskrobała do drewna, potem je zabezpieczyć jakimś środkiem albo farbą, która nie kryje całkiem, byłby fajny efekt

Rozważam wszystkie propozycje, surowe drewno bardzo do mnie gada, co widać po całym ogrodzie
mira 12:10, 25 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zbierałam z myślka o przyszłym domu i teraz jak znalazł będa tak myślę
Mam makatki

Sylwia podglądam,podziwiam i nie nadążam za Tobą. Przygodę z Mają miałaś wyśmienitą i najważniejsze że cieszy.
Twoje wynalazki bezcenne aż mnie ciekawi jaki użytek zrobisz.
To co zacytowałam to były kiedyś skarby cepeliowe a i dziś pewnie są.
Widziałam coś takiego ponawieszane w lasku brzozowym na takich niby trzepakach. to powiewało i taka ozdoba była ze sztuką w tle. Może więcej osób ma takie wtedy mogłabyś stworzyć coś większego - najbardziej jednak mnie ciekawi co Ty wydumasz

pozdrawiam
sylwia_slomc... 12:32, 25 sty 2019

Witaj Mireczko
Poodgrzebywałam to i owo i kombinuję, co mi z tego wyjdzie w praniu.....zobaczy się
Taka ekspozycja na powietrzu pewnie by szybko spowodowała wyblaknięcie kolorów i z upływem lat stan rozkładu, to chyba wełniane...czy jakieś takie. Ale pomysł sam w sobie bardzo ciekawy i wart uwagi Moje skarby pozbierane po rodzinie
W nawiązaniu do dyskusji jak się wywiązała u Asi na wątku to ja jestem z tych co gromadzą skarby nawet jak w danym momencie mi nie potrzebne to potem kto wie
Tym sposobem mam skompletowaną praktycznie sypialnię do przyszłego domu. Szafa dębowa, dwa nakastliki i toaletka z potrójnym rozkładanym lustrem i kwietnik....wszystko do odnowy po babci góralceA łóżo z innej bajki od chrzestnego, też czeka. Kiedys spróbuje połączyć w całość
A fotela....chmm jakby on się nazywał nie wiem Taki ogromny, że człowiek miał wrażenie, że w niego wpada, rozkładany był z giętymi drewnianymi podłokietnikami.....żałuję go bardzo z 10 lat temu sami go rozwaliliśmy bo się rozsypał babci od kornika. Na taki poluję do tej sypialni właśnie
Gardenarium 12:53, 25 sty 2019

Serwetki opraw za szkłem, jako obrazy.

Instagram Ogrodowiska
gogo 13:31, 25 sty 2019

Mi się podoba pomysł białych mebelków, drabina i półki też.
A stolik może zostać w oryginalnym kolorze, do białego wszystko pasuje.
Możesz poszaleć z kolorowymi dodatkami, np. krzesła, każde w innym kolorze.
Zazdroszczę / pozytywnie / tych skarbów
sylwia_slomc... 15:01, 25 sty 2019

Gardenarium napisał(a)
Serwetki opraw za szkłem, jako obrazy.

Ale super pomysł A mam taką ramkę starą z szybą, może faktycznie tak zrobię. Dzięki
sylwia_slomc... 15:06, 25 sty 2019

gogo napisał(a)
Mi się podoba pomysł białych mebelków, drabina i półki też.
A stolik może zostać w oryginalnym kolorze, do białego wszystko pasuje.
Możesz poszaleć z kolorowymi dodatkami, np. krzesła, każde w innym kolorze.
Zazdroszczę / pozytywnie / tych skarbów

Mnie się też podoba, ale chciałabym by to pomieszczenie pasowało stylem do reszty ogrodu
Jak patrzę po zdjęciach pomieszczeń ze wsi przedwojennej to ściany były bielone, ale okopcone, nie równe, lub drewniane właśnie, a dodatki były albo w mocnych kolorach , albo bardzo naturalne.
Tak sobie myśle wpasują się też suszone wiązki ziół wiszące pod sufitem lub na scianach, warkocze z cebuli i czosnku....
taki klimacik bym chciała trochę jak u babki zielarki
Mirka 16:11, 25 sty 2019

Ja tam spokojnie do wiosny czekam i domek będę podziwiać
Sylwia ty jak Katka i Kasia głowa pełna pomysłów. Podziwiam was