Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 13:30, 17 sie 2023

Nad rowem spektakl się kończy, nim zaczną trawy

sylwia_slomc... 13:33, 17 sie 2023

Remontowo

Kupione okucia do szafek kuchennych, mam nadzieję, że dadzą radę, robilam przymiarke na sucho

Emuś docinał pręty pod półki

i wstępnie równał sufit
sylwia_slomc... 13:35, 17 sie 2023

A to rzeczona półka co o jej czyszczeniu pisałam

i zdziwienie z pilśnią
sylwia_slomc... 13:40, 17 sie 2023

Przyjechały dechy na ogrodzenie między nami, a sąsiadką, czyli to co widać po lewej Może w zimie coś już zrobimy, a jak nie to w przyszłym sezonie.
Do tego czasu musze wszystkie wyszlifować i zaimpregnować. Równa się mniej czasu na ogród....

a te na wykończenia w domu

suszą się
w sobotę w miłym towarzystwie i z pomocą wyczesywałam już pierwsze cztery sztuki
a potem szlifowałyśmy dechę na parapet do kuchni

sylwia_slomc... 13:45, 17 sie 2023

Młodsze dziecię przybyło do pomocy

i działali z sufitem

trzeba było kombinować bo różnice istniejącego do poziomu przekraczały miejscami 6 cm

ale z grubsza się udało wyprostować
sylwia_slomc... 13:48, 17 sie 2023

poniedziałek też mieliśmy pracowity
rosły w górę kuchenne szafki

do tego były potrzebne pręty

jeszcze warstwa i skończymy

a ja opalam wyczesane deski
ewsyg 14:11, 17 sie 2023

Sylwuś, ależ pięknie działacie. Twój ogród nawet jak nie będzie wyplewiony, to i tak nie straci na urodzi. Według mnie, Wasz ogród jest w stylu naturalistycznym, więc jeden, czy dwa chwasty dodadzą mu uroku. Nie łap chandry, skończycie dom i ogrodzenie, wtedy będzie więcej czasu dla ogrodu. U mnie podobnie, przeprowadzka, sprzątanie po budowie, lanie schodów...itp Sylwia, są rzeczy ważne i ważniejsze Pogoda też z nami ogrodnikami nie współpracuje.
Fajnie, ze pokazujesz remont.
Pozdrawiam i ściskam
sylwia_slomc... 14:58, 17 sie 2023

ewsyg napisał(a)
Sylwuś, ależ pięknie działacie. Twój ogród nawet jak nie będzie wyplewiony, to i tak nie straci na urodzi. Według mnie, Wasz ogród jest w stylu naturalistycznym, więc jeden, czy dwa chwasty dodadzą mu uroku. Nie łap chandry, skończycie dom i ogrodzenie, wtedy będzie więcej czasu dla ogrodu. U mnie podobnie, przeprowadzka, sprzątanie po budowie, lanie schodów...itp Sylwia, są rzeczy ważne i ważniejsze Pogoda też z nami ogrodnikami nie współpracuje.
Fajnie, ze pokazujesz remont.
Pozdrawiam i ściskam

To prawda priorytety muszą być i u nas na razie remont i budowa najważniejsze Niby wiedzieliśmy, że tak będzie, ale trudno mi pogodzić się, że nie ogarniam tego co już było fajnie zrobione. Te powodzie mocno nam w kość dały przez ostatnie lata.
TAR 15:41, 17 sie 2023

Stylowo nie jest to moja bajka. Ale podziwiam za ogarniecie samodzielne remontu, deski frontow szafek kuchennych, opalane z tymi okuciami miodzio. Bardzo mi sie podobaja. Calość ładnie sie zepnie z tym Waszym naturalnym ogrodem. I tak powinno wlasnie byc. Wszystkie puzzelki do siebie pasuja
sylwia_slomc... 16:58, 17 sie 2023

TAR napisał(a)
Stylowo nie jest to moja bajka. Ale podziwiam za ogarniecie samodzielne remontu, deski frontow szafek kuchennych, opalane z tymi okuciami miodzio. Bardzo mi sie podobaja. Calość ładnie sie zepnie z tym Waszym naturalnym ogrodem. I tak powinno wlasnie byc. Wszystkie puzzelki do siebie pasuja

Taką mam po cichu nadzieję, że będzie do siebie pasowało choć trochę to co w domu z tym co w ogrodzie. Dla mnie to miejsce ogród i dom wiąże się w całość ze wspomnieniami mojego dzieciństwa, a w zasadzie ferii zimowych i wakacji, które tu spędzałam u babci. Wiąże się z hodowlą drobiu, królików prosiąt z krową Mućką z wypasem gęsi. Pierwszego psa miałam właśnie u babci To były najpiękniejsze chwile mojego dzieciństwa. Dlatego nie chciałam tej ziemi ugorować tylko walczę o ogród, dlatego nie chcę by dom się zawalił tylko go remontujemy