Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 18:32, 28 gru 2022

moja towarzyszka w spacerze po ogrodzie

a renmontowo drzwi z drugiej strony wyszlifowałam i polakierowałam, dziś z drugiego razu

i mogliśmy wreszcie zdjąć folię z belek w pokoju
sylwia_slomc... 18:34, 28 gru 2022

Basieksp napisał(a)
U nas nawet połowy tego śniegu nie było. Gdyby nie szkody, to można byłoby się cieszyć, bo widoki bardzo ładne

Nie było kiedy się cieszyć, cały czas otrzepywaliśmy co się dało by ratować i non stop odśnieżaliśmy.
Urszulla 18:55, 28 gru 2022

Świetne tropy na śniegu, żal bażanta walka o przetrwanie zimą jest brutalna.
Dobrze że białe fotki za nami
sylwia_slomc... 19:16, 28 gru 2022

Urszulla napisał(a)
Świetne tropy na śniegu, żal bażanta walka o przetrwanie zimą jest brutalna.
Dobrze że białe fotki za nami

Białego już nie ma za to zniszczenia są ogromne.
Kordina 20:39, 28 gru 2022

Widzę, że z remontem nie ustępujecie fajnie.
Zima u ciebie przepiękna, u nas nie pamiętam kiedy były takie ilości śniegu. Przeważnie zimy są suche, więc i szkody też bywają, bo brak naturalnej osłony śniegowej. No cóż trzeba się liczyć z prawami natury (nawet ze zjedzonym bażantem, dzięki temu jakaś lisia rodzina mogła przeżyć, albo sowia )
U mnie zimno i na plusie, mokro, co jakiś czas popaduje. Nie chce się wychodzić...
Rumianka 21:07, 28 gru 2022

Sylwio, współczuję strat...człowiek dba o wszystko wokół, a przyjdzie wichura lub śnieżyca i psuje nam szyki, jednym "kopnięciem" zmarnuje co dla nas ważne...Trzymajcie się...
Magara 23:18, 28 gru 2022

Eh, zdjęcia obejrzałam i rozumiem, że potrzebę "białej zimy" masz zaspokojoną na dłuuuugi czas
anpi 00:23, 29 gru 2022

Śnieżne widoki piękne, choć trochę brutalne U nas też trochę szkód jest, bo były podobne ilości śniegu.
Ciekawie zobaczyć jak życie toczy się w ogrodzie nawet podczas waszej nieobecności, tyle śladów...

Ładny żyrandol i kinkiet w pokoju z belkami
sylwia_slomc... 11:29, 29 gru 2022

Kordina napisał(a)
Widzę, że z remontem nie ustępujecie fajnie.
Zima u ciebie przepiękna, u nas nie pamiętam kiedy były takie ilości śniegu. Przeważnie zimy są suche, więc i szkody też bywają, bo brak naturalnej osłony śniegowej. No cóż trzeba się liczyć z prawami natury (nawet ze zjedzonym bażantem, dzięki temu jakaś lisia rodzina mogła przeżyć, albo sowia )
U mnie zimno i na plusie, mokro, co jakiś czas popaduje. Nie chce się wychodzić...

Patrząc na to co dzieje się w Stanach z pogodą to mieliśmy szczęście, że te opady tylko takie były. Gdyby spadło tyle co tam , kury padłyby z głodu bo nikt by się do nich nie przedarł. Nie mówiąc o tym, że więźba na domu takiego ciężaru by nie wytrzymała na pewno.
Tak prawa natury są nieubłagane.
sylwia_slomc... 11:31, 29 gru 2022

Rumianka napisał(a)
Sylwio, współczuję strat...człowiek dba o wszystko wokół, a przyjdzie wichura lub śnieżyca i psuje nam szyki, jednym "kopnięciem" zmarnuje co dla nas ważne...Trzymajcie się...

Oszczędziło nam powodzi w tym roku, więc chyba musi straty tak wyrównać. Nie bardzo wiem jak to ratować co zrobić, chyba będę musiała i rdestówkę wyciąć do samej ziemi i różę też inaczej nic nie zdziałamy....ech. Jakbyśmy roboty mieli za mało