Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:15, 28 paź 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Sylwio, ależ tam macie dużo klimatycznych i uroczych miejsc do posiedzenia
Piesa widać, że szczęśliwa. Ten lasek spory się wydaje, to Wasz?

Niektóre miejsca już do wymiany Aguś, niestety ławki brzozowe np już się zaczynają rozsypywać
Nie nie nasz, ale z naszego ogrodu go widać
sylwia_slomc... 19:22, 28 paź 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, tutaj (z daliami) nie masz nic do stracenia. Musisz chyba dokonać eksperymentu (suszenie, mycie, suszenie, dzielenie, zabezpieczanie).

Ewo ja mam piwnicę pod boiskiem nie pod budynkiem szczelnym, gdybym opłukała do zera i nawet gazetami owineła to mi przemarzną, ziemia która na nich zostaje chroni bylwy przed mrozem choc trochę. Trudno zobaczymy wiosna co będzie, wydłubałam i otrzepałam trochę i Em zniósł do piwnicy. Jak miałam podsuszaną ziemie to mi do wiosny karpy tak wysychały, że na wiosne sucharki były i nic nie wschodziło, a ten sposób mam u mnie wypróbowany. Oberwałam to co było zgnite i zobaczymy
gierczusia 21:58, 28 paź 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Gierczuś, a szczepiony?
Nasze były za małe

A żebym to ja wiedziała...znajda...przylazł do nas już dorosły..ale mam nadzieję ,że jak ktoś " zaszalał" i kupił rasowego kota , to pomyślał i o szczepieniu...
W tym cała nadzieja....
ElzbietaFranka 22:05, 28 paź 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

To ostatnie takie piękne fotki z tego roku.Przejrzałam sporo i naszedł mnie smutek, że to juz koniec tak pięknej cieplutkiej pogody.
Dzisiaj szaro buro i ponuro chmury gnały po niebie. chociaż do południe jeszcze było trochę słońca.

Piszesz o nawłoci, żeby u mojego sąsiada ktoś przyjechał skosić to diabelskie ziele rozsiewające się wszędzie. Sarny rzeczywiście uwielbiają przesiadywanie w nawłoci.
U mnie też już największe roboty zrobione. Zostały róże do ogarnięcia i liście ze żwiru,ale na brzozach są jeszcze liście a te przeważnie w połowie listopada zakończą opad więc jeszcze trzeba czekać.

Na ostatniej focie masz posadzonego buczka przytnij mu gałązki zagęści się.

Pozdrawiam
sylwia_slomc... 10:50, 29 paź 2019

gierczusia napisał(a)

A żebym to ja wiedziała...znajda...przylazł do nas już dorosły..ale mam nadzieję ,że jak ktoś " zaszalał" i kupił rasowego kota , to pomyślał i o szczepieniu...
W tym cała nadzieja....

Myślę, że w tej sytuacji tak, trzeba by się zorientować czy nie powtarza się tych szczepień jak wścieklizny.
Anda 10:52, 29 paź 2019

Podziwiam widoki i psa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 10:53, 29 paź 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

To ostatnie takie piękne fotki z tego roku.Przejrzałam sporo i naszedł mnie smutek, że to juz koniec tak pięknej cieplutkiej pogody.
Dzisiaj szaro buro i ponuro chmury gnały po niebie. chociaż do południe jeszcze było trochę słońca.

Piszesz o nawłoci, żeby u mojego sąsiada ktoś przyjechał skosić to diabelskie ziele rozsiewające się wszędzie. Sarny rzeczywiście uwielbiają przesiadywanie w nawłoci.
U mnie też już największe roboty zrobione. Zostały róże do ogarnięcia i liście ze żwiru,ale na brzozach są jeszcze liście a te przeważnie w połowie listopada zakończą opad więc jeszcze trzeba czekać.

Na ostatniej focie masz posadzonego buczka przytnij mu gałązki zagęści się.

Pozdrawiam

Elu to zwykły buk czerwony, tam niedaleko są jeszcze grab jodła $wierk sosna i ambrowiec wię nie koniecznie chcę by był gęsty, bo by było dużo cienia
sylwia_slomc... 12:00, 29 paź 2019

Anda napisał(a)
Podziwiam widoki i psa

W ogrodzie już nie bardzo jest co pokazywać
Pszczelarnia 16:15, 29 paź 2019

Dlatego ja tak nie lubię architektury drewnianej w nadmiarze, bo trzeba ze szlifierką i pędzlem latać. Albo mieć sprawne ręce, co szybko nową postawią.

Jak sposób wypróbowany, to będzie dobrze.
sylwia_slomc... 19:33, 29 paź 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Dlatego ja tak nie lubię architektury drewnianej w nadmiarze, bo trzeba ze szlifierką i pędzlem latać. Albo mieć sprawne ręce, co szybko nową postawią.

Jak sposób wypróbowany, to będzie dobrze.
Ewcia ja bardzo lubię drewniane elementy w ogrodzie mimo to Te ławki zrobiliśmy sami z niokorowanych kawałków brzozy i tak były z nami 4 sezony