Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 17:03, 24 paź 2023

Kordina napisał(a)

Jaki kolor zajefajny

Enkiant łapie takie cudne kolory
sylwia_slomc... 17:06, 24 paź 2023

Urszulla napisał(a)

Bulbine przypomina trytomę Śliczny kolor szałwi, ale to nie ta z tych jednorocznych?

Postępy prac choć małe to cieszą. A Ty kobieto nie szczepiłam się przypadkiem niedawno?

Kwiatusie są drobniutkie, listki bardziej jak szczypiorkowe. Szałwia podobno jak zakopczykowana to przetrwa, wsadziłam w zacisznym ciepłym miejscu, jabłonka ja liśćmi zasypie. Już ma ładnie zdrewniałe gałązki, może odbije wiosną. No nie mogłam się jej oprzeć.
Szczepiliśmy się czwartą dawką w grudniu.
sylwia_slomc... 17:08, 24 paź 2023

Urszulla napisał(a)

Ale fajne kolorowe te klony

Ula czerwony to sumak z pomarańczu w brązy tulipanowiec, a druga fotka to fotergilla, cudnie się przebarwia co sezon.
Agatorek 17:38, 24 paź 2023

Jest moc w ogrodzie , piękne kolory, nowe rośliny, super!
Podziwiam Was cały czas

Nie pytam już o poszczególne nazwy roślin, bo kuszą, w tym roku już nic nie kupuję, a w przyszłym może zapomnę . I tak już nie chcę nowych rabat, za dużo już teraz jest .

Zdrowiej szybciutko
Gosialuk 20:40, 24 paź 2023

Ale kolorowy spektakl. Te astry z trawami bardzo mi się podobają. Muszę i u siebie tak posadzić.
Enkiant powiadasz - trzeba o nim poczytać.
sylwia_slomc... 20:43, 24 paź 2023

Agatorek napisał(a)
Jest moc w ogrodzie , piękne kolory, nowe rośliny, super!
Podziwiam Was cały czas

Nie pytam już o poszczególne nazwy roślin, bo kuszą, w tym roku już nic nie kupuję, a w przyszłym może zapomnę . I tak już nie chcę nowych rabat, za dużo już teraz jest .

Zdrowiej szybciutko

Myślę, że jak Ci bujnie to co już masz posadzone to roboty nie zabraknie na pewno, ale wiesz nigdy nie mów nigdy bo zawsze cos nowego się urodzi coś w oko wpadnie A u Ciebie miejsca pod kolejne plany nie braknie przez wiele lat
sylwia_slomc... 20:47, 24 paź 2023

Gosialuk napisał(a)
Ale kolorowy spektakl. Te astry z trawami bardzo mi się podobają. Muszę i u siebie tak posadzić.
Enkiant powiadasz - trzeba o nim poczytać.

Gosia mnie moja łąka jesienią już zachwyca, jeszcze do podobnego efektu będę dążyć w kolejnych porach roku tylko łąka to eksperyment metodą prób i błędów jedne rośliny radzą sobie lepiej inne gorzej w zależności od sezonu, a sezon do sezonu nie podobny przecież
Enkiant wiosną kwitnie potem robi za tło do jesieni, ale ładne tło robi. A jesienią sama widzisz jako jeden z pierwszych się przebarwia I jest przebarwienie spektakularne.
Magara 23:31, 24 paź 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

i róża lupo

Wszystkie foty piękne, ale ta naj bo na lupo czekam, powinna przyjść w tym tygodniu Mam nadzieję, że też się kiedyś takiego widoku doczekam
Sylwia - zdrówka życzę
Urszulla 07:36, 25 paź 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula czerwony to sumak z pomarańczu w brązy tulipanowiec, a druga fotka to fotergilla, cudnie się przebarwia co sezon.

To już całkiem źle widzę nawet na tablet a okulary leżą bezużytecznie na stole
Tulipanowca Ci zazdroszczę, mało który ogród może sobie pozwolić na niego. Teraz jak zaczyna być widocznym drzewem to już bym cięła tą sosnę w pobliżu żeby ograniczać konkurencję.
sylwia_slomc... 12:38, 25 paź 2023

Magara napisał(a)

Wszystkie foty piękne, ale ta naj bo na lupo czekam, powinna przyjść w tym tygodniu Mam nadzieję, że też się kiedyś takiego widoku doczekam
Sylwia - zdrówka życzę

Doczekasz się na pewno i zdziwisz ile przyrośnie już w pierwszym sezonie