Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:56, 26 lip 2024

antracyt napisał(a)
Bardzo dorodne plony Prawdziwy busz masz w warzywniku.
Papierówek zazdroszczę. U mnie będą w przyszłym roku, za to czerwonych najadłam się do syta i nawet antonówki spróbuję pierwszy raz

U nas tez antonówki będą pierwszy raz w tym roku właśnie i obrodziła obficie jabłoneczka
sylwia_slomc... 23:02, 26 lip 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
To ty już masz synowa? O!!! to jak ja czytam że nie wiedziałam.
Wnuki będą.

Sylwia jak ja tobie zazdroszczę pozytywnie tak pracowitej rodzinki.

Pięknie masz w ogrodzie chyba podlewa u ciebie, że tak zielono.

Elu nie przegapiłaś niczego, na razie zapowiada Się, ze Nią będzie po zaręczynach są, ale jeszcze młodzi. W każdym razie trzymamy kciuki za Nich. O tak po ślubie planują dzieci więc szansa na wnuki wzrosła Ale to pewnie za parę lat. Bo jeszcze nauka przed Nią.

Wielu znajomych dziwiło się, że jak chłopcy dorastali byli w fazie buntu goniliśmy Ich do ogrodu do pomocy. Teraz to procentuje, doceniają czego się przy nas nauczyli, przydaje Im się w życiu, a i nam czasem pomagają Synowa Się szykuje pracowita
Magara 23:06, 26 lip 2024

Sylwia, niczego Ci nie zazdroszczę Ale synowej przyszłej - TAK Takie fajne, normalne dziewczę się widzi
sylwia_slomc... 23:09, 26 lip 2024

Urszulla napisał(a)
Warzywniki masz bujny i piękny A rośliny na rabatach mają swobodę u Ciebie

Fajnie że ogrodzenie idzie do przodu..

Ula rośliny u mnie na rabatach przemieszczają się jak chcą Wiesz, że u mnie na rabacie gołej ziemi nie ma, Na każdym cm cos rośnie, a mimo to chwat się nasiewa i też daje radę. Więc jak ktoś mi mówi, ze sadzi gęsto żeby chwastu nie było to mnie się śmiać chce bo gęściej niż u mnie chyba nikt nie ma, a są chwasty którym to wcale nie przeszkadza. Pierwsze jakie mi na myśl przychodzą: perz, podagrycznik, pokrzywa, mietlica, trzcinnik piaskowy, nawłoć, szczawik, kurdybanek, krwawnik, skrzyp, powój, wyka ptasia, koniczyna, mięta i jeszcze jeden co nazwy nie znam liście ma ładne, ale jest prze...olera. Tak, że nie z samą nawłocią u siebie walczę
W warzywniku prócz warzyw sporo kwiatów z samosiewu no bo przecież na kompost byliny po ścięciu idą, a potem kompost do warzywnika
sylwia_slomc... 23:10, 26 lip 2024

Magara napisał(a)
Sylwia, niczego Ci nie zazdroszczę Ale synowej przyszłej - TAK Takie fajne, normalne dziewczę się widzi

I taka Jest Kochana dziewczyna z ambicjami, a żadnej pracy Się nie boi No i radzi sobie z naszym synem
Magara 23:14, 26 lip 2024

A siostry nie ma przypadkiem?
sylwia_slomc... 23:19, 26 lip 2024

Magara napisał(a)
A siostry nie ma przypadkiem?

Ma dwie starszą i młodszą. Starszą to bym sama chciała dla drugiego syna, ale chemii między Nimi brak
Margo2 23:30, 26 lip 2024

Jesteś liliowcową królową.
Nie znam drugiej osoby z taka ilością liliowców.
Wszystko wygląda pięknie, chociaż rabaty z rudbekiami przypominają rabaty późnego lata
Magara 23:52, 26 lip 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ma dwie starszą i młodszą. Starszą to bym sama chciała dla drugiego syna, ale chemii między Nimi brak

Kiedyś, kiedyś małżeństwa były aranżowane przez swatki Nie było to takie całkiem głupie, szczególnie jak się patrzy na relacje pokolenia X, Y, Z
sylwia_slomc... 23:56, 26 lip 2024

Margo2 napisał(a)
Jesteś liliowcową królową.
Nie znam drugiej osoby z taka ilością liliowców.
Wszystko wygląda pięknie, chociaż rabaty z rudbekiami przypominają rabaty późnego lata

U mnie już się jesień zaczyna, wrzosy zakwitają już