Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

hankaandrus_44 14:04, 13 lut 2025

Sylwuniu, jestem z Wami. Pozdrów Babcię . Ściskam Was serdecznie.
sylwia_slomc... 19:29, 13 lut 2025

eda napisał(a)
Sylwuś dobrze doradziłaś Jolci wiem trzeba się na machać ja dalej
w remoncie tak to jest jak sami robimy i jeszcze trzeba zarobić gdzie indziej ...
w ogrodzie u mnie dziś mam śnieg fajnie ,że ten przymrozek przykryty miłego kochana .

U nas białego nie ma. Mrozi nocami ostatnio ostro. Dziś godzinkę cięłam w ogrodzie drzewa. Lecę na akord dosłownie, żeby jak najwięcej zrobić w tych mikro chwilach dla ogrodu
sylwia_slomc... 19:31, 13 lut 2025

eda napisał(a)

rozumiem u mnie tata choruje onkologicznie a mama też już podupada na zdrowiu i wiadomo jak choroba to radości mniej ja mam jeszcze o tyle lżej, że dochodząca jestem brat mieszka z rodzicami i rodzice na chodzie
i jakoś leci ....
Uściskuje cię

Trzymam kciuki za tatę. I przytulam Ciebie bo wiem, że to strach o kochaną osobę ogromny.
sylwia_slomc... 19:31, 13 lut 2025

hankaandrus_44 napisał(a)
Sylwuniu, jestem z Wami. Pozdrów Babcię . Ściskam Was serdecznie.

Hanuś Kochana pozdrowię, dziękuję.
mirkaka 14:19, 15 lut 2025

Piękne oczary, szczególnie zdjęcia tego czerwonego robione pod słońce są zachwycające
sylwia_slomc... 21:25, 15 lut 2025

mirkaka napisał(a)
Piękne oczary, szczególnie zdjęcia tego czerwonego robione pod słońce są zachwycające

To obecnie gwiazdy zimowe w ogrodzie robią spektakl przed ciemiernikami.
Przedwczoraj pociachałam znowu drzewa w ogrodzie. Złapałam dwie godzinki, wykorzystałam do cna. Z drzew zostało mi jeszcze podgalanie w lesie na samej górze i wrócić do jabłonek na dół. W podwórku będzie drzewna rewolucja bo wylatuje wierzba całkowicie. I nie przez nasze widzimisię bo my ją tam chcielibyśmy nadal, ale niestety zaatakował szkodnik drewna, chyba trociniarka. Dwa razy znajdowałam w pobliżu gąsienice a teraz wiem skąd się brały na chodniku. dziury w pniu dość wysoko są, i po dziurach zaatakował grzyb. Niestety rośnie zbyt blisko domu i w koronie ma kable prądowe do warsztatu byśmy mogli zaryzykować jej pozostawienie. Już złożyłam pismo w Gminie, czekam na wizję lokalną i decyzję. Pani przyjmująca pismo mimo, że miałam maseczkę na twarzy bo u nas pogrom grypowo covidowy panuje, zapytała czy to nie ja jestem właścicielką tego pięknego ogrodu co był w telewizji.... no miło mi się zrobiło, nie powiem
sylwia_slomc... 21:27, 15 lut 2025

A dziś aura śnieżna, a fotki nie zrobiłam żadnej w bieli bo większość czasu spędziliśmy na remoncie. Taki gift od rodziców, zostali z babcią cały dzień. Podziałaliśmy ostro i następnym razem ruszamy z malowaniem jadalniJak dożyjemy
Urszulla 12:17, 16 lut 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
A dziś aura śnieżna, a fotki nie zrobiłam żadnej w bieli bo większość czasu spędziliśmy na remoncie. Taki gift od rodziców, zostali z babcią cały dzień. Podziałaliśmy ostro i następnym razem ruszamy z malowaniem jadalniJak dożyjemy

Fajnie, że się udało
Juzia 12:39, 16 lut 2025

A Ty jeszcze siły na remont masz?
Zdrówka i mocy Sylwuś!!!
Rumianka 14:18, 16 lut 2025

Fajnie, że pani urzędniczka pochwałą podreperowała Twój nastrój...To takie budujące, jak ktoś doceni włożona pracę...Pozdróweczki...