Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Pszczelarnia 02:33, 02 kwi 2019

Niezwykły ogród. Nie wiem , co napisać podobało mi się wszystko. Gunera, poidełka, chochelka, warzywnik, kwiatki i 300 drzew. Super naturalnie wyszło "lokowanie produktu" - znakomicie! Niepotrzebnie się obawiałaś. Same pożyteczne rzeczy.

I to dźwiganie konewek (była susza) - stęknęłam.

Wasz ogród z drona, a dookoła takie wstążeczki pól - jest oazą prawdziwą.

Milka 04:38, 02 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak zakładaliśmy ogród i trawę siałam to też pomyslałam, że chyba oszaleliśmy
A potem oswoiłam odległości i przestał mnie przerażać
Dziękujemy bardzo bardzo

Tak na początku miałam u siebie, zwłaszcza jak byl goły, początki.
Dodam, że warzywnik cudny, a ty super wypadasz w tv, naturalnie, ciepło i fachowo. Też cieszy mnie to, że nadwyzki moje super u ciebie rosną, podziwiam was
sylwia_slomc... 08:18, 02 kwi 2019

Mala_Mi napisał(a)
Nie będę się powtarzać.. wszytko wszyscy napisali... jesteście szaleni w tym co robicie, ale takie są pasje..szalone i nieobliczalne.. szacunek dla pasji.. i konsekwencji.

Napiszę za to z miłą chęcią jeszcze raz, warzywnik to masz taki, że mucha nie siada. Od układu, po domek owadzi i warzywka...jak sztuczne takie ładne i w rządkach.. nie tylko chłopaków potrafiłaś zdyscyplinować ,ale nawet warzywka

Cieszę się, że dołożyłam małą cegiełkę do tego ogrodu.. a to co wyrosło z tych moich nadwyżek to się cieszą że poszło w tak dobre ręce. Ręce zielone, pasjonatów.. najlepsze ręce. Mikro sadzonki, nie pamiętam nawet co to było.. ale żałuję, że nie poszło więcej..

Wyrywacz do mleczy jest super..tylko szybciej mi się wydziera zwykłym szpikulcem.

Za to Żyrawka do ciecia sprawdza się znakomicie, nawet jak sznurek się co chwila zacina

Dzięki Kochana, warzywnik to była moja pięta Achillesa, najmniej lubiany w ogrodzie bo najwięcej roboty wymagał, musiałam zrobić po swojemu by mnie cieszył

Oj nabrałam wtedy siewek od Ciebie, min, perowskię co Ci się udało z patyków ukorzenić, bodziszki mam od Ciebie właśnie i dzięki TobieI doooożo innych
sylwia_slomc... 08:20, 02 kwi 2019

Magara napisał(a)

Sylwia, tłumaczę Mężowi, że skoro Wy w cztery lata dokonaliście tego czego dokonaliście, a my jeszcze cztery lata (co najmniej) zamierzamy pożyć, to warto brać się do roboty, nie marudzić, czekać na efekty i cieszyć się nimi przez wielokrotność tych czterech lat

Pewnie, ze warto, a każdy kolejny rok cieszy bardziej bo nabiera wygladu i rosliny rosną
sylwia_slomc... 08:23, 02 kwi 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Niezwykły ogród. Nie wiem , co napisać podobało mi się wszystko. Gunera, poidełka, chochelka, warzywnik, kwiatki i 300 drzew. Super naturalnie wyszło "lokowanie produktu" - znakomicie! Niepotrzebnie się obawiałaś. Same pożyteczne rzeczy.

I to dźwiganie konewek (była susza) - stęknęłam.

Wasz ogród z drona, a dookoła takie wstążeczki pól - jest oazą prawdziwą.

Ewcia bardzo mi miłoAnia, Ty, Irenka, Kondzio, cała ta z najdłuższym stażem forumowym grupa ogrodnicza z Danusią na czele byliście naszymi Guru od roślin.
To dzięki Wam jest jak jestI sporo Waszych roślin u nas
sylwia_slomc... 08:23, 02 kwi 2019

Milka napisał(a)

Tak na początku miałam u siebie, zwłaszcza jak byl goły, początki.
Dodam, że warzywnik cudny, a ty super wypadasz w tv, naturalnie, ciepło i fachowo. Też cieszy mnie to, że nadwyzki moje super u ciebie rosną, podziwiam was

Buziaki
Kociamama 08:27, 02 kwi 2019

Sylwia, wiele ciepłych słów zostało już napisane. Podpisuję się pod wszystkim
Napiszę krótko - Bardzo dziękuję za prawdziwą ucztę dla zmysłów.
sylwia_slomc... 10:13, 02 kwi 2019

Kociamama napisał(a)
Sylwia, wiele ciepłych słów zostało już napisane. Podpisuję się pod wszystkim
Napiszę krótko - Bardzo dziękuję za prawdziwą ucztę dla zmysłów.

Cieszę się, że Ci przypadł nasz ogród do gustu
eVka 14:20, 02 kwi 2019

Co ja widzę, na fejsie mam polubiona Maję i patrze a tu znajomy podglądany ogród i tak skojarzyłam, że to chyba Twój Będę oglądać!!!
Gratuluję
Waclaw 18:47, 02 kwi 2019

Magara napisał(a)

Sylwia, tłumaczę Mężowi, że skoro Wy w cztery lata dokonaliście tego czego dokonaliście, a my jeszcze cztery lata (co najmniej) zamierzamy pożyć, to warto brać się do roboty, nie marudzić, czekać na efekty i cieszyć się nimi przez wielokrotność tych czterech lat

Ale fajny wpis!