Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

LIDKA 07:07, 27 kwi 2023

Sylwia dobrze to wygląda. Drewno ściemnieje i paduje do reszty bo sporo masz drewna .
Kawa 10:30, 27 kwi 2023

Hej Sylwuś
podziwiam corocznie za ogarnianie takeigo terenu!
wiosna u Ciebie u mnie zimno bardzo

macham
DariaB 11:59, 27 kwi 2023

Sylwia ależ się u Was dzieje w ogrodzie, tyle kolorów, różnych roślinek. Jest na czym oko zawiesić. Bardzo ładny pokrój ma Twoja Ola, moje jakieś takie pokraczne Do drewnianej konstrukcji przywykniesz, tak jak napisałaś, roślinki ją oblepią i zmiękczą i będzie fajnie wyglądała.
sylwia_slomc... 13:21, 27 kwi 2023

Gosialuk napisał(a)
Mi się podoba taka forma. A z pnączami będzie super.

Gosia Ty masz porównanie z realu to jak Tobie się podoba to może będzie ok
sylwia_slomc... 13:23, 27 kwi 2023

LIDKA napisał(a)
Sylwia dobrze to wygląda. Drewno ściemnieje i paduje do reszty bo sporo masz drewna .

Na to liczę, bo wiesz jak to jest coś nowego postawić obok starego to jakby złotą broszkę przypiąć do wyliniałego korzucha
sylwia_slomc... 13:28, 27 kwi 2023

Kawa napisał(a)
Hej Sylwuś
podziwiam corocznie za ogarnianie takeigo terenu!
wiosna u Ciebie u mnie zimno bardzo

macham

Hej u nas też od wczoraj zimno. W warzywniku nawet nakrywałam włókniną co nie co.
Nie ogarniam i tyle wczoraj 7 godzin walczyłam z podagrycznik iem na dwóch rabatach różanych, a i tak może 1/3 udało się wydobyć z korzeniem. Ale choć przez chwilę rośliny tam rosnące dostaną słońca. A potem znowu trzeba walczyć. Chodniki i ścieżki już zielone, masakra bo rok temu co dwa tygodnie do czysta pieliłam, efekt jakbym wcale tego nie robiła pewnie byłby taki sam jak jest.
sylwia_slomc... 13:30, 27 kwi 2023

DariaB napisał(a)
Sylwia ależ się u Was dzieje w ogrodzie, tyle kolorów, różnych roślinek. Jest na czym oko zawiesić. Bardzo ładny pokrój ma Twoja Ola, moje jakieś takie pokraczne Do drewnianej konstrukcji przywykniesz, tak jak napisałaś, roślinki ją oblepią i zmiękczą i będzie fajnie wyglądała.

Ja wszystkie moje jabłonki rajskie przez pierwsze 4 sezony mocno tnę celem zagęszczenia korony, dopiero jak już nie sięgam z ziemi żyrafą to przestaję
Agatorek 17:49, 27 kwi 2023

Kurde, a ja się boję, że coś źle przytnę i wyjdzie jakaś pokraka

Kiedy tniesz? Styczeń/luty? Czy po kwitnieniu?
GorAna 22:26, 27 kwi 2023

Sylwia jesteście niezmordowani
Podziwiam wiosnę
Mam nadzieję, że znajdziesz czas na siedzenie przy ognisku
vita 22:38, 27 kwi 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Hej u nas też od wczoraj zimno. W warzywniku nawet nakrywałam włókniną co nie co.
Nie ogarniam i tyle wczoraj 7 godzin walczyłam z podagrycznik iem na dwóch rabatach różanych, a i tak może 1/3 udało się wydobyć z korzeniem. Ale choć przez chwilę rośliny tam rosnące dostaną słońca. A potem znowu trzeba walczyć. Chodniki i ścieżki już zielone, masakra bo rok temu co dwa tygodnie do czysta pieliłam, efekt jakbym wcale tego nie robiła pewnie byłby taki sam jak jest.

Ten podagrycznik! Dobrze, że zawalczyłaś, 7 godzin? Mnie natchnęła i trzymam się rady Muszelki.
Powtarzane opryski od sierpnia. Ja w warzywniku podobnie ponakrywałam.
Fotki z łąki późniejsze, przepiękne. Jest czym nacieszyć oko u Ciebie.