Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 18:53, 20 mar 2012

Dziewczyny pomóżcie prosze bo nie wiem jak użyc i czy użyć - mianowicie wszedzie czytam, że teraz robią w ogrodach opryski PROMANAL-em. No i ja dzis poleciałam i kupiłam PROMANAL 60EC i chciałam jutro zrobić oprysk moich Tuji Smaragd.
I teraz się zastanawiam czy to dobry pomysł ??? i ile tego mam rozrobić na ok 80 krzaków wysokich na ok 150cm.???
Gardenarium 19:16, 20 mar 2012

Nie używaj wcale, fizycznie nie dasz rady, Masz na tujach szkodniki? Jeśli nie, to nie ma potrzeby.

Instagram Ogrodowiska
malkul 19:21, 20 mar 2012

Danusiu jak miło że jesteś
Muszę przyznać, że mnie zszokowałaś wszędzie gdzie czytam to wszyscy pryskają na potęgę i pomyślałam że to norma. Ale ze mnie idiotka tak to jest jak się nie ma pojęcia a chce się dobrze
magnolia 19:42, 20 mar 2012

Malkul ale wpis zrobiłaś u Agniechy jako komentarz do moich żartów o wirusie. Aż się zarumieniłam.
Świetna jesteś! Widzę że nogami przebierasz i coś byś podłubała, podziałała...Super że masz tyle zapału. Jeszcze trochę Kochana, już niedługo....
A jak Cię strasznie męczy ogrodowa mania, to może w dalekim od domu zakątku załóż matecznik, np traw. Trawy do jesieni wypięknieją, podrosną, niektóre da się podzielić....

magnolia 19:53, 20 mar 2012

Jeszcze coś- Ty jako osoba w wieku rozrodczym i płci wiadomej nie powinnaś pryskać żadnymi preparatami. Oczywiscie to preprat typu 'light', więć można uznać że tu nie ma ryzyka, ale na przyszłość pamiętaj o tym dla kolejnych ślicznych pożeraczy gofrów
magnolia 19:56, 20 mar 2012

lecę do moich pożeraczy kanapek i ciastek. Pa
agniecha973 20:19, 20 mar 2012

Ale fajowo!!!
Chciałabym to zobaczyć juuuuuż!
Madzenka 20:52, 20 mar 2012

Ogród będzie przepiękny. Wszyscy czekamy na realizację. Wszystko to co uwielbiam, graby !!!!! Nie ma piękniejszego widoku wiosną niż jasno zielone listki trawy, ganiony. Ah będzie cudnie.
Ale na razie sie nie spiesz, ja popłeniłam błedy, z już sadziłąm a potem kolejne błędy małej architektury. W efekcie ciągłe przesadzanie roślin i demolowanie ogródka Zainwestuj w tym roku w ogród w donicach
EwaG 21:05, 20 mar 2012

malkul napisał(a)

Największy zgryz mam z mężem bo cięgle mnie blokuje z pracami!!! Chyba go uduszę kiedyś!!!
Nie dość, że ciągle musze z nim robić w środku to mi nonstop tłumaczy, że jeszcze nie mogę nic sadzić bo taras nie zrobiony, bo ogrodzenie w pierwszej kolejności, bo najpierw chodnik, podjazd a na dodatek jeszcze docieplenie i otynkowanie domu na lato dopiero i zniszczą zasyfią i tak wkoło!!!
Te chłopy to niezła zaraza!!!

Ja to wszystko rozumiem ale .....
Ja chce już!!!
Należą niestety do tych niecierpliwych a na dodatek jak podczytuje , ze już większość z Was działa u siebie to strasznie Wam zazdroszczę

Ma rację! Poza tym cierpliwość to cecha, którą ogrodnik powinien mieć (albo pracować nad nią). Gratuluję zestawień roślinnych na światowym poziomie, a szczególnie tak prowadzonego graba (o to będzie szkoła cierpliwości, bo to trzeba rozłożyć na kilka sezonów). Sama chciałabym mieć coś podobnego; ale za gabionami nie przepadam. Może Twoje mi się spodobają. Pozdrawiam.
malkul 13:32, 21 mar 2012

magnolia napisał(a)
Jeszcze coś- Ty jako osoba w wieku rozrodczym i płci wiadomej nie powinnaś pryskać żadnymi preparatami. Oczywiscie to preprat typu 'light', więć można uznać że tu nie ma ryzyka, ale na przyszłość pamiętaj o tym dla kolejnych ślicznych pożeraczy gofrów

To u Agniechy to tylko prawda wirusku
No chyba masz rację tym bardziej że już pracujemy nad tym małym pożeraczem gofrów, lodów, ciasteczek i kanapeczek