Masz rację, trzmielina z drzewem nie będzie grała, o tym nie pomyślałam i teraz się zastanawiam czy w ogóle wciskać tam drzewo, bo żeby wykopać trzmielinę musiałabym moco podłubać w korzeniach bukszpanów, hmmm...
Tuje będą cięte właśnie na jakieś 2m i nie więcej chyba, na razie nie mamy tam sąsiadów jak widać, ale w przyszłości może trzeba będzie się osłonic bardziej, ale to na kiedyś...
Tam gdzie chcę wciskać drzewo teraz jest troszkę zdziczały grujecznik, ma odrostu do korzenia zamiast głównego pnia i jakiś taki rozcapierzony, może porostu z nim coś dałoby się zrobić jak już jest... ale namieszałam
Hania_Gruszka pisała, że ona maluje meble taką mocno rozcieńczoną farbą i potem woskuje (chyba), i mnie tak by pasowały żeby je taką szaro-beżowa farba delikatnie pokryć żeby były widoczne słoje i polakierować, bo na meblach do siedzenia to wosk sie raczej nie nadaje
W życiu bym nie wpadła, ze można je łączyć z jeżówkami ja mogę co najwyżej choreografie w tańcu układać nie w ogrodzie (żeby nie było, że takie beztalencie ze mnie )
2. ambrowiec kolumnowy
3. oczar - niestety zupełnie nie znam chociaż w kliku ogrodach widziałam
4. klon ściętolistny - kupiłam na jesieni i czeka na miejscówkę
5. buk kolumnowy?
6. grujecznik - wegetuje tam, może do odrestaurowania?
Bo jeżeli np.szczepione na wysokości ok 1,7m i np.pisardii to minimum 1,5m odległości od tuj...ja sadziłam w odległości 2m.