Miziam dwa sfinksy świetne są w ten sam punkt wpatrzone
Pospacerowałam po każdym zakątku ..........ślicznie ........dużo pięknych zdjęć do cytowania ..... lubię to
Ta rozplenica z wrzosami mi sie bardzo podoba , chyba na skalniaku pod swoje podosadzam
Wczoraj mimo pięknego i ciepłego dnia spędziłam go w kuchni albowiem gościłam przyjaciół. Dzisiaj skorzystałam z pięknej słonecznej pogody i:
- przesadziłam Ascot na drugi plan bo wyrosły jak goopie i wyłysiały
- przesadziłam symetrycznie moje NN
- rozsadziłam z innej rabaty rozplenice posadziłam pomiędzy róże
Wyglądam jakby mnie stado kotów zaatakowało.... ale liczę w przyszłym sezonie na trawiasto- różany widok
Efekt pracy (jeszcze na tej rabacie wylądowała dodatkowa - czwarta rozplenica)
Reniu, bardzo dobry pomysł masz. Faktycznie, by tak pasowało. Pomyślę o tym.
Jeszcze wrócę do tej rabaty zimą, wtedy rozrysuję nasadzenia i poproszę o pomoc. Jedno jest pewne: albo miskanty albo trzcinnik
Pomysł na rozplenice fajny
Ta lawenda najładniejsza jest. Ale jak padnie, kolejnej nie kupię chyba. Jakoś mi nie pasuje do mojego ogrodu. Zbyt dużo cienia tu przez budynki, żywopłoty, a ogród mały ...
edit: znalazłam trzcinnika z wysokim rozchodnikiem. Fajnie wygląda Inspiracja
Jaki rozchodnik by pasował? Może by dać przed trzcinnik, a przed na brzegu żurawki?
Rozplenice na żwirek razem...
A mi pasuje ten trzcinnik krótkowłosy z rozplenicą tylko miscanty się gryzą z tym zestawieniem jak dla mnie i tam gdzie jest jedna rozplenica można by zrobić całe poletko (zamiast lawendy) a zamiast chorujących bukszpanów może powtórzyć żurawkę?