Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Pokaż wątki Pokaż posty

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Magara 22:26, 11 wrz 2024

Sylwia, zaglądam na bieżąco, ale często/zwykle śladu nie zostawiam
Wszędzie busz i ślicznie, nawet jak się nie wyrabiasz
Płotu gotowego zazdroszczę, nasz płot na tapecie kolejny rok
Jakie irysy teraz wycinałaś? Mam w swoich notatkach, żeby liście irysów przyciąć na 15 cm pod koniec października
Basieksp 22:53, 11 wrz 2024

Ja też podziwiam Wasz zapał Chyba jest mało tak pracowitych osób jak Wy Ile prac ogarnęliście podczas urlopu Ja zawsze mam duże plany i jak połowę uda mi się zrobić to jestem zadowolona
Agatorek 23:33, 11 wrz 2024

Już jesień mocno wkracza do ogrodu
Nadal jest co oglądać
Agatorek 23:34, 11 wrz 2024

Nadal jest co oglądać
sylwia_slomc... 10:23, 12 wrz 2024

Magara napisał(a)
Sylwia, zaglądam na bieżąco, ale często/zwykle śladu nie zostawiam
Wszędzie busz i ślicznie, nawet jak się nie wyrabiasz
Płotu gotowego zazdroszczę, nasz płot na tapecie kolejny rok
Jakie irysy teraz wycinałaś? Mam w swoich notatkach, żeby liście irysów przyciąć na 15 cm pod koniec października

Wycinałam irysy bródkowe bo nei zrobiłam tego w lipcu i już były całkiem suche po tych upałach. Z płotem dwa lata się zbieraliśmy A to i tak na razie jeden etap ogrodzenia, jeszcze w przyszłości dwie strony przed nami i brama do przeniesienia. Jak dożyjemy
sylwia_slomc... 10:25, 12 wrz 2024

Basieksp napisał(a)
Ja też podziwiam Wasz zapał Chyba jest mało tak pracowitych osób jak Wy Ile prac ogarnęliście podczas urlopu Ja zawsze mam duże plany i jak połowę uda mi się zrobić to jestem zadowolona

Spoko, nam też udało się zrealizować połowę z tego co chcieliśmy....no może "większą" połowę Upał nie pomagał i odbierał siły, powódź plany pokrzyżowała.... na wiele czynników nie mamy wpływu
sylwia_slomc... 10:27, 12 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Nadal jest co oglądać

Ogród już jest prawdziwie jesienny. Teraz astry szaleją i trawy, zawilce jeszcze tłoczą i rudbekie też walczą jeszcze. Dalie w warzywniku zlewa połamała, ale jakiś kolor jeszcze jest. Reszta już odpuściła i zasypia czyli faza nasion w toku
Magara 23:01, 12 wrz 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wycinałam irysy bródkowe bo nei zrobiłam tego w lipcu i już były całkiem suche po tych upałach. Z płotem dwa lata się zbieraliśmy A to i tak na razie jeden etap ogrodzenia, jeszcze w przyszłości dwie strony przed nami i brama do przeniesienia. Jak dożyjemy

Hehe, u nas też z płotem to plan 5-letni Szczęśliwie z bramą temat u nas już zakończony, działa Da się otworzyć i zamknąć, testowane już drugi sezon Sami jesteśmy w szoku jak mądrze to wymyśliliśmy, bo brama drewniana, bez żadnego stelażu
Waclaw 10:53, 13 wrz 2024

Remontowo
Skończyliśmy ogrodzenie.....wreszcie po dwóch miesiącach.

pięknie
Urszulla 11:25, 13 wrz 2024

Słyszałam o tych fuksjach ogrodowych. One są wrażliwe na coś?

Szkoda wiąza, jak drzewo wypada to prawdziwie żal

Cudna dębolistna, ze swojej zrobiłam 3 sadzonki ale nie wiem czy się utrzymają do wiosny. Wiesia też próbowała i nie wyszło. A jeszcze kilka ich bym zmieściła