Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Kordina 17:06, 05 sty 2024

Sylwia zapytaj kogoś ze znajomych o osuszacz, ja taki mam a też zakupiłam po awarii kaloryfera i wylaniu wody na panele, wszystko pomimo fal się ustabilizowało. A w dodatki jak walczyłam z grzybem ze względu na brak porządnej izolacji budynku od gruntu. Ciągnie wodę ze hej!
Bardzo przydatne urządzenie. Też pożyczałam je do zalanego pomieszczenia, no cóż to się po prostu zdarza. Zabezpieczcie się w jakieś elektryczne dopóki awaria nie będzie usunięta.
Nikt z nas nie jest doskonały, nawet Twój doskonały M
sylwia_slomc... 19:28, 05 sty 2024

Judith napisał(a)
Nie powinnaś. To, że inni mają swoje problemy wcale nie sprawia, że nasze stają się nieistotne. Na emocje rady nie ma, są i być muszą. Żadne racjonalne argumenty na emocje nie działają. Jak się przeleje, to i można się zalać łzami z powodu stłuczonej szklanki. Zadziałać mogą tylko inne emocje - radość i zadowolenie z czegoś innego. Ale nie z braku poważniejszych problemów, tylko z czegoś co autentycznie może Cię uszczęśliwić. Ja właśnie aktualnie tak zrobiłam - pomaga .

Jestem na etapie gdzie chyba nic nie jest w stanie w chwili obecnej wywołać prawdziwej mojej radości, bo jak się tylko na coś lub z czegoś cieszę to zaraz mi ryp w plecy od życia, aż mi w pięty idzie. Więc się nie cieszyłam żeby nie było ryp, a i tak jest.
sylwia_slomc... 19:34, 05 sty 2024

Kordina napisał(a)
Sylwia zapytaj kogoś ze znajomych o osuszacz, ja taki mam a też zakupiłam po awarii kaloryfera i wylaniu wody na panele, wszystko pomimo fal się ustabilizowało. A w dodatki jak walczyłam z grzybem ze względu na brak porządnej izolacji budynku od gruntu. Ciągnie wodę ze hej!
Bardzo przydatne urządzenie. Też pożyczałam je do zalanego pomieszczenia, no cóż to się po prostu zdarza. Zabezpieczcie się w jakieś elektryczne dopóki awaria nie będzie usunięta.
Nikt z nas nie jest doskonały, nawet Twój doskonały M

Na razie udało się sytuację opanować jako tako. Centralne odpalone, grzejnik działa i na razie nie leje. Jak nic nie dokręcił tej śruby, ale ścianę mam rozprutą, listwy od obudowy grzejnika( w celu maskowania jego urody ta obudowa) oderwane i oderwany kawałek tapety. Bajzel przed chwilą skończyłam ogarniać. Na generalny porządek już nie mam siły, zwłaszcza, że trzeba jeszcze coś z tą dziurą zrobić i z tymi listwami też. Rok się jeszcze nie zaczął, a już mam go dosyć. Ciekawe czy trafi mi się w życiu choć na moment taki okres zupełnie bez kłopotów. Taki błogi spokój mi się marzy bez problemów i żeby nikt nic ode mnie nie chciał i nie oczekiwał....marzenia dobra rzecz, ale to jedno chyba nigdy mi się nie spełni.
Alija 20:45, 05 sty 2024

Sylwia, Judith bardzo rozsądnie doradza, to chyba całkiem niezły sposób radzenia sobie z emocjami. Wiadomo,
tego nie da się wyłączyć, trzeba przeżyć, jutro będzie lepiej, miejmy nadzieję.
Sylwia, trzymaj się, pozdrawiam.
Joku 21:13, 05 sty 2024

Nie zazdroszczę problemów, oby jak najszybciej się skończyły.
Pisałaś w problemach technicznych na forum o niemożności zalogowania się Uli na forum. Miałam wczoraj ten sam problem, opisałam jak sobie poradziłam, wszystko już u mnie ok.
Kordina 21:24, 05 sty 2024

Jestem w oku cyklonu, rzeczy się dzieją, a ja w środku, z pozycji obserwatora, ze spokojem obserwuję chaos wokół
Rumianka 21:48, 05 sty 2024

Kiedyś widziałam taki program, w którym poruszano jak radzic sobie z negatywnymi emocjami...znawca tematu radził głośno wykrzyczeć swoje frustracje...i ponoć skutkowało, ja nie próbowałam...
sylwia_slomc... 22:32, 05 sty 2024

Alija napisał(a)
Sylwia, Judith bardzo rozsądnie doradza, to chyba całkiem niezły sposób radzenia sobie z emocjami. Wiadomo,
tego nie da się wyłączyć, trzeba przeżyć, jutro będzie lepiej, miejmy nadzieję.
Sylwia, trzymaj się, pozdrawiam.

Alicjo już w tej chwili jest mi ciut lepiej, poserfowałam po forum i prawie udało mi się zapomnieć dzisiejszy dzień.
Pomaga mi tez jak się mogę do kogoś wyżalić, ostatnio coś żalę się do Was na zły los... a to forum nie do żali, nikt tego nie będzie chciał czytać Ale mi ulgę przynosi wylanie tego co czuję z siebie na zewnątrz.
sylwia_slomc... 22:33, 05 sty 2024

Joku napisał(a)
Nie zazdroszczę problemów, oby jak najszybciej się skończyły.
Pisałaś w problemach technicznych na forum o niemożności zalogowania się Uli na forum. Miałam wczoraj ten sam problem, opisałam jak sobie poradziłam, wszystko już u mnie ok.

Jak do jutra Jej problem nie zostanie rozwiązany to przekażę telefonicznie.
sylwia_slomc... 22:36, 05 sty 2024

Kordina napisał(a)
Jestem w oku cyklonu, rzeczy się dzieją, a ja w środku, z pozycji obserwatora, ze spokojem obserwuję chaos wokół

Ha żebym tak umiała.... mnie wir porywa i targa emocje na wszystkie strony. Dziś czułam wściekłość, żal, rozgoryczenie, bezradność, pretensje do losu, bezsilność bo nie mam wpływu na to co się jutro wydarzyć może. Nie lubię być bezradna, a najbardziej nie lubię takich niespodzianek od losu....za dużo ich w życiu miałam.