Tak, to ta Turzyca zwisła, miałam dwie stare kępy i podzieliłam je na sadzonki, przyciełam ją ale chyba nic z tego ... Jak była młoda wyglądała jak liliowiec
Mam takie słabe zdjęcia już starej kępy, kwitnie na 2m-owych łodygach takimi długimi "kluskami"
Ta hosta ma liście na nóżkach - ogonkach Liście tej odmiany wykładają się tworząc kopułkę - zdjęcia słabe bo robione przy dość dużym słońcu
Czekam na Twój wątek, pozdrawiam
Małgosiu ta trawa rośnie na słońcu, trzeba przy dużej suszy uważać aby listków nie zwinęła i tyle
Świerk swoimi korzeniami może ograniczać wzrost trawy, tak myślę, ale znawcą nie jestem Może potrzebuje większej swobody w koło siebie - byliny, inne trawy, tak jak na mojej rabacie, ale u innych chyba rośnie dobrze też przy drzewach i krzewach, sama nie wiem ...
Z mojej obserwacji wynika że słońce jej sprzyja i niskie sąsiedztwo
Próbuj, może uda Ci się znaleźć dogodne miejsce
Dziękuję lubię i chcę poświęcić tyle ziółek ile mogę, ludzie w dzisiejszych czasach niestety zbyt dużej wagi nie przykładają do tego co święcą, tylko jak ten bukiet wygląda ... same zioła są przepiękne plus plony polne i łąkowe w postaci różnorakich owocków oczywiście kilka kwiatuchów z ogrodu też można dorzucić
Dzięki, może nie taki elegancki ale właśnie bogaty w zioła i owocki
Tak, to odmiana taka niska do 55cm., tego wielkiego trudno trafić, był jeszcze jeden odrobinę wyższy ale miał mniejsze szyszunie i w ogóle był jakiś taki sponiewierany słońcem
Dzisiaj muszę coś zrobić choć mam gigantycznego niechcieja ... jest pochmurnie i mam wrażenie jakby mi coś na głowę siadło wielkiego i ciężkiego
Dosyć marudzenia, łopata w dłoń i do dzieła