Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Rojodziejowa 08:56, 20 sty 2024

Albo zaznacza się Kordino tekst, pod którym chcesz ukryć linka i klikasz ikonkę

Wtedy wklei się ten kod, o którym pisze Darecka
sylwia_slomc... 08:58, 20 sty 2024

Darecka napisał(a)
Widzę, że kuchnia nabiera rumieńców- stoliczek nabyliście genialny, po odnowieniu jest jeszcze fajniejszy, a miedziane garneczki idealnie pasują, już macie pięknie, a to jeszcze nie koniec Ptaszniki też fajowe i to w jakiej ilości i różnorodności!
Dziękujemy, że zabrałaś nas ze sobą na ten zimowy spacer, mimo uszczuplonych sił- następnym razem wniesiemy Cię pod górkę na lektyce, jak na prawdziwą królową ogrodu przystało! Wiosna już za rogiem, trzymajcie się cieplutko ❤️

Może mi się uda jutro reszta podsumowania roku, kto to wie
W kuchni na razie walczę z taboretami. Przyszedł drut miedziany więc owijam nie wiem tylko jak zakończyć ostre końcówki...
sylwia_slomc... 09:00, 20 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Albo zaznacza się Kordino tekst, pod którym chcesz ukryć linka i klikasz ikonkę

Wtedy wklei się ten kod, o którym pisze Darecka

Ooo dobrze wiedzieć znowu się czegoś nauczyłam dzięki Wam
Darecka 09:07, 20 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Może mi się uda jutro reszta podsumowania roku, kto to wie
W kuchni na razie walczę z taboretami. Przyszedł drut miedziany więc owijam nie wiem tylko jak zakończyć ostre końcówki...
A jakby tak spróbować rozklepać młotkiem te końcówki trochę, tak na płasko i je ukryć, wciskając pod już nawinięty splot?
Darecka 09:08, 20 sty 2024

Jeśli się uda dokończyć podsumowanie, to będziemy mieć piękną lekturę na niedzielę
Darecka 09:14, 20 sty 2024

EM mi właśnie podpowiedział, żeby nawiercić w nodze taboretu taką małą dziurkę o średnicy trochę mniejszej, niż ten drucik, na końcu drucika zrobić taki a'la haczyk i wbić w tą nogę- wtedy upieczemy 2 pieczenie przy jednym ogniu- ukryjemy ostrą końcówkę i unikniemy rozwijania się tego drucika- trzeba tylko to zrobić w obu miejscach: na początku splotu i na końcu Do tych otworów można nawet kapnąć odrobinkę kleju, np. "termogluta" , żeby mieć 100% pewność, że nic sie nie wysunie
sylwia_slomc... 09:23, 20 sty 2024

Darecka napisał(a)
A jakby tak spróbować rozklepać młotkiem te końcówki trochę, tak na płasko i je ukryć, wciskając pod już nawinięty splot?

Pomysł byłby dobry tylko, ze po nawinięciu musimy cążkami odciąć nadmiar i na krześle już się nie da przyklepać... coś musimy dzisiaj wymyślić
sylwia_slomc... 09:23, 20 sty 2024

Darecka napisał(a)
Jeśli się uda dokończyć podsumowanie, to będziemy mieć piękną lekturę na niedzielę

Zobaczymy jak z czasem będzie
sylwia_slomc... 09:24, 20 sty 2024

Darecka napisał(a)
EM mi właśnie podpowiedział, żeby nawiercić w nodze taboretu taką małą dziurkę o średnicy trochę mniejszej, niż ten drucik, na końcu drucika zrobić taki a'la haczyk i wbić w tą nogę- wtedy upieczemy 2 pieczenie przy jednym ogniu- ukryjemy ostrą końcówkę i unikniemy rozwijania się tego drucika- trzeba tylko to zrobić w obu miejscach: na początku splotu i na końcu Do tych otworów można nawet kapnąć odrobinkę kleju, np. "termogluta" , żeby mieć 100% pewność, że nic sie nie wysunie

A ten pomysł jest super Podziękuj Emowi
Kasiapod 10:23, 20 sty 2024

Sylwia kuchnia zajefajnie wam wyszła, bardzo klimatyczna Ogród w zimowej odsłonie wygląda pięknie, ale zima niech już się skończy. Oby do wiosny