Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

inka74 16:45, 15 gru 2020

Early Red pewnie z DE ściągane, tam ceny za ciemierniki te odmianowe koło 20 EUR są.

Białe sa piękne i niezawodne. One najładniej się u mnie zachowują. Ciemne mają wiecznie jakieś fochy. Najczęściej łyse, z 2 listkami stoją choć kwiatów sporo wypuszczają. Na razie im darowałam bo młode są, podobno 2-3 lata trzeba na ciemierniki czekać w jednym miejscu aby pokazały co potrafią.

Ogród Gabisi zupełnie inny niż twój. Uwielbiam go bo różany . Ona już na O nie zagląda. Pokazuje go od czasu do czasu na Facebooku ale też rzadko.
sylwik69 20:01, 15 gru 2020

Swietny pomysł z tym spotkaniem wiosennym w J...e,skoro nie ma Gardenii!!! chętnie sie przyłączę mimo,że mam 2 godziny jazdy
Jak tylko mam okazję,zawsze tam zaglądam
Helen 21:28, 15 gru 2020

nyna76 napisał(a)
Widziałam też białe u pana na ryneczku po 20 zł.

No za 92 zł to już dle koneserów ...
Miłego dnia kobietki

Dzięki, teraz to już dobrego wieczoru
Helen 21:30, 15 gru 2020

Mysza napisał(a)
W J. też były małe za 22 zł.Ja wzięłam średnie)

Dzisiaj kupiliśmy choinkę i niestety pan ze szkółki powiedział, że od przyszłego roku już nie sprzedaje świerków serbskich , nie ukopią mi na ogród Będą tylko ścinać na sprzedaż przed Bożym Narodzeniem. Nie opłaca im się
A miałam takie plany i nici, tym bardziej, że szkółkę kiedyś polecała Marta Zielona, czyli pewniak. No Trudno.

Gosia, a może uda Ci się ugadać z Panem, żeby kilka dla Ciebie wykopał? Nie da się, może jednak? Tylko pewnie z transportem też problem?
Helen 21:35, 15 gru 2020

inka74 napisał(a)
Early Red pewnie z DE ściągane, tam ceny za ciemierniki te odmianowe koło 20 EUR są.

Białe sa piękne i niezawodne. One najładniej się u mnie zachowują. Ciemne mają wiecznie jakieś fochy. Najczęściej łyse, z 2 listkami stoją choć kwiatów sporo wypuszczają. Na razie im darowałam bo młode są, podobno 2-3 lata trzeba na ciemierniki czekać w jednym miejscu aby pokazały co potrafią.

Ogród Gabisi zupełnie inny niż twój. Uwielbiam go bo różany . Ona już na O nie zagląda. Pokazuje go od czasu do czasu na Facebooku ale też rzadko.

Iwonka, też uważam, że białe klasyczne zwyklaki helleborus niger są najbardziej niezawodne i przepięknie klasyczne A te odmianowe to albo liście im trzeba wyciąć albo dostają jakieś plamy, może faktycznie za młode jeszcze, będę obserwować

Masz rację, że ogród Gabisi inny niż mój, ale bardzo mi się spodobał, bo trochę w stylu Danusiowym bukszpanowym, taka klasyka z nutką romantyzmu. Będę kombinować, bardzo mi się spodobały obwódki, ale chyba bym poszła w cisowe Pomyślę jeszcze
Helen 21:37, 15 gru 2020

sylwik69 napisał(a)
Swietny pomysł z tym spotkaniem wiosennym w J...e,skoro nie ma Gardenii!!! chętnie sie przyłączę mimo,że mam 2 godziny jazdy
Jak tylko mam okazję,zawsze tam zaglądam

Sylwia, damy znać W Ju..e jest fajna restauracja, to nawet dobrą kawkę można wypić. Czy pasuje Ci także dzień roboczy czy tylko weekend?
Mysza 09:53, 16 gru 2020

Helen napisał(a)

Gosia, a może uda Ci się ugadać z Panem, żeby kilka dla Ciebie wykopał? Nie da się, może jednak? Tylko pewnie z transportem też problem?

Ha...ha, od razu wczoraj grzecznie z Panem o tym podyskutowałam, próbowałam, ale pomimo mojego daru przekonywanie nie udało się.
Na szczęście te z R. wezmę, tylko teraz mam do tej szkółki dalej.Dam radę

Jakieś fotki byś zapodała....)))
sylwik69 18:02, 16 gru 2020

Helen napisał(a)

Sylwia, damy znać W Ju..e jest fajna restauracja, to nawet dobrą kawkę można wypić. Czy pasuje Ci także dzień roboczy czy tylko weekend?

Tak wiem miałam tam przyjemność pić kawkę mogę załatwić sobie dzień wolny wtorki i czwartki nie ma problemu
Mysza 19:38, 16 gru 2020

sylwik69 napisał(a)

Tak wiem miałam tam przyjemność pić kawkę mogę załatwić sobie dzień wolny wtorki i czwartki nie ma problemu

O...Hej Sylwia...Fajnie, że z nami się spotkasz)
Muszę w końcu odwiedzić Twój wątek.
Pozdrawiam.

Helen 19:43, 16 gru 2020

Mysza napisał(a)

Ha...ha, od razu wczoraj grzecznie z Panem o tym podyskutowałam, próbowałam, ale pomimo mojego daru przekonywanie nie udało się.
Na szczęście te z R. wezmę, tylko teraz mam do tej szkółki dalej.Dam radę

Jakieś fotki byś zapodała....)))

Rozwiń na priv to R., bo nie kumam

Donice przy wejściu do domu

Klonik zgooopiał

No i niezawodny Helleborus niger