Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

mikina34 20:38, 18 lut 2019

Monia81 napisał(a)
Monia widzę, że planowanie się rozpoczyna, Asia podpowiada więc na pewno będzie super, ja bardzo dobrze wspominam bieganie ze szlaufem, gdy u mnie wyznaczaliśmy rabatki i też jeszcze parę razy go użyję będę podglądać i kibicować buziaczki

Monia, zaglądaj, Ty już masz doświadczenie z taką przestrzenią, ja cieszę się jak mały pies z pcheł nareszcie ktoś ogarnie to fachowym okiem, bo ja działam trochę jak dziecko we mgle Buziaki
mikina34 20:44, 18 lut 2019

I opis:
1. przedogródek - skośna rabata
2. budynek gospodarczy
3. długa rabata
4. dom(-ek)
5. lewa rabata
6. prawa rabata
7. brzozy (8szt.)
8. borówki
9. maliny
10. drewutnia
11. kompostownik
S - sad
W - warzywnik

Monia81 20:59, 18 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Monia, zaglądaj, Ty już masz doświadczenie z taką przestrzenią, ja cieszę się jak mały pies z pcheł nareszcie ktoś ogarnie to fachowym okiem, bo ja działam trochę jak dziecko we mgle Buziaki

Monia z tym moim doświadczenie to wiesz wciąż walczę i próbuję ten mój rozgarniasz poprowadzić na odpowiednie tory może kiedyś się uda
Margerytka40 21:05, 18 lut 2019

Podglądam bo ciekawa jestem bardzo co to dalej się będzie działo i jednocześnie przypominam sobie jak to u mnie było. W życiu nie zapomnę tego etapu, biegania z miarą, wszystkie twierdzenia matematyczne i wzory geometryczne powtórzyłam sobie przy okazjii.
Zdjęć rób dużo, z różnych stron. Fajnie się planuje i dużo widać na zdjęciach z góry no ale trzeba do tego choć balkon, drzewo . Ja wysyłałam M na dach domu
mikina34 21:10, 18 lut 2019

Długość działki (ogrodzona część bez warzywnika)
1 bok 67,5m (27 przęseł),
2 bok 72,5m (29 przęseł)
Szerokość działki: 16,5m (od 16,5m do 17,5m)

mikina34 21:13, 18 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)
Podglądam bo ciekawa jestem bardzo co to dalej się będzie działo i jednocześnie przypominam sobie jak to u mnie było. W życiu nie zapomnę tego etapu, biegania z miarą, wszystkie twierdzenia matematyczne i wzory geometryczne powtórzyłam sobie przy okazjii.
Zdjęć rób dużo, z różnych stron. Fajnie się planuje i dużo widać na zdjęciach z góry no ale trzeba do tego choć balkon, drzewo . Ja wysyłałam M na dach domu

U mnie z miarą to trzeba się naganiać i jeszcze braknie muszę poprosić "zięcia" żeby przyjechał z dronem i cyknął kilka fotek z góry, na pewno będzie lepszy widok. U nas z dachu tarasu można ćwiczyć skoki jak Małysz
Margerytka40 21:15, 18 lut 2019

mikina34 napisał(a)

U mnie z miarą to trzeba się naganiać i jeszcze braknie muszę poprosić "zięcia" żeby przyjechał z dronem i cyknął kilka fotek z góry, na pewno będzie lepszy widok. U nas z dachu można tarasu ćwiczyć skoki jak Małysz

Dobry pomysł z tym dronem
mikina34 21:22, 18 lut 2019

Monia81 napisał(a)

Monia z tym moim doświadczenie to wiesz wciąż walczę i próbuję ten mój rozgarniasz poprowadzić na odpowiednie tory może kiedyś się uda

Kiedyś pewnie się uda, ale co wtedy będziesz robić? Przecież będą Cie rączki świerzbić od nicnierobieia
Nowa12 22:07, 18 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)

Dobry pomysł z tym dronem

A nie masz w miarę aktualnych zdjęć na geoportalu? Miałabyś widok z góry .
Gruszka_na_w... 22:23, 18 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)

A mnie sie przypomniało planowanie rabat u Makusi i to jak miała rysować okrąg trawnika ze środkiem wypadającym w salonie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies