Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

TAR 12:00, 13 wrz 2024

Wiaza bardzo szkoda, mnie zawsze jest szkoda drzewa jak wypada z ogrodu. A u Ciebie jeszcze przeblyski lata ale jesien powoli zaglada. U nas tylko brzozy zrzucaja liscie na potege i klony przesadzone z suchego powoli zaczynaja sie przebarwiac. Ale cala reszta jeszcze zielona chociaz nie jest to zielen wiosny

A płot świetny, bardzo mi sie podobaja takie drewniane, proste i poziome
sylwia_slomc... 14:09, 13 wrz 2024

Magara napisał(a)

Hehe, u nas też z płotem to plan 5-letni Szczęśliwie z bramą temat u nas już zakończony, działa Da się otworzyć i zamknąć, testowane już drugi sezon Sami jesteśmy w szoku jak mądrze to wymyśliliśmy, bo brama drewniana, bez żadnego stelażu

Kto wie czy o tą bramę nie będę u Ciebie dopytywać. Bo pewnie tez będziemy sami robili.
sylwia_slomc... 14:11, 13 wrz 2024

Waclaw napisał(a)

pięknie

Gdyby nie zieloności zarastające mi drogę w ciągu ostatnich dwóch miesięcy chyba 5 razy plewiłam ją i znowu zielono.
sylwia_slomc... 14:13, 13 wrz 2024

Urszulla napisał(a)

Słyszałam o tych fuksjach ogrodowych. One są wrażliwe na coś?

Szkoda wiąza, jak drzewo wypada to prawdziwie żal

Cudna dębolistna, ze swojej zrobiłam 3 sadzonki ale nie wiem czy się utrzymają do wiosny. Wiesia też próbowała i nie wyszło. A jeszcze kilka ich bym zmieściła

Ula ja mam od Alicji. Powiedziała, że na zimę kopiec z liści trzeba więc tak zrobiłam, wiosną myślałam, że padły bo przemarzły do samej ziemi, a potem jakoś początkiem maja wystartowały z pod ziemi i już drugi miesiąc kwitną.
sylwia_slomc... 14:15, 13 wrz 2024

TAR napisał(a)
Wiaza bardzo szkoda, mnie zawsze jest szkoda drzewa jak wypada z ogrodu. A u Ciebie jeszcze przeblyski lata ale jesien powoli zaglada. U nas tylko brzozy zrzucaja liscie na potege i klony przesadzone z suchego powoli zaczynaja sie przebarwiac. Ale cala reszta jeszcze zielona chociaz nie jest to zielen wiosny

A płot świetny, bardzo mi sie podobaja takie drewniane, proste i poziome

Od drogi planuję w podobnych klimatach kiedyś, tylko może słupki pomiędzy będą z cegły....jak nam gmina pozwoli Wokół okiem też chcę coś na kształt deski i może drewniane okiennice, o ile technicznie ściany na to pozwolą
sylwia_slomc... 14:40, 13 wrz 2024

Em kupił cebulki krokusowe, na razie 20 szt. Wczoraj poszły do ziemi wzdłuż tego ogrodzenia właśnie.
Juzia 15:06, 13 wrz 2024

Tam 200 to będzie mało

Ale się rozrosną
sylwia_slomc... 15:49, 13 wrz 2024

Juzia napisał(a)
Tam 200 to będzie mało

Ale się rozrosną

Juzia poszły między inne roślinki na taki wiosenny akcentNie będę tam więcej inwestować w cebulki bo już coś ryje i do wiosny nic by nie było. Pojedynczą cebulkę trudniej znaleźć niż 200
Juzia 16:09, 13 wrz 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Juzia poszły między inne roślinki na taki wiosenny akcentNie będę tam więcej inwestować w cebulki bo już coś ryje i do wiosny nic by nie było. Pojedynczą cebulkę trudniej znaleźć niż 200

Tysz prawda
Magara 23:05, 13 wrz 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kto wie czy o tą bramę nie będę u Ciebie dopytywać. Bo pewnie tez będziemy sami robili.

Pytaj - doświadczenie mamy aż za bogate