Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 05:40, 05 paź 2022

Kokesz napisał(a)

Ooo dziękuję

Moje pysznogłówki kupione w zeszłym roku, nie przetrwały zimy
One są takie wrażliwe? Zrobiłam im drenaż, bo mam ciężką glebę, wiosną wydawało się, że coś zielonego odbija ale w końcu padły.

Renia, u mnie pysznogłówka rosła przez 2 sezony bezproblemowo. Kupiona na ryneczku nn.
Helen 05:41, 05 paź 2022

Dorii napisał(a)
Jeśli jeszcze się chętny na seslerę nie znalazł to chętnie przygarnę :⁠-⁠D

6 olbrzymów już wylądowało w pojemniku na bio...ehhh...
Zobaczę co mi jeszcze zostanie i się odezwę
Helen 21:43, 05 paź 2022

Dziewczyny, uprasza się chwilowo o cierpliwość w sprawie roślin, bo dzisiaj był pechowy dzień... i rośliny muszą poczekać.

Rano, gdy jechałam do pracy, gość wyjeżdżający busem z podporządkowanej ulicy, mnie nie zauważył i mi bardzo ostro wyjechał. W zasadzie dopiero około 0,5 m ode mnie udało mu się jakoś wyhamować i wtedy pojechał równolegle do mnie, ale gdyby nie to, to nie wiem co by było...ehhhh. Stres na maksa i jakiś taki dziwny nastrój na cały dzień.

A wieczorem złamały mi się okulary. Podczas zwykłego czyszczenia szkieł. Niecałe 2 lata użytkowania, nigdy nie spadły, nikt na nie nie usiadł, nie były wygięte i się złamały w rękach. Jak to jest możliwe, nie wiem.
Chodzę teraz w mocniejszych szkłach, które mam do komputera, i już mnie głowa zaczyna pobolewać, bo one trochę jednak za mocne są do korzystania na co dzień.

Siedzę i szukam jak najlepszego rozwiązania z tymi okularami. Nie wiem ile trwa reklamacja z rękojmi, pewnie 14 dni a ja tyle nie wytrzymam w mocniejszych szkłach. Muszę pilnie znaleźć okulistę i optyka, najlepiej w dobrej cenie.

Taki dzień, niech się już kończy
LIDKA 22:44, 05 paź 2022

Helen napisał(a)

Lidka, tej lawendy, którą widzieliśmy to bardzo szkoda wywalać, ona robiła taki efekt wow, że aż

Przywrotniki są fajne, ale też trzeba wycinać liście w sezonie. Myślałam, że to jest roślina przy której nie ma pracy (tylko wiosenna), ale niestety nie

DOBRA, przekonałaś mnie. Posadzę nowe lawendy z niskiej odmiany tej co mam pod dereniami.

Ta duza na platanowej mnie wnerwia bo się kładą kwiatki. I wypadlły mi 2 krzaki a dwa w agonii już wywaliłam.
Także na wiosne posadzę nowe sadzonki i zasadzę na gęsto.
nyna76 00:36, 06 paź 2022

Helen, my w nagłych wypadkach korzystamy z optometrysty w Vision Express. Polecam Stary Browar.
Helen 05:57, 06 paź 2022

LIDKA napisał(a)

DOBRA, przekonałaś mnie. Posadzę nowe lawendy z niskiej odmiany tej co mam pod dereniami.

Ta duza na platanowej mnie wnerwia bo się kładą kwiatki. I wypadlły mi 2 krzaki a dwa w agonii już wywaliłam.
Także na wiosne posadzę nowe sadzonki i zasadzę na gęsto.

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Helen 05:58, 06 paź 2022

nyna76 napisał(a)
Helen, my w nagłych wypadkach korzystamy z optometrysty w Vision Express. Polecam Stary Browar.

Ania, dzięki za lokalne namiary. Jak szybko robią okulary w vision?
Kokesz 09:09, 06 paź 2022

A może szkła kontaktowe do czasu aż wybierzesz okulary? To możesz mieć na już.
Ja korzystam od wielu lat z Optyka Rafał Starski w Galerii Malta. Na ul Góreckiej mają drugi sklep. Tam miałabyś bliżej.
Na moje okulary eM nadepnął w zeszłym roku i złamał. Na szczęście miałam stare.

Helen 09:19, 06 paź 2022

Kokesz napisał(a)
A może szkła kontaktowe do czasu aż wybierzesz okulary? To możesz mieć na już.
Ja korzystam od wielu lat z Optyka Rafał Starski w Galerii Malta. Na ul Góreckiej mają drugi sklep. Tam miałabyś bliżej.
Na moje okulary eM nadepnął w zeszłym roku i złamał. Na szczęście miałam stare.

Uczyłam się zakładać szkła kontaktowe, ale za nic w świecie nie umiem ich zdjąć nie lubię grzebania w oku i nic na to nie poradzę.
Czy u tego optyka mają też okulistę?
Kokesz 09:44, 06 paź 2022

Helen napisał(a)

Uczyłam się zakładać szkła kontaktowe, ale za nic w świecie nie umiem ich zdjąć nie lubię grzebania w oku i nic na to nie poradzę.
Czy u tego optyka mają też okulistę?

Tak, mają.
Najlepiej zadzwoń i zapytaj czy cały dzień przyjmuje czy tylko w określonych godzinach.