Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Pliszka5 09:18, 19 sie 2023

W tym sezonie jeszcze nie mialem spadku chęci na ogród itp nawet jest znosnie ale znam ten stan bardzo dobrze. Z nawłocią to tak jest ze niby wszystko wyrwane a tu ona wyrasta w różnych miejscach.
Basieksp 10:21, 19 sie 2023

Też kiedyś podglądałam tą dekoracje z szczeci nawet u nas po drodze z pracy jest takie jedno miejsce gdzie dużo jej rośnie, ale chyba nie tylko ja to miejsce wypatrzyłam, bo w zeszłym roku ktoś mnie uprzedził i wszystko wyciął, może w tym mi się uda coś zerwać
Urszulla 10:48, 19 sie 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula dobrze, że czuwasz pewnie, że o molinię mi chodziło nie chciałam tam ścieżki trawiastej bo wiesz, że u mnie trawą na rabaty się pcha mimo obrzeży. Do tego ta ścieżka robiła za oś widokową i prowadzi aż do ogniska. Pewnie spryskane ponownie bo plewić tego się nie podejmuję, chyba bym z miesiąc te odrobinki skubała. Masz rację co do reszty, ale czasem i mnie złapie moment na doła i ponarzekam sobie

Rozumiem. O oprysku nie myślałam uda się bo są upały

U mnie przestój, więc dałam chociaż fotki po burzy. Mam nerwa bo urlop się kończy a z robotą stanęłam z powodu pogody. Na dodatek tak jak pisałaś, ciepło i deszcze przyśpieszyło chwasty.Ale przy 30st nie da się plewić, a kosić trzeba dalej co tydzień. Odpady zielone załatwiam już od sąsiadki bo mam w tej kwestii braki w stosunku do potrzeb. I poza tym nic więcej
Gosialuk 11:30, 19 sie 2023

U mnie szczeci było dostatek. Część dałam koleżance na bukiety, a resztę wczoraj ścięłam, bo sieje się niemożebnie. W przyszłym roku też będzie, bo siewki są, więc jak ktoś chętny, to na przyszły rok zapraszam. Odbiór tylko osobisty.
kasiek 22:00, 19 sie 2023

Sylwia jeszcze raz dziękuję za przemiłe popołudniu (i wieczór) - gadało się super
Jestem pełna podziwu pracy z budową, naprawdę pięknie to wychodzi, ta ściana z deskami miodzio, a i Wojtkowi należą się pochwały bo efekt jest wow! I ta ścianka ceglana z kominem, niesamowite!
Z ogrodem nie popadaj w chandrę, bo wszystkiego ogarnąć się nie da, a ty ogród masz naprawdę wielki. Bylinówki są baaardzo pracochłonne - no nie poradzisz - do tego wszędzie się ci sieje. Człowiek to nie robot a doba jak sama piszesz ma 24 godziny.Za to iglaki masz naprawdę wypasione, zakątek z hortami wspaniały! Ptaszarnia fantastico!
Najważniejsze że mieszkasz i tworzysz w środowisku które kochasz. W mieście szybko byś się zaczęła dusić. Ogród to praca na całe życie, a życie w ciągłej pracy w ogrodzie -choć czasem nużące - przynosi dużo radości! I to widać po Tobie, bo odjęło Ci sporo lat odkąd ostatnio Cię widziałam, a figura - bomba!
sylwia_slomc... 22:59, 19 sie 2023

Gosialuk napisał(a)
Oj Sylwia to tylko chwilowy spadek formy. Czasem tak jest, a wy jeszcze remont ogarniacie i babcię.
U mnie to samo jest. Ja nawet z koszeniem nie wyrabiam, bo w taką pogodę, to zaraz czuję się jak przez magiel przepuszczona.

Gosiu fakt przy takim upale nie ma sił na wiele działania. Emuś dziś próbował kosić, sąsiadka też, na raty kosili z długimi przerwami. Coś ukosił, ale nie za wiele. W domu podziałaliśmy więcej, ale fotki innym razem
sylwia_slomc... 23:01, 19 sie 2023

Pliszka5 napisał(a)
W tym sezonie jeszcze nie mialem spadku chęci na ogród itp nawet jest znosnie ale znam ten stan bardzo dobrze. Z nawłocią to tak jest ze niby wszystko wyrwane a tu ona wyrasta w różnych miejscach.

Już mi się nawet w podwórku pojawiła w kilku miejscach choć tyle razy od wiosny plewione i zawsze wszystko do zera, a tu nagle w środku róży mam nawłoć, zobaczyłam ją jak zakwitła.
sylwia_slomc... 23:02, 19 sie 2023

Basieksp napisał(a)
Też kiedyś podglądałam tą dekoracje z szczeci nawet u nas po drodze z pracy jest takie jedno miejsce gdzie dużo jej rośnie, ale chyba nie tylko ja to miejsce wypatrzyłam, bo w zeszłym roku ktoś mnie uprzedził i wszystko wyciął, może w tym mi się uda coś zerwać

Poluj, nie pozwól się ubiec bo dekoracja za darmo, a świetna. Jak się wyższy stożek ułoży to i zima za choinkę ubraną w światełka może robić
sylwia_slomc... 23:06, 19 sie 2023

Urszulla napisał(a)

Rozumiem. O oprysku nie myślałam uda się bo są upały

U mnie przestój, więc dałam chociaż fotki po burzy. Mam nerwa bo urlop się kończy a z robotą stanęłam z powodu pogody. Na dodatek tak jak pisałaś, ciepło i deszcze przyśpieszyło chwasty.Ale przy 30st nie da się plewić, a kosić trzeba dalej co tydzień. Odpady zielone załatwiam już od sąsiadki bo mam w tej kwestii braki w stosunku do potrzeb. I poza tym nic więcej

Urlop się kończy, jesień zagląda do ogrodu, nic na pogodę nie poradzimy
Wczoraj zobaczyłam, ze mi już miscanty w łące kwitną i rozplenice na rabacie już mają szczotki jeszcze nie wszystkie, ale jedna już.
sylwia_slomc... 23:06, 19 sie 2023

Gosialuk napisał(a)
U mnie szczeci było dostatek. Część dałam koleżance na bukiety, a resztę wczoraj ścięłam, bo sieje się niemożebnie. W przyszłym roku też będzie, bo siewki są, więc jak ktoś chętny, to na przyszły rok zapraszam. Odbiór tylko osobisty.

Dla mnie zostaw kilka do łąki