Obejrzała film i jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego ogrodu. Jednak zdjęcia pokazują piękne kadry ale nie oddają ogromu ogrodu. Jest przecudny, naturalistyczny, taki jaki sama chciałabym mieć.
Ale mi miło Jest też taki jaki ja chciałam mieć, ale nad bylinówkami myślę.....chyba je zakrzewię docelowo, oczywiście krzewami kwitnącymi. Po tej zimie sporo bylin wypadło, krzewy zaczynają po ścięciu odbijać, byliny różnie.
Wczoraj, całkiem przypadkiem, obejrzałam odcinek "Busem przez polskie ogrody" i wprost nie mogłam uwierzyć, jak bardzo ogród Twój zmienił się od czasu programu Mai. Wszystko się tak wspaniale rozrosło, dojrzało. Spacer po ogrodzie tym bardziej ciekawy, obejrzałam z prawdziwą przyjemnością.
Asia dzisiaj jak sadziłam rodki to mi się nazwa przypomniała tej paproci to onoklea
Zastanawiałam się czy przezimuje i jak sobie w tym miejscu poradzi. Zimę przetrwała, a czy da radę okaże się z czasem
Asia tej róży chyba nie ma w handlu obecnie. Ja dostałam sadzonkę jak rosła wielka większa od mojej pod naszym ośrodkiem zdrowia do czasu remontów budynku. Tam niestety już jej nie ma i przetrwała tylko u mnie. Ode mnie powędrowała do Danusi, Madzi i Agi z Ogrodu z zegarem, teraz do Ciebie. Nie wiem czy ktoś jeszcze ją ma. U mnie już wiem, ze się też wysiewa. Mam w łące trzy sztuki dziś już dwie zakwitły. Pewnie ptaki roznoszą nasiona.