Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:20, 23 lis 2025

Potem były takie zachody słońca

sylwia_slomc... 19:22, 23 lis 2025

Do jesiennych listopadowych fotek jeszcze wrócę, ale obecnie od dwóch dni walczymy żeby nam śnie roślin nie połamał

sylwia_slomc... 19:23, 23 lis 2025

sylwia_slomc... 19:24, 23 lis 2025

sylwia_slomc... 19:25, 23 lis 2025

sylwia_slomc... 19:27, 23 lis 2025

Dorota321 19:30, 23 lis 2025

Powędrowałam po Twoim ogrodzie, ale miałaś piękne światło i cudownie to wykorzystałaś.
Prace przy domu pooglądałam, mam wrażenie, że oprócz rodziny mysiej zwlokli się też ich teściowie bo 8 to spora rodzina. Ja miałam jedną i jak zobaczyłam, że pocięty jest papier w pudełku z nowymi skórzanymi oficerkami to się przeraziłam. Na szczęście chyba bardziej odpowiadał jej papier.
Fajnie, że miałaś pomocnika w ogrodzie, bo Wasz areał zawsze mnie przerażał. Ogród jest piękny, ale trzeba też w nim baaaardzo dużo pracować.
Joku 19:44, 23 lis 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobrze wymyśliłaś z taką przesłoną. Mniej rzuca się w oczy rudera za płotem. Oby tylko ktoś nie wpadł na pomysł żeby ją ogołocić z pędów winobluszczu.
sylwia_slomc... 21:23, 23 lis 2025

Dorota321 napisał(a)
Powędrowałam po Twoim ogrodzie, ale miałaś piękne światło i cudownie to wykorzystałaś.
Prace przy domu pooglądałam, mam wrażenie, że oprócz rodziny mysiej zwlokli się też ich teściowie bo 8 to spora rodzina. Ja miałam jedną i jak zobaczyłam, że pocięty jest papier w pudełku z nowymi skórzanymi oficerkami to się przeraziłam. Na szczęście chyba bardziej odpowiadał jej papier.
Fajnie, że miałaś pomocnika w ogrodzie, bo Wasz areał zawsze mnie przerażał. Ogród jest piękny, ale trzeba też w nim baaaardzo dużo pracować.

No trzeba Dorotko Bo inaczej wszystko by zarosło na amen. Zwykle zbyt późno docieram do ogrodu by dobre fotki zrobić, albo pogoda nie ta. Czasem się udaje....
Z myszami akcja była szybka bo tylko jeden dzień Em poszedł sam, a On na takie rzeczy jak strocona gąbka nie zwraca uwagi. Ja od razu jak zaszłam wyłapałam. Posmakowała gąbka, którą olejowałam blaty w kuchni, a leżała na lodówce w pojemniku. Pooglądałam możliwe miejsca skąd by się mogły wziąć i dziurkę w piance między regipsem, a ścianą znalazłam. Od razu gipsem załatałam, już od razu po obwodzie. Trochę jak schło popękało, ale swoja rolę na razie spełnia jak mrozy mina powtórzę drugą warstwą dla pewności. W jedna noc złapałam wszystkie.
sylwia_slomc... 21:25, 23 lis 2025

Joku napisał(a)

Dobrze wymyśliłaś z taką przesłoną. Mniej rzuca się w oczy rudera za płotem. Oby tylko ktoś nie wpadł na pomysł żeby ją ogołocić z pędów winobluszczu.

Ona pewnie do rozbiórki pójdzie bo w połowie zawalona, ale kiedy nie wiadomo. Może za rok, a może za dziesięć. Bałam się robić już docelowego ogrodzenia bo jak by rozbierali mogłoby ulec zniszczeniu. A tak widok ciut lepszy, cieplej, myśliwi nie wejdą, a w razie czego nie będzie tak żal potem.