Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

mikina34 20:49, 08 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Ja mam podobnie jak ty w rogu grujecznika. Posadziłam go w zeszłym roku i lichy był bardzo. Ale ja mu dam czas bo on mi się bardzo podoba. A podobno on potrzebuje wlaśnie czasu żeby się zadomowić. Jabłoń ozdobną ale małą Pom-zai na pniu zamówiłam w necie i przyjdzie wiosną. To nie na tył rabaty. Na tył chcę dać śliwę Pissardi którą masz. I klona golden globe. A i jeszcze judaszowca. Mam jeszcze bez black lace Eva ale to szerokie rośnie. Ja jestem na bakier z drzewami bo mi się zawsze wydaje że wyrosną mi takie topole z nich i nie ogarnę cięcia . Ale zmieniam podejście i w tym roku będą drzewa. HURRA!
I jestem trochę monotematyczna bo ja bym oczywiście klona palmowego posadziła .

Klon palmowy byłby piękny, ale póki nie będzie zacisznego miejsca to szkoda sadzić, bo się nie utrzyma Klon golden globe tez fajny, nawet chciałam go gdzieś wcisnąć do ogrodu, ale ona ma szeroką koronę i nigdzie mi nie pasował. Czarny bez będzie na pewno ale Black Tower, jak upoluję ale też nie tam.... No i wracam do punktu wyjścia

Wizja topoli może przerazić
Nowa12 21:53, 08 lut 2019

Ja myślę, że jak już przyjdzie wiosna i zajrzysz do jakiejś szkółki to się zakochasz w jakimś drzewku i to będzie to .
deszczowymaj 22:03, 08 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Hahaha, to już wiem czemu tesciowa ją dostała
Może Pissardii? Może szczepioną udałoby się kupić? Bardziej podoba mi się Nigra ale nigdzie u nas nie widziałam szczepionej
Wiśnia Piłkowana jakoś mi tam nie pasuje, mam wrażenie, że ona taka szlachetna, a tam tak wiejsko-czarodziejsko

To nie tak jak myślisz Moniu Ona na początku była całkiem ładna (mam na myśli jabłoń) tylko później coś zbrzydła,aż chyba w końcu padła.

W sprawie pisardii napisałam na priv
sylwia_slomc... 22:09, 08 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Takie z czerwonymi listkami by mi tam podeszło chyba, albo z jasnozielonymi, ale koniecznie jako wysokie piętro. Dlatego tez wczesniej myślałam o jabłoni ozdobnej tylko np. Royalty dziewczyny piszą, że jest brzydka w ogólnym rozrachunku.

Daj ambrowca kolumnowego
sylwia_slomc... 22:11, 08 lut 2019

Ktos u pisał, że u mnie wątek galopuje, a do Ciebie zaglądam codziennie i dziś np mam u Ciebie 4 nowe strony co Ty na to
Gruszka_na_w... 22:35, 08 lut 2019

Instrukcja wstawiania linka tak, aby był niewidoczny
najpierw tradycyjny znak ( zrobiłam spacje, żeby nie świeciło)
[ url =

po znaku= wklejasz skopiowany adres i zamykasz nawiasem kwadratowym
[ url = adres strony].....
w miejscu kropek wpisujesz tekst, który będzie się świecił na zielono, a po nim bez spacji wpisujesz [ /url ]

całość będzie wygladac tak
[ url =adres strony ]cięcie moreli[ /url ]
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 10:19, 09 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Dla Wioli fotka z siewkami (prawdopodobnie carex buchananii) - matka kępa padła, to samo potomstwo

Moim zdaniem to Buchananii fajnie ci się rozmnożył
mikina34 10:46, 11 lut 2019

Wklejam sobie od Agnieszki z Księżycowego

"Moniu, Dragonko. Do 18.02 jest dobry czas na siew i sadzenie. Najlepszy termin do 12.02. Ja zaczynam swoje eksperymenty już dzisiaj od szpinaku, buraczków i cebuli. 13.02 planuję wysiew bakłażana,papryk, pora i selera (mam nadzieję, że nasionka z wymiany dotrą do mnie do tego czasu). Sałata i kapustne po 06.03, bo dopiero wtedy nastąpi kolejny dobry okres na sianie (myślę o 07.03).
W marcu dobry czas na wysiewy to od 7 do 18. Dla warzyw owocowych wychodzi, że najlepsze terminy to 8-9, a potem 17-18.03."

mikina34 10:48, 11 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Ja myślę, że jak już przyjdzie wiosna i zajrzysz do jakiejś szkółki to się zakochasz w jakimś drzewku i to będzie to .

A wiesz, ze to bardzo możliwe Ale nie wiem co by tam pasowało przy tym co tam rośnie.
mikina34 10:49, 11 lut 2019

deszczowymaj napisał(a)

To nie tak jak myślisz Moniu Ona na początku była całkiem ładna (mam na myśli jabłoń) tylko później coś zbrzydła,aż chyba w końcu padła.

W sprawie pisardii napisałam na priv

Czyli twoja teściowa nie s tych z kawałów o teściowej?
Looknełam na linka, fajne te ceny mają Muszę przeszperać ich zasoby, dzięki :*