Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Wymarzyłam sobie wrzosowisko

anuska2507 14:19, 25 maj 2023

Mi też teraz bardziej się podoba
Wiem, że Ewa dobrze podpowiada. Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzała
anuska2507 10:50, 26 maj 2023

Choiny o zachodzie słońca wszystkie się przyjęły, tłoczą przyrosty. Wyściółkowane kartonami i skoszoną trawą. Mało estetycznie, ale trzeba było jakoś spożytkować dużą ilość trawy.

I w towarzystwie brzóz:

W tymczasowych donicach są eksmitowane spod okien hortensje Diamant Rouge. Mają więcej słońca. Ścięłam je nisko, wypuściły dużo pędów.
anuska2507 10:58, 26 maj 2023

Posadzona z gołym korzeniem Alden Biesen wystartowała. Jestem ciekawa jej na żywo

W warzywniku wyściółkowałam truskawki słomą zbożową.
anuska2507 11:11, 26 maj 2023

W tym tygodniu do gruntu trafiły pomidory, papryki, pory i selery oraz kilka ogórków z rozsady. Muszę jeszcze wysiać wprost do gruntu.

Borówki całe w kwiatach - liczę na plony

mrokasia 11:19, 26 maj 2023

Ja też ściółkuję skoszoną trawą krzewy i tuje w żywopłocie. I wyściółkowałam też tak truskawki .
U mnie w zeszłym roku był borówkowy szał, w tym widzę, że niektóre krzewy wcale nie będą mieć owoców, nie wiem czemu...
Anda 11:27, 26 maj 2023

Pracuś z Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anuska2507 12:24, 26 maj 2023

Kasiu, w tym roku w końcu mam już trochę miejsc, gdzie mogę wykorzystać te duże ilości trawy jako ściółkę. Ale wciąż jeszcze muszę popracować nad zmniejszeniem ilości trawnika
Moje borówki były sadzone 2 lata temu, rok temu miały owoce, ale jeszcze bez szału. Zobaczymy jak będzie w tym. Nie wiem, czy dobrze kojarzę, że borówki zawiązują pąki rok wcześniej. Może Twoim zaszkodziło suche lato/jesień?

Ewo, akurat przy warzywniku pomogła mi mama ale ja też nie próżnowałam - wczoraj przesadzałam werbenę, żeby rosła za hortensjami, a w miejsce werbeny doszła dostana od znajomej perowskia. Brakuje mi jeszcze wysokich białych jeżówek do zestawu
anuska2507 12:28, 26 maj 2023

Jeszcze przed posadzeniem złamał mi się pomidor kupiony w szklarni, któryś z czarnych. Szkoda było wyrzucić, więc włożyłam do wody. Wypuścił już korzonki
edi75 15:54, 26 maj 2023

Ania a jaką borówkę odmianę...ha jakoś nie mogę się do hodować
anuska2507 16:14, 26 maj 2023

Edi, z borówek mam chyba najbardziej polecane, czyli Bluecrop i Chandler. Te na zdjęciach, to Patriot i Liberty.
Liberty ma dużo owoców, ale raczej drobne, więc nie polecałabym jej.