Truję o tych zdjęciach, bo to jest częsty problem na wielu wątkach, a bardzo przeszkadza poznaniu ogrodu jako całości, a nie tylko poszczególnych rabatek
O, to jeszcze tylko poczekam na zdjęcia i będę kombinować.
Od razu mówię, że ja tu widzę możliwości znacznego powiększenia rabat, więc jeśli moje propozycje przypadłyby Ci do gustu, to czeka Was zrywanie darni, co jest upiorną robotą.
Ale o szerokości rabat to właśnie na moim wątku sobie rozmawiamy. I opinia jest jednoznaczna: poniżej 2 metrów głębokości to w ogóle nie można mówić o rabacie. Rabata zaczyna się przy 3 metrach, a jeśli mają być drzewa i krzewy to w zasadzie 4.
Jeżeli nie innej możliwości, to zeskanuj tą mapkę po kawałku, nanieś na niej wymiary budynków, rabat i odległości od poszczególnych obiektów i wrzuć na forum. Ja to sobie narysuję na siatce a Ty potem tylko sprawdzisz czy dobrze. Właśnie u Dragomki wyszedł problem z niedokładnym pomiarem i cały plan się rozłazi w szwach, więc to ważny punkt.
Planowanie czas zacząć fajnieeee......
nie pcham się do pomocy ,bo sama jej potrzebuję jeszcze ale kibicuję i będę zaglądać
100 m działki - masz miejsc na wszystkie chciejstwa
A co fotek samej rabatki - bardzo fajna ....ale do planowania bardziej szerokie kadry potrzebne
Dominiko, witaj i zaglądaj pozdrawiam ciepło Agatko, sama sobie zazdroszczę Magdo, cała działka ma 200m, taka wąska, dłuuuuga kiszka, ale na razie niecałe 100m jako tako zagospodarowane.
Majówka na Majówce Monia - jedz mniej, bramy raju są wąskie :)
Monia widzę, że planowanie się rozpoczyna, Asia podpowiada więc na pewno będzie super, ja bardzo dobrze wspominam bieganie ze szlaufem, gdy u mnie wyznaczaliśmy rabatki i też jeszcze parę razy go użyję będę podglądać i kibicować buziaczki