Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

polinka 17:20, 08 lut 2019

Moniu, jeśli drzewo to może powtrórzyć coś co masz już w ogrodzie?
hanka_andrus 17:53, 08 lut 2019

A nie myślałaś o oczarze?
deszczowymaj 17:58, 08 lut 2019

Moim zdaniem to aż się prosi o drzewko w tym miejscu Może coś na pniu,coś kulistego i koniecznie bordowe listki
mikina34 19:21, 08 lut 2019

abiko napisał(a)

A koniecznie chcesz tam drzewko?? Bo mi tak tam bardzo drugi wysoki berberys czerwony pasuje

Aga, berberys chyba nie, wysoki musiałby być krzaczasty wiec i dość szeroki a tam aż tyle miejsca nie ma. Bardziej widzę tam drzewo jednak tylko jakie
mikina34 19:26, 08 lut 2019

polinka napisał(a)
Moniu, jeśli drzewo to może powtrórzyć coś co masz już w ogrodzie?

Poli, w ogrodzie mam buki, klony, wiśnię pisardii, czy coś z tego by się nadawało? Tak myślę, że raczej kolumnowe niż z dużą koroną ale co fajny byłby np. Dawyck purple ale chyba za duży?
mikina34 19:29, 08 lut 2019

hanka_andrus napisał(a)
A nie myślałaś o oczarze?

Haniu, szczerze przyznam, że w ogóle , wiem, że kwitną chyba jako najpierwsze i na tym moja wiedza na ich temat się kończy
mikina34 19:35, 08 lut 2019

deszczowymaj napisał(a)
Moim zdaniem to aż się prosi o drzewko w tym miejscu Może coś na pniu,coś kulistego i koniecznie bordowe listki

Takie z czerwonymi listkami by mi tam podeszło chyba, albo z jasnozielonymi, ale koniecznie jako wysokie piętro. Dlatego tez wczesniej myślałam o jabłoni ozdobnej tylko np. Royalty dziewczyny piszą, że jest brzydka w ogólnym rozrachunku.
deszczowymaj 20:08, 08 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Takie z czerwonymi listkami by mi tam podeszło chyba, albo z jasnozielonymi, ale koniecznie jako wysokie piętro. Dlatego tez wczesniej myślałam o jabłoni ozdobnej tylko np. Royalty dziewczyny piszą, że jest brzydka w ogólnym rozrachunku.

Ta jabłoń to faktycznie nic ciekawego,kiedyś kupiłam ją teściowej
A może Wiśnia Piłkowana ROYAL BURGUNDY piękna jest.. albo właśnie powtórzyć pissardii
Nowa12 20:12, 08 lut 2019

Ja mam podobnie jak ty w rogu grujecznika. Posadziłam go w zeszłym roku i lichy był bardzo. Ale ja mu dam czas bo on mi się bardzo podoba. A podobno on potrzebuje wlaśnie czasu żeby się zadomowić. Jabłoń ozdobną ale małą Pom-zai na pniu zamówiłam w necie i przyjdzie wiosną. To nie na tył rabaty. Na tył chcę dać śliwę Pissardi którą masz. I klona golden globe. A i jeszcze judaszowca. Mam jeszcze bez black lace Eva ale to szerokie rośnie. Ja jestem na bakier z drzewami bo mi się zawsze wydaje że wyrosną mi takie topole z nich i nie ogarnę cięcia . Ale zmieniam podejście i w tym roku będą drzewa. HURRA!
I jestem trochę monotematyczna bo ja bym oczywiście klona palmowego posadziła .
mikina34 20:42, 08 lut 2019

deszczowymaj napisał(a)

Ta jabłoń to faktycznie nic ciekawego,kiedyś kupiłam ją teściowej
A może Wiśnia Piłkowana ROYAL BURGUNDY piękna jest.. albo właśnie powtórzyć pissardii

Hahaha, to już wiem czemu tesciowa ją dostała
Może Pissardii? Może szczepioną udałoby się kupić? Bardziej podoba mi się Nigra ale nigdzie u nas nie widziałam szczepionej
Wiśnia Piłkowana jakoś mi tam nie pasuje, mam wrażenie, że ona taka szlachetna, a tam tak wiejsko-czarodziejsko