To by było tyle łopatą teraz karcherem trzeba spłukać muł
Najpierw Emuś, a potem ja płuczemy, a potem Emuś z Młodym wynoszą pod rośliny bo wody nie marnujemy
taki bełt.....dużo bełtu przez dwa dni
i tak się skończył piątek
a w sobotę od rana
wybieramy kamienie z dna i boków i płukanie na taczkach
No dobra to lecimy z robota przy oczku, piątek i sobota całe spędzone nad nim...
Wybieranie łopata mułu
taka struktura z wierzchu ze spodu wręcz niebieskie
do łopaty się klei, niewdzięczna robota
odkładamy na boki
W pierwszym ogrodzie za dużo w tym sezonie nie będzie się działo. Był plan na zrobienie miejsca na ognisko i wędzarki ale stwierdziliśmy, że ceny warzyw mogą być w tym roku kosmiczne i dlatego na szybko zmontowaliśmy podwyższoną rabatę na warzywa.
Oprócz tej prowizorki, wszystko inne ma się dobrze. Żywopłoty przycięte, trawy nawiezione, czekam na dostawę mączki i kory, i będę wzbogacać glebę.
Pięknie zbudowany krzaczek! Posadziłam swoje pierwsze piwonie, ale te późniejsze, jedna już zapączkowana.
Bodziszka Rozanne poleciła mi Asia-Margerytka, kwitnie bardzo obficie i nieprzerwanie całe lato, ścina go dopiero przymrozek.
Drodzy,
chcę założyć nawadnianie swojego trawnika. Wczoraj postanowiłam sobie rozrysować, czytając Wasze porady i sugestie. Czy ktoś mógłby powiedzieć czy mój projekt jest ok? Co do poprawy? Z góry dziękuję za wszelaką pomoc. Dysze wybrałam MP Rotator ze względu na duży zakres promieni obszarów podlewanych.
Pozdrawiam
Magda
Takiego wzorku na liściach na żywo jeszcze nie widziałam. Na pozostałych liściach też już widać zaczątki... Obserwuj, bo to chyba rzeczywiście wirus. Jeśli kolejne liście też takie będą, to będziesz musiała pozbyć się całego krzaczka. Dezynfekuj nie tylko narzędzia, ale i rękawice, dłonie. Wirus może się przenosić na wszystkim.