Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Alija 21:09, 23 kwi 2023

Sylwia, prawdziwa wiosna u Ciebie, pięknie, wspaniale się spaceruje i ogląda kolejne zakątki.
Jakim cudem już tyle zdążyłaś zrobić, podziwiam , ja nie ogarniam.
sylwia_slomc... 21:36, 23 kwi 2023

Kasya napisał(a)
Fajne krajobrazy u ciebie
Cytowana donica super wyglada ze wszystkimi kępkami
Tylko piwonie takie biedne tam

Piwonie najpóźniej były tam sadzone, ale mają miejsca sporo I przyrastają z sezonu na sezon bardzo ładnie
Urszulla 21:37, 23 kwi 2023

Sylwia, śledzę pogodę i chyba zimni ogrodnicy w tym roku wcześniej będą...patrz środa-piątek.
Donice urocze
Gosialuk 21:39, 23 kwi 2023

Teraz wszystko buchnie z całą mocą, właściwie to u Was już zaczęło. Uwielbiam ten czas kwitnących wiosną drzew. I te zapachy, a kalina jak rozkwitnie, to ją chyba będzie czuć w całym ogrodzie. Z każdego miejsca wiosna wygląda, a rośliny dosłownie rosną w oczach.
sylwia_slomc... 21:40, 23 kwi 2023

JoannA napisał(a)

Przepiękna ta donica. To liliowce czy jakaś trawy tam rosną?
A co tak obficie się rozrosło w oczku?
Też się zastanawiam jak Wy to ogarniacie. Ja przy takiej małej działce ledwie wyrabiam, a tu taki areał do obrobienia.
Szacun Sylwuś dla całej rodziny za pracowitość.

Liliowce, ale takie z niższych i węższym kwiatem. Oczko, a w zasadzie mułowisko zaadaptował bobrek z czego bardzo się cieszę bo go uwielbiam i muł pod sobą chowa
Roboty masa, ale i satysfakcja jest
sylwia_slomc... 21:42, 23 kwi 2023

Joku napisał(a)
Tez lubię te twoje rabaty w olbrzymich donicach. Bo chyba duże one są? Nie masz problemu z wysychaniem ziemi w nich?

Duże Jolu. Bardzo duże nawet Ziemia w tych na dużym ogrodzie jest ciężka gliniasta, wodę trzyma, jak straszne upały są i susza to raz w tygodniu wodę dostają i to musi im wystarczyć.
sylwia_slomc... 21:43, 23 kwi 2023

kasiek napisał(a)
Ależ idylliczne widoki - miodzio
Pięknie Ci już szkielet drzewiasty porósł, świetne tło tworzy, dużo dojrzałości wniósł

Ja jeszcze czekam żeby reszta drzew te wysokości miała co wierzby obecnie, to będzie tak w sam raz Ale już fajnie ogród otuliły, już zmieniły mu proporcje
sylwia_slomc... 21:47, 23 kwi 2023

Alija napisał(a)
Sylwia, prawdziwa wiosna u Ciebie, pięknie, wspaniale się spaceruje i ogląda kolejne zakątki.
Jakim cudem już tyle zdążyłaś zrobić, podziwiam , ja nie ogarniam.

\
Ja się już muszę rzucać na chwast, a jeszcze porządki nie wszędzie skończone I wrzosy trzeba by już golić....
sylwia_slomc... 21:48, 23 kwi 2023

Urszulla napisał(a)
Sylwia, śledzę pogodę i chyba zimni ogrodnicy w tym roku wcześniej będą...patrz środa-piątek.
Donice urocze

Widziałam, muszę selery włókniną nakryć.
sylwia_slomc... 21:50, 23 kwi 2023

Gosialuk napisał(a)
Teraz wszystko buchnie z całą mocą, właściwie to u Was już zaczęło. Uwielbiam ten czas kwitnących wiosną drzew. I te zapachy, a kalina jak rozkwitnie, to ją chyba będzie czuć w całym ogrodzie. Z każdego miejsca wiosna wygląda, a rośliny dosłownie rosną w oczach.

Gosia na razie zapach roztoczyły magnolie, kaliny czuć na połowę ogrodu w tej chwili to i dobrze bo jeszcze mahonia też tłoczy kolor i zapach, a kaliny blisko jak się nałożą będzie perfumeria. Ale tak ja mam ogród nie tylko kolorowy , ale i mocno intensywnie pachnący, a w powietrzu dosłownie bzyczy. Masa zapylaczy wszelakich lata